ANSA Vancouver ble opprettet i januar 2014 og er ANSA Canadas største lokallag. Studentene som er i Vancouver er fordelt over hele 6 universiteter hvor flertallet av studentene går på The University of British Columbia (UBC), enten som heltidsstudenter eller utvekslingsstudenter.

Vancouver som studentby

Vancouver er en av de største og mest internasjonale byene i Canada, og en by som kan by på mye kultur - og aktivitetstilbud. I Vancouver er mulighetene innenfor friluftsliv uendelig store. Det er kort reisevei til både ski, surf, kiting, fjellklatring og toppturer i nydelig natur. I tillegg tilbyr byen vakre stender samt storbyshopping og ett yrende uteliv. Med andre ord, Vancouver har noe å tilby til enhver. Som student i Vancouver vil man også legge merke til at at byen er hjem til mange studenter, du har derfor mulighet til å treffe nye venner fra alle verdens kanter!

Bo i Vancouver
Vancouver er kjent for å være en relativt dyr by å bo i. Universiteter tilbyr som oftest ulike type botilbud, enten i "dorms," eller leiligheter på campus. Etter første året ditt på universitetet kan man som oftest også få dekket bo i "dorms" dersom man tilbyr seg å være "Residence Advisor," i en av de mange bygningene som tilbyr bo for studenter. Mer informasjon om dette kan man få av ditt studiested.

Man kan også leie privat, enten rom, leilighet eller hus dersom man er mange nok. De fleste leier privat og litt utenfor campus etter sitt første år på universitetet, det er også ofte det billigste alternativet. Gode nettsider for dette er ; craigslist, padmapper, kijii eller rentsline. Vi anbefaler å leie i et trygt område med mye studenter, slik som Point Grey Area, Kitsilano, Dunbar eller enkelte områder i sentrum. Helst se bort ifra områder i East Vancouver, spesielt i sentrum. De fleste private utleiere tilbyr en standard kontrakt, husk alltid å les kontrakten nøye og sørg for at du har din egen kopi! Det er ofte lurt å gå på husvisning før man signerer en kontrakt, gå gjerne også sammen med noen andre dersom du velger å gå på visning. Hva du kan beregne å betale i måneden er avhengig av hvor mange du bor sammen med. Dersom du bor alene bør du regne med å betale mellom CAD 800-1000$ i måneden, dersom du bor flere kan du regne med mellom CAD 500-800$ i måneden. Husk at strøm og internett er ofte ikke inkludert i husleie beløpet. Strøm setter du opp med BCHydro og er relativt billig - her får du regning annen hver måned. Dersom du skal sette opp internett finnes det mange aktører å velge mellom hvor av de mest kjente er Shaw eller Telus - spør om de tilbyr studentrabattert, spesielt rundt September (begynnelsen av skoleåret), disse rabattene finnes ofte, men er ikke markedsført.

Mat
Det finnes mange ulike matvarebutikker å velge mellom. De største kjedene er Safeway, Save on Foods, Whole Foods og IGA Marketplace. Det er relativt like priser til hva man ser i Norge, men det kan være mye penger å spare dersom du går på en billigere matvarekjede slik som NoFrills (type FirstPrice i Norge) eller mindre asiatiske markeder. Det er mye billigere å spise ute på restaurant i Vancouver enn hva man er vant med i Norge. Noen anbefalinger er blant annet; Burgoo, Fabel, Al Basha, Taste of Thai, Bella Roma, BCSushi, Nook, ThaiBasil, East is East, SunSushi. 

Tekstbøker
Det er som oftest relativt dyrt å kjøpe tekstbøker på universitetet sine egne bokbutikker. Det er ofte mye å spare dersom man kjøper bøker brukt av andre studenter - sjekk ulike grupper på Facebook eller craigslist! Hvis ikke kan man også spare mye penger ved å bestille tekstbøker over internett på Amazon.

Kollektiv transport
Vancouver har et ganske godt kollektivtilbud og det er veldig lett å komme seg rundt i byen. Du får busspass av universitetet ditt som er gyldig hele døgnet (ikke noe nattakst her!). Det finnes også SkyTrain som blant annet går til Richmond (IKEA) og flyplassen. Dersom du ikke har busspasset ditt med, husk at bussen kun tar mynter og de gir ikke vekslepenger!

Aktiviteter
Vancouver har noe for alle! Rikt med shopping med store kjeder slik som H&M, TopShop, Victoria Secret, Zara, Aritzia, American Eagle Outfitters, Forever 21, samt et godt vintage tilbud på Main Street eller i East Van. Byen tilbyr også et yrende nattliv ved både klubber og barer; studentkveld på Backstage Lounge på torsdager. 

Vancouver er nok likevel mest kjent for sitt spekter av utendørsaktiviter. Du kan stå på ski på et av de 3 lokale fjellene, Grouse Mountain, Cypress, Seymour ca 40 min unna sentrum, mens verdens kjente Whistler ligger en ca 2 timers kjøretur unna. Det finnes utrolig gode studentrabatter på sesongkort også! Det er også gode muligheter for å drive med surfing (Vancouver Island - Sombrio og Tofino), kiting eller windsurfing (Squamish), Mountain Biking (Squamish, North Shore, Whistler) samt gåturer i fjellet (The Chief, Garibaldi, Mount Seymour, Dog Mountain, Lynn Peak, The Lions, osv) samt parker (Lighthouse park, Stanley park). Det finnes også mange strender å velge mellom (Wreck beach, Kits beach, English Bay). Det er også gode muligheter for å drive med padling og seiling. Det er også veldig populært med andre idretter/aktiviteter slik som yoga, fotball, ishockey og basketball. 

Opplev Vancouver med ANSA Vancouver

Mer detaljer kommer.

ANSA Vancouver har vanligvis månedsvis aktivitet med både større og mindre arrangementer. Nytt styre ble valg inn i slutten av Januar 2017 for skoleåret 2017-2018 - de vil snart legge ut en oversikt over ulike aktiviteter som de planlegger. Du kan følge dem både på Facebook og Instagram.

Tidligere arrangementer har inkludert; ishockey-kamper, julebord, bowling, potluck, piknikk, nasjonaldag feiring, bli-kjent-dag, middag, karrieredag, utflukter, osv.

Styret i ANSA Vancouver 2018/2019

Generelle henvendelser:  vancouver@ansa.no

 

 

Torbjørn Reitan Fyrvik - Lokallagsleder

Hei! Jeg heter Torbjørn Reitan Fyrvik og er lokallagsleder i ANSA Vancouver. I Vancouver går jeg andre-året på Integrated Engineering på University of British Columbia. Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men gikk VG1 i Rio de Janeiro. Etter det gikk jeg International Baccalaureate (IB) på Trondheim Katedralskole. Som studieby liker jeg Vancouver veldig godt. Ikke bare er byen mangfoldig med restauranter, uteliv og aktiviteter for enhver smak, men naturen rundt byen byr også på uendelige muligheter. I byen snakker mange om når neste snøfall kommer til Whistler, eller hvilket fjell de skal klatre til sommeren. Selv om Vancouver har muligheter for alle, kan overgangen til en ny by være vanskelig. Gjennom ANSA har jeg møtt andre som har gått gjennom den samme overgangen, og dette har gjort overgangen lettere for meg. Sammen med Pauline og Aurora ønsker jeg å arrangere trivelige sammenkomster der vi kan ha det hyggelig sammen. Jeg gleder meg til å treffe dere, og send gjerne en epost om det er noe du lurer på!

E-post: torbjorn.fyrvik@gmail.com

 

 

Pauline Asmundsen Helmke - Nestleder

Hei! Jeg heter Pauline Helmke og er nestleder i ANSA Vancouver. Jeg går tredje året på University of British Columbia og studerer psykologi. Jeg er halvt fra Norge og halvt fra USA, oppvokst i Norge, og synes Vancouver har vært en fin mellomting mellom de to kulturene jeg har vokst opp i. Det jeg liker mest med å bo i Vancouver er de uendelige mulighetene for mat og shopping, samt hvor nydelig byen er hele sommeren. Gjennom ANSA har jeg fått et mini-Norge i Vancouver, som både hjelper på hjemlengselen, er en mulighet til å møte nye mennesker og generelt er utrolig hyggelig. Kontakt meg gjerne dersom du har spørsmål om å bo og leve i Vancouver. Torbjørn, Aurora og jeg gleder oss til et nytt og spennende ANSA år!

E-post: pauline.a.helmke@gmail.com

 


Aurora Hovatn Marstokk - Økonomiansvarlig

Hei! Jeg heter Aurora, er 21 år og kommer fra Sandefjord og er på 3.året av Bachelor of International Economics på UBC. Da jeg var 13 flyttet familien min til Kina, og siden det har jeg vært reiselysten. Dermed var det å flytte til Vancouver et naturlig valg for meg. Vancouver er et veldig internasjonalt sted, noe som passet meg perfekt fordi man har muligheten til å møte folk fra hele verden! Samtidig er også Canadierne ekstremt hyggelige. Naturen rundt byen er også helt fantastisk, så det er alltid noe å finne på! Derfor har jeg så langt trivdes kjempegodt i Vancouver. Våren 2018 er jeg på utveksling i Barcelona, og forsøker å bli bedre i Spansk. Jeg trives veldig godt, men gleder meg også selvfølgelig til å komme tilbake til Vancouver i August. Det er bare å skrive til meg om det er noe du lurer på! Jeg håper du tar deg tid til å være med på alle de spennende ANSA arrangementene. ANSA har for meg vært en viktig støttespiller, spesielt når jeg har lengtet hjem til Norge! Jeg gleder meg til å bli kjent med dere!

E-post: auroramarstokk@gmail.com

 

 

 Blogginnlegg fra ANSA Canada