Frankrike er anerkjent for ingeniørutdannelsen sin, og landet har over 250 ingeniørskoler. Utdannelsen kombinerer et solid teoretisk grunnlag  med praktisk erfaring, og skolene  har tette forbindelser med arbeidslivet. For norske studenter finnes det et  tilrettelagt program ved INSA i Toulouse.

Om utdanningen

De fleste ingeniørskolene i Frankrike er offentlige, men det finnes også private høyskoler. Utdanningen varer i enten tre eller fem år. I det første tilfellet rekrutterer skolene via opptaksprøver etter to års høyere utdannelse. I det andre tilfellet rekrutterer de via opptaksprøver eller søknad rett etter videregående skole. Noen av skolene har nå også tilbud om toårige mastergrader.

Hvordan finne fram til skoler

Skolene blir kontinuerlig kontrollert av Commission des Titres d'Ingénieurs, som har som ansvar å godkjenne utdanningen.

Denne kommisjonen er delt inn i: 

Du kan bruke deres nettsider for å finne fram til hvilke skoler som underviser i de forskjellige ingeniør-retningene.

Søknadsprosess

Du som søker til det første året av studiet søker gjennom samordnet opptak i Frankrike, Parcoursup.

Alle andre søker direkte til skolen. Sjekk skolens nettsider for mer informasjon.

Tilrettelagt studium for nordmenn

INSA (Institut National des Sciences Appliquées) i Toulouse tilbyr et femårig ingeniørstudium som er svært anerkjent både i og utenfor Frankrike. Gjennom et eget tilrettelagt program for norske studenter kalt NORGINSA oppnås en master i teknologi, eller ingénieur på fransk. 

Er du snart ferdig med videregående skole og planlegger å studere teknologi? Du kan dra rett til den franske teknologihovedstaden Toulouse og studere for å bli ingeniør - og samtidig lære fransk og få opplevelser for livet med på kjøpet. Studiet er støttet av Lånekassen.

Finansiering

Lånekassen vil normalt kunne gi lån og stipend til grader som er offentlig godkjent i Frankrike og som undervises ved offentlig godkjente læresteder.