I Belgia kan du studere økonomi både i retningen Economics (Samfunnsøkonomi) og Business, i Wallonia eller i Flandern. Du finner studier på fransk, nederlandsk og engelsk. Du kan få støtte fra Lånekassen til språkkurs.

 

 

Økonomi i Flandern

Høyskoler

Økonomisk-administrative fag tilbys ved de hogescholen (høyskoler). Ved flamske høyskoler finner du 3-årige utdanninger innen økonomi og administrasjon, Bachelor in Handelswetenschappen. Du kan også bygge på med en 1-årig mastergrad.

Universiteter

Universitetsstudier i økonomi kalles Bachelor in de economische wetenschappen. Det er i denne sammenheng snakk om det som i Norge kalles sosialøkonomi. Studienes innhold kan variere mye, så sett deg nøye inn i studiets fagplan før du velger studium. 

Økonomi i Wallonia

Høyskoler

Utdanningen Sciences Commerciales et financières tilbys ved høyskolene (hautes écoles). Studiene er inndelt i lavere og høyere nivå. Den laveste graden, bachelorgraden, er 3-årig, mens mastergraden er ett- eller toårig.

Universiteter

Også universitetene tilbyr en økonomiutdanning under navnet Sciences Economiques et de Gestion. Det legges vekt på fag som matematikk og statistikk.

Opptakskravene vil variere noe fra skole til skole, men det er stort sett ingen spesifikke krav bortsett fra generell studiekompetanse og nødvendige språkkunnskaper.