I Mexico foregår studiene stort sett på spansk. Få norske studenter tar en helgrad i Mexico. Språk og kulturkurs samt utveksling er populære alternativer for norske studenter.

Utdanning i Mexico

Mexico har mer enn 400 utdanningsinstitusjoner. Både offentlige og private universiteter har stor råderett uavhengig av sentrale myndigheter og det er derfor store variasjoner i opptakskrav.

Bachelorgraden heter Licenciatura og er en fire-fem årig utdannelse. Mastergraden heter Maestría og er en to til tre årig utdannelse. Mexico har et stort utdanningstilbud og det finnes noen hele mastergrader på engelsk.

Skoleåret begynner i september og ender i juni.

Finne studiesteder

Bruk denne oversikten over universiteter i Mexico for å finne frem til aktuelle universiteter og studier.

Språkkurs

Du kan ta korte eller lengre språkkurs i Mexico med støtte fra Lånekassen. Les mer på ANSAs sider om språkkurs i Latin-Amerika.

Søknadsfrist

Søknadsfrist varierer fra lærested til lærested. Du finner informasjon på lærestedets nettsider.

Bachelorgrad

Slik søker du

Du søker direkte til universitetet. Søknadsskjema finnes på skolens nettsider eller du må få det tilsendt fra lærestedet. Universitetene har som regel sine egne opptaksprøver og kravene varierer mellom studiestedene. Ta derfor kontakt med lærestedet for informasjon om opptakskrav og søknadsprosess.

Noen private skoler godtar SAT som alternativ til sine egne opptaksprøver.

Vitnemålet fra din videregående skole må som oftest være oversatt til spansk og fått stempel hos Fylkesmannen når du søker. Forhør deg med skolen hva de krever.

Mastergrad

Slik søker du

Du søker direkte til universitetet. Søknadsskjema finnes på skolens nettsider eller du må få det tilsendt fra lærestedet. Universitetene har som regel sine egne opptaksprøver og kravene varierer mellom studiestedene. Ta derfor kontakt med lærestedet for informasjon om opptakskrav og søknadsprosess.

For opptak til mastergrad kreves vitnemål fra bachelorgraden, CV, motivasjonsbrev og ett eller flere anbefalingsbrev. Alle dokumenter må som oftest være oversatt til spansk og fått stempel hos Fylkesmannen når du søker. Forhør deg med skolen hva de krever.

Utveksling

Du kan ta en del av din norske utdanning i Mexico gjennom en avtale ved ditt norske lærested. Ta kontakt med ansvarlig for studieprogrammet du går på eller med internasjonalt kontor ved lærestedet ditt for å finne ut hvilke utvekslingsavtaler som finnes. 

Det er også mulig å dra på utveksling selv om ditt norske lærested ikke har utvekslingsavtale dit du ønsker. Ta direkte kontakt med skolen du ønsker å søke deg til og hør om de kan ta deg inn som "guest student" eller "free mover" for et semester eller et år.

For at fagene skal godkjennes i utdanningsplanen din må ditt norske lærested forhånds- og ettergodkjenne fagene.

Merk at fag fra 1. år av en bachelorgrad i Mexico ikke gir uttelling i studiepoeng i Norge.

Finansiering

Det er vanlig å betale mellom 50 - 100 000 kroner i skolepenger per år ved de private universitetene. 

Offentlige universiteter har lave skolepenger.

Her kan du lese mer om finansiering fra Lånekassen.   

For å være sikker på at du får støtte kan du be Lånekassen om en forhåndsvurdering av utdanningen du ønsker å ta. 

Visum

Norske borgere trenger ikke visa ved innreise til Mexico dersom de kun skal oppholde seg i 180 dager.  

For lengre opphold relatert til studier må du søke student visum ved den meksikanske ambassaden i Norge. Her finner du kontaktinformasjon.

Les ellers regjeringens reiseinformasjon for Mexico.

Bannerbilde: Alejandro Mejía Greene