De fleste australske lærersteder tilbyr studier innen økonomiske- og administrative fag på bachelor og masternivå.

Økonomiske og administrative studier spenner vidt, og det finnes mange ulike spesialiseringer:  

  • Business/business administration/international business 
  • Economics  
  • Accounting 
  • Finance 
  • Management 
  • Marketing 
  • Commerce 
  • Innovation/entrepreneurship 
  • Human resources 

Hvordan finne aktuelle studiesteder?

Bruk søkemotoren Study in Australia for å finne ut hvilke studieprogrammer som tilbys ved de ulike lærestedene.

Business-akkrediteringer 

Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), EQUIS og Association of MBAs (AMBA) akkrediterer læresteder og programmer innen businessfag. AACSB og EQUIS akkrediterer business-skoler, mens AMBA akkrediterer business-programmer, med fokus på MBA. 

Disse akkrediteringene skal fungere som en kvalitetssikring og en anerkjennelse av businesskoler- og programmer som holder et høyt nivå.  

Opptakskrav

I Australia er det vanlig med karaktersnitt og mange ganger også fagkrav for opptak til bachelorgrad, akkurat slik som i Norge. Snittene er ofte noe lavere enn her hjemme. Mange læresteder har egen info om opptakskrav til norske søkere. Har de ikke det, kan du sjekke om lærestedet har en norsk agent - de pleier å kjenne til opptakskravene som gjelder for deg.

Australske universiteter krever at du dokumenterer dine engelskkunnskaper, ved å ta en internasjonal språktest, enten IELTS eller TOEFL.

For opptak til bachelor godtar enkelte australske læresteder at du har karakteren fire eller bedre fra engelsk i VG1, som alternativ til språktest. Kontakt lærestedet direkte og forhør deg om dette.

For opptak til master kreves det at du har en relavant bachelor, og tar en språktest. Mange læresteder baserer opptak på GMAT- eller GRE-test.

Slik søker du

Informasjon om hvordan du søker deg til australske universiteter finner du på hovedsiden om studier i Australia.

Skolepenger og finansiering

Skolepenger i Australia ligger på ca 20 000 AUD i året ved de rimeligste universitetene, men det er heller ikke uvanlig å betale opp til 35-40 000 AUD. Du finner informasjon om skolepenger på lærestedets hjemmeside under (international) tuition fees.  

Les om hva du kan få i støtte fra Lånekassen.

Du kan søke om støtte fra Lånekassen når du har mottatt «Confirmation of Enrolment» fra lærestedet ditt.  

Nyttige lenker: