Julie Thuestad Jacobsen går master i Advanced Economics and Finance ved Copenhagen Business School. Les hennes erfaringer fra studiet her.

Fortell litt om Copenhagen Business School:

Copenhagen Business School (CBS) er en ganske stor skole, med veldig mange nordmenn, både på Bachelor- og Masternivå. Universitetet består av mange forskjellige bygninger, litt spredt rundt i København, men et veldig godt metro-tilbud og sykkelmuligheter gjør det lett å komme seg rundt! Forelesere er flinke til å oppdatere nettsider, etc. Studieveiledere er også veldig hjelpsomme både på email og face-to-face.

Hvordan opplever du studiet ditt?

Studiet jeg går på heter Advanced Economics and Finance (Master). Det er et veldig tøft studie, med konstant jobbing, og lite fritid. Opptakskravene er ganske høye. (Det er rundt 40 stykker som kommer inn hvert semester, av ca. 250 søkere). Av søknadene som kommer gjennom første runden, blir resten gått gjennom en etter en av hovedansvarlig for dette studiet. Jeg vil absolutt anbefale at man er over middels glad i matematikk, economics, og også programmering. (Mange av fagene bruker STATA eller R). Eksamener er både skriftlige, på data, og muntlige.

Hvordan opplever du bomuligheter, prisnivå og andre praktiske ting som student i København?

Det er kjempe vanskelig å finne bolig i København, og det blir vanskeligere og vanskeligere for hvert år! Priser er veldig forskjellige ut ifra hvilket område du velger å bo i. Men man må som regel betale mellom 3500 DKK og 5500 DKK i måneden.

Hvordan vil du oppsummere studiet?

Jeg synes studiet er veldig bra, og universitet er greit. Det er litt lite plass på CBS (mangel på rom til forelesninger, mangle på leseplasser på biblioteket, etc.). Dette trekker heletsvurderingen min ned betraktelig. Noen forelesninger må skje på kinosaler, og andre i andre offentlige bygg. Sett bort ifra dette, er CBS en bra skole, med flinke professorer.

Har du noen gode råd til fremtidige studenter ved CBS?

Det  beste  rådet  jeg  kan  gi  er  å  begynne  å  lete  etter  bolig  så  fort  som overhodet  mulig!!!  

 

Finn kontaktinformasjonen til Julie T. Jacobsen her.