Drømmer du om å bli fotograf eller for eksempel fotojournalist? I utlandet finnes det mange retninger å velge mellom. Noen studenter velger rene fotoutdannelser, mens andre har foto som ett av flere fag i en bred mediautdannelse. Hvis du vil studere utenfor Norden, er det viktig at du velger en utdannelse som er på bachelornivå for å kunne få støtte av Lånekassen.

Hva innebærer utdanningen?

Som fotograf tar du stort sett bilder på vegne av kunder. Du må kommunisere godt med kunden og forstå bildekommunikasjon, slik at du kan skape visuelle uttrykk som samsvarer med kundens ønsker, enten kundene er privatpersoner, media, offentlige institusjoner eller bedrifter.
Utdanning.no

Hvor kan du studere?

Du kan studere foto på videregåendenivå og på høyere nivå. For å få støtte av Lånekassen må utdanningen være på bachelornivå om du vil studere utenfor Norden. I Norden er det mulig å få støtte til yrkesfaglig og praktisk fotografutdannelse. På utdanning.no kan du lese om innholdet i de ulike fotoutdannelsene og hva du kan bruke utdannelsene til.

  • Foto i utvalgte land

Opptakskrav og søknadsprosess
Informasjon om opptakskrav og søknadsprosess finner du på lærestedenes hjemmesider. En del læresteder tar inn sine søkere via portefølje. 

Godkjenning

Du trenger ingen godkjenning for å jobbe som fotograf eller fotojournalist i Norge. 

Foto: A. and I. Kruk