Studentene er stort sett spredt på de fire største universitetene i Montréal; engelsktalende McGill og Concordia og fransktalende UQAM og UdeM. Montréal er en pulserende by som har rykte på seg som Canadas kulturhovedstad. Hit drar du om du ikke klarer å velge mellom fransk og engelsk, livet utendørs eller livet på utesteder, ski på fjellet eller ski midt i byen opp Mount-Royal eller simpelthen hvor og hva du vil studere. Her får du nemlig lov å velge alt på én gang!

Montréal som studentby

Montreal er en fantastisk by som har en masse kulturelle tilbud. Hvorhen du går finnes det galleriåpninger, konserter, forestillinger og andre utstillinger og festivaler. Mat og drikke er likevel det montrealere er virkelig gode på. Man skal ikke gå langt for å støte på en bar eller kafé (gjerne en kombinasjon av de to), heller ikke en resturant eller gatekjøkken med en egen vri på poutine (Québécs stolthet når det kommer til kulinariske opplevelser).

Man kan ikke gå oppover St. Laurent uten å støte på Patati Patata (4177 Boul St-Laurent), som har noen av de beste burgerene i byen (og billigste!), men som et "friterie" er spesialiteten deres fritter - da spesielt poutine. Det er også en stor bonus at de holder åpent mesteparten av natta, så ikke nøl med å ta seg en tur innom på vei hjem.

Et annent sted å spise er L'Gros Luxe med sin egen, rimelige vri på diverse matretter. Her kan man få avokado-fries, poutine-smørbrød og miniburgere på toppen av en bloody mary. Restaurant bærer også en fin bistro-atmostfære, og man kan finne en annen versjon i nabolagene Le Plateau (3807 Rue Saint-André) der man kun er et kvartal unna Parc La Fontaine og kan ta seg en liten spasertur etter middag. L'Gros Luxe finnes også lenger opp i hippe Mile End (150 Rue Bernard Ouest), her kan man etter middag i stedet ta seg en tur innom de mange barene som finnes langsmed hver eneste gate.

Mikrobryggeri-trenden har også virkelig inntatt Montreal, der de fleste barene man støter på brygger sitt eget øl. Av disse er Dieu du Ciel (29 Avenue Laurier Ouest) en av de beste, der de har rundt 20 forskjellige typer hjemmebrygget øl. Disse byttes ut med gjevne mellomrom, slik at hver gang man kommer innom vil de som oftest tilby en ny type øl. Rundt hjørnet ligger også Sparrow, som er en flott bar om kvelden, men som om dagen også serverer brunch. Er du på tur i Mile End, er det virkelig verdt turen innom.

I Montreal er man nesten like glad i brunch som de er i fransk, så hver helg vil du på formiddagen se alle resturanter, barer og kaféer fulle av brunch-glade gjester. Et av de mest populære stedene finner du i Mile End - Fabergé (25 Avenue Fairmount Ouest). De har alle de klassiske brunchrettene som pannekaker, arme riddere, egg og sandwhicher i alle former, samt smoothies og chicken waffeles. Det er utrolig populært, så det er smart å ha en reservasjon eller komme seg opp tidlig om du ikke har lyst til å stå hele formiddagen i kø!

Kaféer er det fullt av over hele Montreal, fra de store kjedene som Starbucks, Second Cup og Tim Hortons til mer lokale kafeer som Replika, Cafe Nevé og Code Black. De har alle sine spesialiteter og unike kaffe, så her er det bare å finne sin favoritt ettersom du kommer til å ha mer enn nok å velge mellom.

Opplev Montréal med ANSA 

Nyttige lenker

Universiteter og høyskoler i Montréal

Nettsider om bolig, kjøp og salg

Sjekk også ut Facebook-gruppene:

  • "Free & For Sale" på McGill
  • "Housing" gruppen til McGill
  • Gruppen "Jobs and Internships" til McGil
  • Gruppen "International Roommates in Montreal - (UQAM, Concordia, McGill, HEC, UdeM)"
  • Gruppen "APARTMENTS FOR RENT IN MONTREAL/APPARTEMENTS À LOUER À MONTRÉAL"

Diverse