Utdanningen tar seks år og fører frem til tittelen Grado en Medicina. De fleste medisinutdanningene har kun undervisning på spansk. Det er kun en skole som tilbyr undervisning på engelsk de første årene.

Hvordan finne studium?

Du finner alle medisinutdanninger som tilbys i Spania ved å bruke søkemotoren til det spanske utdanningsdepartementet.

Det gis kun undervisning på spansk bortsett fra hos Universidad Cardenal Herrera i Valencia hvor du kan starte utdanningen på engelsk. De tilbyr de første 2,5 årene av studiet på engelsk. Du må lære deg spansk i løpet av disse årene for å ta praksis på spanske sykehus. Spanskundervisning tilbys ved skolen.

Hvordan er opptaksprosessen til private skoler? 

Universidad Cardenal Herrera

For opptak til medisinutdanningen med undervisning på engelsk ved Cardenal Herrera kreves følgende: 

  • BMAT-testen. Testdato for skoleåret 2023/24 er 4.mars 2023. Påmelding innen 5. februar 2023. Testen kan tas online. Du testes i realfag, matte, logisk tenkning, kritisk tenkning og skriveferdigheter. Les her om hvordan du forbereder deg
  • Skype-intervju. Les her om hvordan du kan forberede deg til intervjuet.
  • Engelsktest. Du kan ta skolens egen online engelsktest eller en offisiell test som f.eks. TOEFL eller IELTS.
  • Gode karakterer. Søkere må ha et minimum karaktersnitt over 70% (ca 3,6) for å kunne søke. Gode karakterer i realfag vil telle spesielt positivt ved opptak.
  • Realfag. Det kreves ikke spesifikke realfag, men søkere med fordypning i realfag prioriteres. 


Slik søker du:

Du søker direkte til skolen via skolens søknadsportal.

For informasjon om hvilke dokumenter som skal legges ved se denne nettsiden. 

Jo tidligere du søker, jo større mulighet har du for opptak. De åpner for opptak i november året før skolestart.

Les ellers universitetets nettside hvor de skriver om admission process. Kontakt skolen om du har spørsmål rundt opptak.

Merk at skolepenger til medisinutdanningen ved Cardenal Herrera koster ca. 200 000 kr i året.

Andre private skoler

Dersom du kan spansk har du mulighet til å ta medisinutdanning med undervisning på spansk ved andre private universiteter i Spania.

Bruk søkemotoren til det spanske utdanningsdepartementet for å finne frem til skoler. Du søker etter grado, medicina og under "tipo de universidad" skriver du privado.

Hver skole har sine egne opptakskriterier og opptaksprøver. Du finner informasjon på skolenes nettsider under admisión/admission. Skolene har ofte rullerende opptak så det lønner seg å søke tidlig.

Du har mulighet til å lære deg spansk i inntil et år med støtte fra Lånekassen i forkant av studiene. Les om dette på vår nettside om Lær spansk i Spania

Universidad de Navarra tilbyr en medisinutdanning der 50% av fagene gis med undervisning på engelsk de første to årene. Det er krav om spansknivå B2.2 for opptak. Opptaksgrunnlaget er videre opptakstest, engelsktest og karakterer. Skolepenger er 16 000 euro i året

Hvordan er opptaksprosessen til offentlige skoler?

Undervisningen på offentlige universiteter foregår på spansk så du må kunne språket godt. Enkelte universiteter kan kreve språktest tilsvarende nivå B2.

Karaktersnittet for å komme inn på offentlige universiteter i Spania er høyere enn en norsk 6 (spansk 10). Dette skyldes at spanske studenter har mulighet til å ta opptaksprøver for å forbedre karakterene sine slik at de kan oppnå et resultat på 14 i spanske karakterer. Norske studenter kan også ta disse opptakstestene i realfag for slik å ha en sjanse til å forbedre karaktersnittet. Man må kunne avansert spansk for å gjennomføre disse prøvene. Mer informasjon om testene finner du her: Pruebas de Competencias Específicas. 

Slik søker du

Informasjon om søknadsprosessen til de offentlige universitetene finner du på ANSAs hovedside om studier i Spania.

Godkjenning

For å jobbe som lege i Norge må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon på ANSAs hovedside om medisinutdanning i utlandet.

Skolepenger                  

Offentlige universiteter: ca. 10 000 kr i året 

Private universiteter: ca. 100 000 – 200 000 kr i året.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til medisinutdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Spania. Les mer på ANSAs sider om finansiering.