Er du kreativ? La deg inspirere av verden!

Hva innebærer utdanningen?

Når du studerer estetiske fag utvikler du dine kreative evner og tekniske ferdigheter innen en kunstart. Studiet involverer også fag og bransjekunnskap som skal gjøre deg rustet for arbeidslivet. Les mer på Utdanning.no

Hvor kan du studere?

Du kan studere kunst og design over hele verden. Som regel foregår undervisningen på landets eget språk, men Italia, SpaniaNederland og Tyskland er eksempler på land hvor du kan finne utdanninger også på engelsk. Hver kunstskole har som regel tilbud om flere typer kunst og design-fag. Du kan også finne designstudier ved arkitektskolene.

European League of Institutes of the Arts er en medlemsorganisasjon for utdanningsinstitusjoner innen kunst. Du kan bruke deres søkemotor for å finne studieinstitusjoner og kunstudanninger både i Europa og andre land.

Godkjenning

Det kreves ingen formell godkjenning av utdanning i kunst. Det er opp til arbeidsgiver å vurdere utdanningen din. Søker du master, er det høgskolen eller universitetet som vurderer dine studier på bachelornivå.

Annen informasjon

Juvenarte

Juvenarte er ANSAs egen kulturmønstring for alle som har studert eller studerer kunst-, scene- og mediefag i utlandet. Utstillingen finner sted i Oslo hvert år. Se ANSA.no/juvenarte for oppdatert informasjon.

 

Foto: Studiostokss/Shutterstock