Vi har samlet nyttig informasjon og ulike erfaringer fra forskjellige universiteter i Canada for å gjøre valget lettere for deg. Canada er kjent for utallige gode og anerkjente universiteter som holder høy standard, derfor kan det være vanskelig å finne universitetet som passer deg best. Fortvil ikke - du finner hjelpen som du trenger nedenfor!

University of Victoria

University of Victoria ble etablert i 1903. Universitetet er velkjent for sin dynamiske læringsmetoder, forskningspåvirkning samt sitt ekstraordinære og innovative akademiske miljø. Skolen tilbyr et vidt spekter av programmer innenfor business, education, engineering, fine arts, graduate studies, human and social development, humanities, law, science og social sciences. Universitetet er en internasjonal leder innenfor områder slik som oceans and climate, society and health, sustainability, indigenious and cultural studies og community engaged research.

Fakta (2016):

 • 21 340            Studenter
 • 17 970            Bachelor Studenter
 • 3370               Master Studenter
 • 116 655          Alumni

Morsomt å vite (2016):

- Deres varsity program (skolelag) er et av de beste i Canada med totalt 73 kanadiske universitets meritter.

Erfaring - Ingrid:

"Jeg heter Ingrid og var utvekslingsstudent ved University of Victoria høsten 2014. Skolen ligger på Vancouver Island på vestkysten av Canada, nær storbyer som Vancouver og Seattle. Campus er omringet av store grønt-områder og tilbyr det meste av fasiliteter en student kan ønske seg av treningssentre, fotballbaner, cafeer og egen bar. Det er gode muligheter for å bo på campus. Universitetet tilbyr et bredt spekter av studier og har i overkant av 20.000 studenter, deriblant mange internasjonale. Byen Victoria er relativt liten og oversiktlig med flott natur i umiddelbar nærhet. Skolen legger virkelig til rette for sosialt bekjentskap fra dag en, med mange påfølgende arrangementer i løpet av semesteret. Vil absolutt anbefale University of Victoria dersom en ønsker faglig kvalitet i kombinasjon med rike naturopplevelser!"

Simon Fraser University

ANSAs informasjonssenter har allerede laget en detaljert artikkel om dette universitet. Les den her.

Thompson Rivers University

Thompson Rivers University er et universitet etablert i 1970 lokalisert i Kamloops, BC, Canada. De har to campuser, hvor hovedcampusen ligger i Kamloops og den andre ligger i Williams Lake. Universitetet tilbyr 140 ulike programmer spredt utover fakulteter for tourism, arts, business and economics, law, bursing, science, trades and technology, student development og human, social and educational development. Det er muligheter for å dra på utveksling, delta i forskning og delta i ”co-operative education.” Skolen ligger ca 1,5 time fra Kelowna og 3,5 time fra Vancouver.

Fakta (2016):

25 748                         Studenter totalt
14 099                         Studenter på campus
8 985                           Bachelor studenter (42 % på campus)
382                              Master Studenter
2 635 (10,2%)             Internasjonale studenter
49 000+                      Alumni

Morsomt å vite (2016):

 • Navnet Thompson Rivers University er tatt fra North Thompson og South Thompson Rivers som møtes i Kamloops.
 • Topp 3 land av internasjonale studenter : China (31%), India (19,5%) og Saudi Arabia (12,3%)
 • 100 forskjellige studentklubber
 • 8 forskjellige skolelag innenfor volleyball, basketball, fotball, svømming og løping

Erfaring - Sebastian Magnesen:

“Jeg heter Sebastian og går fjerde året på Thompson Rivers University (TRU) i Kamloops. Vi ligger mitt i British Colombia (BC)! Universitetet er kjent for tourism and adventure school som jeg går på, men tilbyr også andre gode linjer. Personlig valgte jeg TRU tourism fordi det er en av de bedre turisme-skolene i Nord-Amerika. Kjemien mellom professorer og studenter er veldig bra mye grunnet mindre klasser enn hva som er ellers vanlig på andre universiteter. Dersom du ønsker å utveksle til dette universitetet, så tilbys det gode bomuligheter for utvekslingsstudenter. En av fordelene med TRU er at vi ligger midt I BC, det vil si at vi har kort vei til mange kjente skisteder slik som Sun Peaks og Revelstoke. Byen er også veldig kjent innenfor moutainbike industrien og tilbyr mange gode traseer. Hvis du velger Kamloops som studentby, så er det en stor fordel dersom du er glad i å bruke tiden din ute i naturen. Det er også mange utvekslingsstudenter her, så du knytter fort kontakt med folk fra hele verden!"

Emily Carr University

Mer info kommer.

University of British Columbia

University of British Columbia (UBC) er et offentlig universitet som ble etablert i 1915. UBC feiret sitt 100 år i 2015 og forsetter å rangere mellom topp 40 universiteter i verden og topp 3 i Canada hvert år. Skolen har to campuser lokalisert i Vancouver og Kelowna. Hovedcampusen ligger i Vancouver som rommer flest antall studenter, mens campusen i Kelowna er den andre campusen, UBC Okanagan. UBC er kjent internasjonalt for sitt framragende arbeid innenfor forskning og utdanning, og tilbyr innovative programmer innenfor arts, sciences, medisin, juss, business, ingeniør og andre fakulteter.

Fakta (2016):

59, 659          Studenter
11, 965          Internasjonale studenter fordelt over 139 land
48, 895          Bachelor Studenter
10, 764          Master Studenter
21.4 %           Internasjonale studenter på Vancouver Campus
11.7%            Internasjonale studenter på Okanagan Campus
300, 000 +    Alumni in 120 land

Morsomt å vite (2016):

 • Canada sin første Fair Trade campus
 • 7 Nobel pris vinnere
 • 2 Kanadiske statsministere
 • 65 Olympiske Medaljer


Erfaring - Kristoffer Vik Hansen:

"Mitt navn er Kristoffer Vik Hansen, og jeg studerte ved University of British Columbia (UBC) i vakre Vancouver, Canada. Jeg hadde det fantastisk i løpet av min tid ved UBC. Det var definitivt en tid som raskt endret mine tanker om fremtiden, og vil alltid være en definerende tid i mitt liv. Jeg valgte UBC primært fordi skolen virket å ha en god balanse mellom det akademiske nivået, UBC er som regel ranket på topp 40 i verden, og fantastiske nærliggende naturopplevelser, hvor British Columbia er kjent for å være en av verdens desidert beste natur-destinasjoner med alt fra skikjøring i Whistler til kayak-padling i Desolation Sound. Jeg oppdaget raskt at UBC hadde mye mer å by på enn kun det rent akademiske. I tillegg til å kunne velge blant 300 klubber å innvolvere seg i, med alt fra skibomsene i UBC Ski and Board Club til mat-nerdene i UBC Food Society og drone-hackerene i UBC Unmanned Aircraft Systems, har UBC også en utrolig internasjonal kultur. Som internasjonal student er det, til forskjell til mange andre skoler i utlandet, utrolig enkelt å bli del av skolens kultur. Hvert år innrulleres det studenter fra over 150 forskjellige nasjoner!"

Alberta:

University of Alberta ble etablert i 1908, og har vokst til å bli et av Canada sine topp universiteter. Universitetet har fire campuser i byen, Edmonton, mens den siste er lokalisert i Camrose. Skolen har et bredt og godt tilbud ved 18 forskjellige fakulteter, over 200 programmer på Bachelor nivå samt 170 programmer på Master nivå, noe som tiltrekker dem stadig flere internasjonale studenter fra iver 147 forskjellige land. Skolen er et ypperlig sted å være dersom du er interessert i forskning ettersom de mottar over $500 millioner CAD i penger til forskning samt at de har flere enn 100 ulike forskningssentre og institusjoner. Det finnes også over 400 studentklubber og 24 ulike varsity lag som det er mulig å engasjere seg i. Her er det med andre ord noe for alle!

Fakta (2016):

38 733            Studenter
5 319              Internasjonale studenter på Bachelor
2 994              Internasjonale studenter på Master
250 000+        Alumni

Morsomt å vite (2016):

- Les morsomme fun-facts her.

University of Calgary

University of Calgary 

University of Waterloo

University of Waterlooer lokalisert midt i hjertet av Canada sin teknologi ”hub” i Ontario og har vokst til et ledende og mest innovative og omfattende forskningsuniversitetet i Canada. Universitetet ble grunnlagt i 1957 og utdanner studenter innenfor arts, ingeniør, miljø, matte, realfag og helse. Skolen rangerer innenfor topp 25 innenfor matte og computer science i verden, og topp 50 innenfor ingeniør skoler i verden. I tillegg rangerer de generelt innenfor topp 100 i verden innenfor resten av programmene de tilbyr ved skolen. Det som skiller dette universitetet fra de fleste andre universitetene i Canada og for så vidt i verden er at de har verdens største co-operative utdanning på universitetsnivå i verden (!). Co-operative utdanning innebærer enkelte semestre med teoretisk lære på skolen og neste semester ute i jobb i et internasjonalt firma eller bedrift. Som oftest er det veldige gjeve arbeidsplasser man kan kjempe om i over 60+ land som blant annet innenfor Google, Tesla, Apple, Ernst & Young, Bloomberg, osv. 89 % av alle studentene som fullfører dette programmet jobber i en sektor relevant til deres utdannelse, og er rangert som #1 i karriere forberedelse.

Fakta (2016):

35, 900               Studenter
30, 600               Bachelor Studenter
15 %                   Internasjonale Bachelor studenter
5, 300                 Master Studenter
36 %                   Internasjonale Master studenter
182, 000             Alumni i 145 land

Morsomt å vite (2016):

 • Støtter HeForShe – UN Women Solidarity Movement for Gender Equality
 • 45 % kvinnelige studenter på universitetet
 • 65 % kvinner jobber på universitet
 • BlackBerry, Kik Interactive og OpenText har blitt startet her


Erfaring - Aina og Iselin:

"Vi heter Aina og Iselin, og er for tiden inne i vårt andre semester på University of Waterloo. Universitetet er kjent for å ha gode ingeniør- og teknologistudier, og har en veldig stor andel internasjonale studenter - noe som passet oss veldig bra. Waterloo ligger midt mellom Niagara Falls og Toronto, så det er korte avstander til spennede destinasjoner. Chicago, New York, Montreal, Ottawa, og Quebec er bare noen av stedene man kan oppleve mens man er her! Universitetet er flinke til å organisere forskjellige turer, arrangementer, og har klubber som passer alle. I tillegg blir de fleste utvekslingstudenter som velger å bo på campus plassert i et internat. De organiserer også mange arrangement internt, vi var for eksempel på "Winter Prom". Dette er en perfekt måte å skaffe seg venner fra hele verden! Vi vil anbefale alle som ønsker å dra til et universitet med høy akademisk standard og stort mangfold å søke til University of Waterloo! Du vil ikke angre :)"

University of Toronto

University of Toronto

University of Ottawa

University of Ottawa er det største tospråklige (Engelsk og Fransk) universitet i verden. Etablert i 1848 og lokalisert i hjertet av Canada sin hovedstad, Ottawa, med gåavstand til Parliament Hill. Universitetet tilbyr en rekke programmet innenfor to ulike fakulteter som dekker fagområder slik som arts, law, education, engineering, medicine, health sciences, social science, science og management. Denne skolen er også anerkjent for sitt cooperative education program som en 98 % plasserings rangering og rangerer innenfor topp 10 forskningsuniversiteter i Canada.

Fakta:

40 000+           Studenter
36 300             Bachelor Studenter
7000                Master Studenter
185 000+        Alumni

York University

York University

University of Western Ontario

University of Western Ontario

Carleton University

Carleton University 

Nova Scotia:

Dalhousie University

Quebec:

Bishops University

ANSAs informasjonssenter har allerede laget en detaljert artikkel om Bishops University. Les den her.

McGill University

McGill University

Universite de Montreal

Universite de Montréal


Dersom du ønsker å bidra med din erfaring fra et kanadisk universitet, send oss en e-post. Kortere innlegg av dette er også publisert på vår Instagram

 

Bannerfoto:  

Følg ANSA Vancouver på Facebook!

Følg ANSA Montreal på Facebook!