Lise studerer ved Købehavn Universietet. Les hennes erfaringer her.

Lærestedet

Studiet foregår hovedsaklig på Frederiksberg campus, som er en hyggelig campus med grøntområder, en liten park like ved biblioteket, og en hyggelig kafé som kalles Væksthuset. Det er to kantiner på campus som serverer god mat til en ok billig penge. Det er noen nordmenn rundt omkring på campus, men min erfaring er at man ikke automatisk får kontakt med de som man ikke har kontakt med gjennom studiet eller fritidsaktiviteter. Vi er to stykker som nå har opprettet en facebook gruppe som heter "Nordmenn på SCIENCE", som skal gjøre det litt lettere å få kontakt med andre nordmenn på Frederiksberg campus og Nørre campus. Foreleserne på studiet opplever jeg som veldig flinke, engasjerte og tilgjengelige for spørsmål.

Studiet

Det har ikke vært konkurranse om studieplassene på dette studiet de siste årene, så alle har kommet inn, så lenge de oppfyller fagkravene. Det er ingen studieavgift. Professorene er som sagt veldig flinke, og jevnt over pedagogiske. Fagene varierer mellom undervisning, gruppearbeid/case og presentasjoner. Jeg syns at undervisningsopplegget på studiet har fungert veldig godt.

Praktisk informasjon

Det er vanskelig å finne seg bolig i København i starten av et studieår, da det er mange som leter etter et sted å bo på det tidspunkt. Hvis man bor på kollegieværelse er det mange som har en husleie på 2-­‐3000, men viss man skal ha rom i et kollektiv er husleien typisk rundt 4-­‐5000, men prisen kan variere veldig på hvor i byen man bor. Det er noen som prøver å svindle studenter som søker leilighet, så vær oppmærksom i søkeprosessen på ting som kan virke merkelig. Studerende på Fødevare og Ernæring har noen værelser på Veterinær-­‐ og Landbohøjskole Kollegiet som man kan søke seg inn på, ventetid er ca. 1 år, men det varierer fra år til år. Dette kollegiet ligger 300 meter fra campus, og er et sosialt og hyggelig kollegie. Ut over det så har Københavns Universitet flere kollegier. Man kan søke bolig flere steder, f.eks. via boligportal.dk. Det er også flere grupper på facebook for nordmenn i danmark, hvor det legges ut ledige værelser/leiligheter. Kollegierners kontor har flere kollegiværelser og leiligheter, de fleste har lang ventetid, men man kan også melde seg på en "akutt-­‐liste".

Evaluering av studieoppholdet

Jeg er veldig glad for at jeg valgte dette studiet og denne studiebyen. Jeg har nå vært her i 2,5 år, og byen har vært fantastisk. Jeg vil absolutt anbefale andre å studere her.

Gode råd til fremtidige studenter ved lærestedet

Vær med på de sosiale aktivitetene fra starten og bli kjent med danskene fra starten av(ikke bare de norske på studiet), gå på danskkurs, delta i gruppearbeid og undervisning – det er både sosialt, og så får man et godt utgangspunkt for å gå opp til eksamen.

Finn kontaktinformasjonen til Lise M.Wange her.