I Spania tilbys filmutdanning først og fremst ved spesialiserte skoler, men det er noen få universiteter som tilbyr filmutdanning også. Vær oppmerksom på at Lånekassen kun støtter skoler som er på høyskole- eller universitetsnivå, og som tilbyr en Grado eller Máster "Oficial". Det er ingen norske studenter som tar filmstudier i Spania.

Hvordan finne studium

Studiene foregår på spansk. Bruk søkemotoren til det spanske utdanningsdepartementet for å finne frem til bachelor- og mastergrader.

 

Opptakskrav

Snittet for å komme inn på offentlige universiteter varierer fra 2 til 6, avhengig av universitetet. Det er ingen fagkrav. Ved noen skoler må du legge frem en portefølje med arbeid og stille til intervju.

Private universiteter har sine egne opptakskriterier.

Hvordan søke                  

Informasjon om hvordan du søker finner du på ANSAs hovedside om studier i Spania

Godkjenning

Det er ingen formel krav om godkjenning for å jobbe i Norge. NOKUT kan gi deg en generell godkjenning av studiene. På NOKUT sine sider finner du informasjon om spansk utdanning som godkjennes som likestilt med norsk høyere utdanning.

Skolepenger                  

Studieavgiften ligger på rundt 10 000 nok i året på offentlige universiteter og 50 000 – 160 000 nok på private universiteter.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Spania.