Vetle Frantzvaag studerer Business Economics & IT ved Københavns Erhvervsakademi (KEA) og er kontaktperson i Danmark. Her gir han sine tips og triks som utenlandsstudent i Danmark.

Business Economics & IT ved Københavns Erhvervsakademi (KEA)

 

Fortell litt om Københavns erhvervsakademi:

Københavns erhvervsakademi (KEA), er en relativt ny skole med fokus på en moderne tilnærming av lærestoff. Skolen har flere campuser lokalisert på Nørrebro, som kun er et steinkast unna sentrum. Jeg går siste året på linjen 'Business Economics & IT', hvor vi har en fin kombinasjon av tradisjonell lesing og forelesninger - men også mye case arbeid, hvor vi da benytter kunnskapen vi har lært til et praktisk scenario. Skolen fokuserer også sterkt på internships for å få relevant arbeidserfaring, hvor jeg i min internship periode jobbet 6 måneder som prosjektleder i et startup. 

 

Hvordan opplever du studiet og søknadsprosessen?

Jeg er svært positiv til studiet. Har aldri vært super glad i teori, så det å ha en mer praktisk tilnærming passer meg utmerket. Det kan til tider være litt hardt, ettersom det er mange fag knyttet til en problemstilling - men så lenge man legger inn jernet i intensive perioder, skal dette gå helt fint. Bachelorgraden min blir også godkjent av flere universiteter i Danmark, så det er mange muligheter for videre påbygning av graden. Søknadsprosessen var helt alminnelig, man søker med 1.gangs vitnemål fra videregående, og må da ha godkjent Matematikk nivå B (S1 + S2 eller R1) samt godkjent TOEFL test.

 

Hvordan opplever du bomulighetene og prisnivået som student i København?  

Opplever at det er vanskelig for mange å finne leilighet i København, ettersom vi nordmenn ofte er litt kresne på beliggenhet og standard. Anbefaler å bli medlem av flere facebook grupper, som 'Nordmenn i København', for å finne eventuelle personer som avslutter leiemålet sitt eller ønsker en ekstra person i fellesskapet. Akkurat nå bor jeg ganske sentralt på Frederiksberg med to venner, og vi betaler rundt 9000 NOK per person.

 

Hvordan vil du oppsummere studieoppholdet ditt ved KEA:

Er veldig fornøyd med studieoppholdet mitt ved KEA, tiden har gått ekstremt fort og jeg har nå lagt bak meg 3.5 år med mye kunnskap og slit. Skolen har også ført til at jeg har fått mye gode jobbtilbud, og vil da påstå at jeg skiller meg litt ut ettersom jeg har en grad ikke særlig mange andre har.

 

Kan du gi noen gode råd til fremtidige studenter ved KEA?

  • Ikke vær redd for å spørre lærere/medelever om hjelp
  • Ikke tro at linjen er for mye IT, er virkelig ikke det - og det å ha basiskunnskap innenfor IT er utrolig viktig
  • Les før forelesning så tilnærmer du deg informasjon mye enklere
  • Søk på google eller youtube om det er noe du ikke forstår, er et hav av informasjon der ute