Cecile Bøhn studerer ved IT Universitetet i København og er kontaktperson i Danmark. Her gir hun sine tips og triks som utenlandsstudent i Danmark.

Fortell litt om universitetet ditt:

Jeg går på IT Universitetet. Det er et universitet som ble etablert i 2009, og flyttet inn i et nytt og moderne bygg med mye luft. Bygget ligger ved KUA/DR byen. Det er et ganske lite universitet med ca. 1000 studenter fordelt på 3 bachelor linjer og 3 master linjer. Det er ikke mange nordmenn ved dette universitet, i motsetning til de andre universitetene her i københavn. Fasilitetene er veldig fine, og åpne, men litt lite plass ettersom det ble åpnet som et lite universitet, men nå tar inn flere og flere studenter. De tar over noen nabobygninger og slikt for å få mer plass.

Fortell litt om studiet og søknadsprosessen:

Jeg går på Global Business Informatics, som er et bachelor program på engelsk. Målet med programmet er å ta inn flere utenlandske studenter for å gjøre det mer globalt. Fagene går mye på forholdet mellom samfunn og teknologi og case-oppgaver om hvordan man kan forbedre systemer i bedrifter. Det som er artig er at man virkelig får prøvd seg innenfor en bedrift. Kravene øker ettersom studiet blir mer kjent og etablert. Faget ble ikke etablert før i 2010 og jeg er da kun det tredje kullet til å gå gjennom faget. Det er mye prosjektarbeid som tar mye tid og ellers en del lesing og noen oppgaver gjennom semesteret. Karakteren blir bestemt av eksamen (enten skriftlig eller muntlig) på slutten av semesteret. For norske studenter er det gratis å studere i danmark.

Finn studier i Danmark.

Hvordan opplever du bomuligheter,  prisnivået  og andre praktiske ting ved å bo og studere i Danmark?

Det er vanskelig å finne et sted å bo i københavn, og man må være tidlig ute for å få tak i noe. Det er lurt å finne noe på våren eller desember da mange studenter flytter ut eller til andre byer ved denne tiden. Man betaler mellom 2500 til 5000 for et rom. Det er mange som prøver å lure deg, så vær på vakt, og ikke overfør noe før du har sett rommet.

Les mer om ANSA København.

Hvordan vil du, alt i alt, vurdere studieoppholdet?  

Jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra til København for å studere, det er en utrolig fin by å studere i, og mange muligheter.

Har du noen gode  råd  til  fremtidige  studenter  ved lærestedet?  

Les gjennom semesteret, prøv å finn mennesker du går godt med for gruppearbeid. Dette er det mye av. Nyt godt av kontakter i københavn da dette er nyttig for flere prosjekter gjennom studietiden. 

 

Finn kontaktinformasjonen til Cecilie Bøhn her.