ANSA Montreal ble opprettet i November 2013. Studentene er stort sett spredt på de fire største universitetene i Montréal; engelsktalende McGill og Concordia og fransktalende UQAM og UdeM. Montréal er en pulserende by som har rykte på seg som Canadas kulturhovedstad. Hit drar du om du ikke klarer å velge mellom fransk og engelsk, livet utendørs eller livet på utesteder, ski på fjellet eller ski midt i byen opp Mount-Royal eller simpelthen hvor og hva du vil studere. Her får du nemlig lov å velge alt på én gang!

Montréal som studentby

Montreal er en fantastisk by som har en masse kulturelle tilbud. Hvorhen du går finnes det galleriåpninger, konserter, forestillinger og andre utstillinger og festivaler. Mat og drikke er likevel det montrealere er virkelig gode på. Man skal ikke gå langt for å støte på en bar eller kafé (gjerne en kombinasjon av de to), heller ikke en resturant eller gatekjøkken med en egen vri på poutine (Québécs stolthet når det kommer til kulinariske opplevelser).

Man kan ikke gå oppover St. Laurent uten å støte på Patati Patata (4177 Boul St-Laurent), som har noen av de beste burgerene i byen (og billigste!), men som et "friterie" er spesialiteten deres fritter - da spesielt poutine. Det er også en stor bonus at de holder åpent mesteparten av natta, så ikke nøl med å ta seg en tur innom på vei hjem.

Et annent sted å spise er L'Gros Luxe med sin egen, rimelige vri på diverse matretter. Her kan man få avokado-fries, poutine-smørbrød og miniburgere på toppen av en bloody mary. Restaurant bærer også en fin bistro-atmostfære, og man kan finne en annen versjon i nabolagene Le Plateau (3807 Rue Saint-André) der man kun er et kvartal unna Parc La Fontaine og kan ta seg en liten spasertur etter middag. L'Gros Luxe finnes også lenger opp i hippe Mile End (150 Rue Bernard Ouest), her kan man etter middag i stedet ta seg en tur innom de mange barene som finnes langsmed hver eneste gate.

Mikrobryggeri-trenden har også virkelig inntatt Montreal, der de fleste barene man støter på brygger sitt eget øl. Av disse er Dieu du Ciel (29 Avenue Laurier Ouest) en av de beste, der de har rundt 20 forskjellige typer hjemmebrygget øl. Disse byttes ut med gjevne mellomrom, slik at hver gang man kommer innom vil de som oftest tilby en ny type øl. Rundt hjørnet ligger også Sparrow, som er en flott bar om kvelden, men som om dagen også serverer brunch. Er du på tur i Mile End, er det virkelig verdt turen innom.

I Montreal er man nesten like glad i brunch som de er i fransk, så hver helg vil du på formiddagen se alle resturanter, barer og kaféer fulle av brunch-glade gjester. Et av de mest populære stedene finner du i Mile End - Fabergé (25 Avenue Fairmount Ouest). De har alle de klassiske brunchrettene som pannekaker, arme riddere, egg og sandwhicher i alle former, samt smoothies og chicken waffeles. Det er utrolig populært, så det er smart å ha en reservasjon eller komme seg opp tidlig om du ikke har lyst til å stå hele formiddagen i kø!

Kaféer er det fullt av over hele Montreal, fra de store kjedene som Starbucks, Second Cup og Tim Hortons til mer lokale kafeer som Replika, Cafe Nevé og Code Black. De har alle sine spesialiteter og unike kaffe, så her er det bare å finne sin favoritt ettersom du kommer til å ha mer enn nok å velge mellom.

Opplev Montréal med ANSA Montreal

Mer informasjon kommer!

Styret i ANSA Montreal 2018/2019

Kontakt oss på montreal@ansa.no

 

Peter Drøpping Furberg - Lokallagsleder

Hei! Jeg heter Peter Drøpping Furberg, og jeg er leder for ANSA Montreal. Jeg er i mitt siste år av en statsvitenskap, historie og samfunnsøkonomi grad ved McGill University. Jeg er oppvokst i Bangkok, Thailand og hadde lyst å fortsette å studere i utlandet. Montreal er en helt fantastisk studieby. Det er masse god mat, mange fine utesteder og caféer rundt om kring i byen. Dette blir mitt tredje år i ANSA Montreal-styret og jeg gleder meg masse til året som kommer.

E-post: peter.furberg@mail.mcgill.ca

 

Audun Jawanda - Nestleder

 

 

Nora Mork Østbø - Økonomiansvarlig

Nora er 21 år, fra Bergen, og går tredje året på McGill University hvor hun studerer psykologi og statsvitenskap. Før dette gikk hun to år på United World College i USA

E-post: nora.ostbo@mail.mcgill.ca 

 

Annvor Seim Vestrheim - Arrangementansvarlig

Hei! Eg heiter Annvor Seim Vestrheim, er 23 år og kjem frå Voss. Eg er ansvarleg for arrangement i ANSA Montréal! Til hausten begynner eg på ein mastergrad i statsvitenskap ved Université du Québec à Montréal (UQÀM). Eg flytta til Montréal hausten 2016 for å studere feministstudier som siste året av ein bachelorgrad i fransk ved Universitetet i Bergen. Etter eit fantastisk år bestemte eg meg for å bli her i Montréal. Montréal er ein herleg studentby som ein fort blir glad i. Det eg likar best her er at det alltid er masse å finne på, uansett interesser. Om du interesserer deg for kultur, mat, film, litteratur, politikk, teater, kunst osv så kjedar du deg aldri i Montreal. Det er alltid nye nabolag å utforske, nye mikrobryggeri å prøve, nye parkar å nyte sola i om sommaren, eller skøyter og langrennsski om vinteren. Som arrangementsansvarleg gler eg meg til å dele det eg likar best her i Montreal med andre norske studentar og å oppleve og utforske nye plassar. Overgangen frå Norge til Quebec kan vere utfordrande, men med trivelege arrangement ynskjer eg å gjere Montreal-opplevinga til norske studentar så flott som mogleg! Ta gjerne kontakt på e-post om du lurer på noko. Gler meg til eit nytt ANSA-år og til å dela masse spennande arrangement med dykk! 

E-post: annvorsvestrheim@gmail.com

Generelle henvendelser kan også rettes til montreal@ansa.no

Nyttige lenker

Universiteter og høyskoler i Montréal

Nettsider om bolig, kjøp og salg

Sjekk også ut Facebook-gruppene:

  • "Free & For Sale" på McGill
  • "Housing" gruppen til McGill
  • Gruppen "Jobs and Internships" til McGil
  • Gruppen "International Roommates in Montreal - (UQAM, Concordia, McGill, HEC, UdeM)"
  • Gruppen "APARTMENTS FOR RENT IN MONTREAL/APPARTEMENTS À LOUER À MONTRÉAL"

Diverse

 Følg oss på Facebook og Instagram!

Blogginnlegg fra ANSA Canada