Markedsføring som fag er ikke like stort som i Norge. Faget inngår i de fleste business-grader (företagsekonomi) og innenfor enkelte samfunnsøkonomigrader (ekonomiprogrammet).

Ved Högskolan i Halmstad og ved Linné universitetet tilbys rene bachelorgrader innenfor markedsføring. På masternivå tilbys det ikke markedsføring som eget program.

Utdanning ved offentlige læresteder i Sverige er gratis.

Finne fag og lærested

Du finner aktuelle læresteder via søkemotoren www.studera.nu Bachelor kalles kandidat på svensk, mens master heter det samme som i Norge. Dersom du vil ta ett enkeltemne skal du se etter kurs.

  • Markedsføring i utvalgte land

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å søke på en bachelorgrad i Sverige. Ut over dette kan den enkelte studielinje ha fagkrav. Det er for eksempel vanlig å kreve matematikk. Du finner informasjon om fagkrav og karaktersnitt på søkemotoren www.studera.nu under behörighet og antagningsstatistik. Dersom du mangler karaktersnittet for å søke, kan du ta opptakstesten til høyere utdanning i Sverige, Högskoleprovet, og søke deg inn med resultatene fra denne testen. Du må fremdeles ha nødvendige fagkrav.

For å søke på en mastergrad må du ha en relevant bachelorgrad. Ut over dette er det vanlig å kreve at du skal ha et bestemt antall studiepoeng i gitte fag. Enkelte skoler tar også inn studenter via test (for eksempel GMAT).

Slik søker du

Du søker via søkeportalen www.antagning.se
Søknadsfristen til bachelorstudier er 15. april til høstsemesteret. Søknadsfristene for opptak til master varierer, men er ofte i perioden januar-april.

Finansiering

Utdanning ved offentlige læresteder i Sverige er gratis. På lånekassens sider kan du lese om stipend og lån.