Du kan studere dans ved en rekke læresteder i Sverige, både som kortere utdanning, eller som hele grader på bachelor og masternivå. Det finnes et hav av retninger fra ballett til for eksempel musikal. Utdanning i Sverige er gratis og du studerer vanligvis på svensk.

Om danseutdanning

Dans er vel som mye en livstil som et yrke. Dette er utdanningen for deg som liker å uttrykke deg gjennom bevegelser, og som drømmer om å bli danser eller for eksempel danselærer.

  • Dans i utvalgte land

Eksempler på aktuelle læresteder

Finne fagretning og lærested

Du finner frem til aktuelle utdanninger på søkemotoren www.studera.nu Dersom du vil ta et eller flere enkeltemner, velger du kurs. For deg som vil ta en bachelorgrad eller mastergrad, haker du av for program. Videre velger du om kurs eller program skal være på kandidatnivå (bachelor) eller masternivå. På masternivå finnes det også et alternativ som heter magister og går over ett år.

Opptakskrav

Du finner opptakskrav på skolens hjemmeside. Audition er den vanligste opptaksformen til både bachelor- og mastergrad. For å søke på bachelorgrad må du ha generell studiekompetanse. Til mastergrad må du ha en aktuell bachelorgrad (konstnerlig kandidatexamen). På skolens hjemmeside vil du se hvilke utdanningsbakgrunner de godkjenner.

Hvordan søke

Kreative fag som dans har ofte egne og tidlige søknadsfrister, så sjekk alltid søknadsfrist på lærestedets hjemmeside. Mange skoler har søknadsfrist så tidlig som 15. januar.
Du søker via søkeportalen www.antagning.se Der lager du deg en profil, velger så aktuelle utdanninger, og sender søknaden online. Deretter printer du ut søknaden, signerer den, og sender den til Frösön sammen med kopi av pass og ikke minst kopi av vitnemål. Dette vil du få en nøye beskrivelse av i online-søknaden.

Finansiering

Offentlig utdanning i Sverige er gratis. Les om stipend og lån fra Lånekassen på ANSAs side om finansiering.