Du vil lære å lede og styre en servicebedrift, og studiene innebærer undervisning i samfunnsfag, jus og økonomi. Utdanningen legger blant annet vekt på statistikk, markedsføring, investering, finansiering og miljø. Praksis er en viktig del av studiet.

Hva innebærer utdanningen?

Du kan fordype deg innen for eksempel hotelledelse, reiselivsledelse og restaurantledelse. Ofte kan hotell og reiselivsfag falle inn under kategorien «business» i engelsktalende land. Det kan være lurt å bruke ordene «business, management, tourism, hospitality» i søkemotoren for land med undervisning på engelsk. Les mer om studier i hotell og reiseliv på Utdanning.no.

  • Hotell og reiseliv i utlandet

 

Hvor kan du studere?

Nederland, AustraliaUSA , Sveits og Storbritannia har flere gode skoler innen hotell og reiseliv. Hotellskolen i Dubai og Hong Kong Polytechnic University er også verdt å nevne.

Godkjenning

Du trenger ingen formell godkjenning av studier innen hotell og reiseliv i utlandet for å kunne jobbe i Norge. Dersom utdanningen innen hotell og reiseliv er offisielt godkjent i studielandet, vil Lånekassen kunne gi støtte til studiene. 

Annen informasjon

Jobbmuligheter

Studier i hotell og reiselivsfag er bransjeorientert. De mest åpenbare yrkesmulighetene finnes i servicebedrifter i inn- og utland. Styrken til reiselivsutdanning er at du lærer litt om alt som er relevant for arbeid i bransjen. 

Reiselivsbedriftenes landsforening

Reiselivsbedriftenes landsforening er en interesseorganisasjon for arbeidsgivere innen norsk reiseliv.

Foto: Adam Wyles