I Spania kan du enten ta en Grado en Periodismo (journalistikk) eller en Grado en Comunicación Audiovisual (mediefag). Studiet tar fire år. Undervisningsspråk er spansk (og catalansk i Barcelona område), men mange universiteter tilbyr enkelte fag på engelsk.  Du kan i tillegg studere journalistikk i kombinasjon med en rekke andre fag, for eksempel, økonomi, kultur, etc. Det er kun en norsk student som tar faget i Spania.

Hvordan finne studium

  • Journalistikk og mediefag i utvalgte land

Opptakskrav

Snittet for å komme inn på offentlige universiteter varierer fra 2 til 6, avhengig av universitetet. Det er ingen fagkrav. Ved noen skoler må du legge frem en portefølje med arbeid og stille til intervju.

Private universiteter har sine egne opptakskriterier.

Hvordan søke

Sjekk hvordan du søker på offentlige og private universiteter.

Godkjenning

Det kreves ingen formell godkjenning for å jobbe som journalist i Norge NOKUT kan gi deg en generell godkjenning av studiene. På NOKUT sine sider finner du informasjon om spansk utdanning som godkjennes som likestilt med norsk høyere utdanning.

Skolepenger

Studieavgiften ligger på rundt 10 000 nok i året på offentlige universiteter og 50 000 – 160 000 nok på private universiteter.

Finansiering 

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Spania. Graden må også være offisielt godkjent, altså Grado Oficial