1,2 milliarder mennesker snakker kinesisk. Gjør du det?

Hva er mulig med støtte fra Lånekassen?

Språkstipend

Du kan søke om språkstipend fra Lånekassen (20 516 NOK) hvis du har kommet inn ved et godkjent kinesisk lærested, skal studere på kinesisk, og trenger et kortere språkkurs i forkant av studiene.

Kurset må vare i minst fire uker og du må ha minimum 15 undervisningstimer i uken. Dette alternativet er også aktuelt for deg som skal på utveksling fra et norsk lærested.  

Språklig tilrettelegging

Du kan søke om språklig tilrettelegging fra Lånekassen hvis du planlegger å ta en hel grad (bachelor / master) i Kina. Dette gjelder selv om du planlegger å ta en grad undervist på engelsk. Du må ta kurset ved et universitet eller en godkjent språkskole.

Kurset må gå fra 3 til 12 måneder, du må ha minimum 15 undervisningstimer i uken, og du må avslutte med språktesten HSK.

Lånekassen gir deg både basisstøtteskolepengestøtte og reisestøtte. 40% av basisstøtten omgjøres til stipend når du begynner på din grad (bachelor / master). 

Les mer om de forskjellige støtter på ANSA sider om finansiering.

Eksempler på språksenter ved universiteter

Mange kinesiske universiteter har et eget språksenter. Det er ingen spesielle krav for å søke bortsett fra generell studiekompetanse, og det er bare å melde seg på. Her er et utvalg av universiteter:

Språkkrav ved universiteter

For å studere på kinesisk krever universitetene at du har bestått HSK testen på nivå 4 eller høyere. Sjekk direkte på universitetenes hjemmesider.

Kinas offisielle språktest HSK

HSK er den internasjonale standard test i kinesisk. Testen finnes på 6 nivåer, hvorav nivå seks er den mest avanserte. Som regel er nivå fire nok til å følge undervisning på universitetsnivå. Beijing Language and Culture University har vært inngangsdøra for utenlandske studenter i Kina siden 1949 som det første universitetet som hadde internasjonale studenter. BLCU spesialiserer seg i språk og universitetet utviklet den offisielle kinesiske språktesten HSK i 1984. Skal du studere i Kina så bør du lære deg noe kinesisk enten du planlegger å studere på engelsk eller kinesisk.

Ett år språkkurs på BLCU koster 23.200 RMB, som tilsvarer rundt 29.000 nok.

Reise gjennom en norsk agent eller studiesenter

Flere norske agenter samarbeider med og rekrutterer studenter til språkskoler i Kina

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.