Emilie Jebsen tar Cand. Merc. Economics and Business Administration - Brand and Communications Management ved CBS. Les hennes erfaringer her.

Fortell litt om din erfaring fra CBS:

Jeg trives godt med forholdene ved CBS, selv om campus er spredt over deler av byen, ligger de viktigste stedene nærme hverandre på Frederiksberg. Solbjergsplads og Kilen er nye og fine, biblioteket er stort med leseplasser man kan/må reservere. Høydepunktet er på mange måter kantinen, som er uendelig mye bedre enn hva jeg opplevde på BI Nydal under bachelorstudiene mine fra 08-11. Det er et stort norsk miljø på CBS, selv om det ikke er så mange nordmenn i min klasse (8 stk). Til nå har jeg hatt flinke forelesere, det er ikke noe problem å stille spørsmål under og mellom forelesninger, men det er ingen individuell oppfølging. Dårlige sider: toalettene og luftkvaliteten.  

Fortell litt om ditt studium Cand. Merc. Brand & Communications Management

I år var det 400 søkere på 120 plasser, men søknadsprosessen er veldig enkel sammenlignet med andre skoler. Vi har fire fag i semesteret, men de er fordelt på en slik måte at vi begynte med to fag som vi har eksamen i halvveis i semesteret, deretter begynner vi på to nye fag med eksamen i begynnelsen av januar. Dette semesteret har vi ingen ”sitte ned i x timer” eksamen, kun helge/ukes oppgaver, hvorav en er en semesterbasert gruppeoppgave.  

Hvordan vil du beskrive bomulighetene og prisnivået i København?

Kjæresten min, som allerede studerte her nede, skaffet oss leilighet i mai før studiet mitt begynte, av en som er på utveksling. Det er ansett som vanskelig å ordne seg leilighet i København, men som nordmann har man fordeler gjennom ANSAs Facebookgruppe og grupper som ”Deilig å være norsk i København” på Facebook, hvor det er lett å komme i kontakt med andre studenter som ønsker å leie/leie ut leiligheter eller har et ledig rom, eller kjenner noen som kan hjelpe til. Prisnivået er dyrt, som i Oslo.  

Alt i alt hvordan vil du beskrive studiet ditt?

Så langt har jeg hatt en veldig positiv opplevelse av å reise til København. Det er en fantastisk by å bo i, som har utrolig mye å by på. Samtidig er det veldig kort vei hjem, få kulturforskjeller for den som er redd for slikt. Jeg er fornøyd med studiet mitt, selv om noen av fagene har vært repetitive av det jeg har lært før, har vi også noen emner som er helt nye for meg.  

Har du noen gode råd til fremtidige studenter i København?

Bruk Facebook til å finne leilighet, og begynn tidlig! Skaff deg sykkel asap, drikk mye øl, kos deg!

Finn kontaktinformasjonen til Emilie Jebsen her.