Thailand har over 60 universiteter og det finnes engelskspråklige tilbud på flere universiteter.

Utdanning i Thailand

Studieåret for engelskspråklige tilbud er delt opp i tre semestre med 16 ukers undervisning hver. Det første semesteret går fra juni til oktober, det andre fra november til mars og det tredje fra april til mai.

Bachelorgraden er normert til fire år, og mastergraden tar vanligvis ett eller to år.

De fleste lærestedene som tilbyr engelskspråklige studier ligger i området rundt Bangkok, men det finnes også noen tilbud sør og nord i landet.

Finn studiesteder

Study in Thailand finner du en oversikt over bachelor og mastergrader.

Mahidol University er et eksempel på et lærested som tilbyr bachelor og mastergrader undervist på engelsk.

Søknadsfrist

Søknadsfristene varierer fra lærested til lærested. Du bør begynne med planleggingen minst 6-9 måneder før studieåret starter i februar eller i juli.

Bachelorgrad

Det er lærestedet som bestemmer hvilke fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å være kvalifisert til opptak, og du bør alltid undersøke dette på lærestedets hjemmesider. 

For å kunne søke på en bachelorgrad må du ha generell studiekompetanse. 

Mastergrad

Det er lærestedet som bestemmer hvilke fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å være kvalifisert til opptak, og du bør alltid undersøke dette på lærestedets hjemmesider. 

For å kunne søke på en mastergrad, må du først ta en bachelorgrad. 

Utveksling

Du kan ta en del av din norske utdanning i Thailand gjennom en avtale ved ditt norske lærested. Ta kontakt med ansvarlig for studieprogrammet du går på eller med internasjonalt kontor ved lærestedet ditt for å finne ut hvilke utvekslingsavtaler som finnes. 

Det er også mulig å dra på utveksling selv om ditt norske lærested ikke har utvekslingsavtale dit du ønsker. Ta direkte kontakt med skolen du ønsker å søke deg til, og hør om de kan ta deg inn som "guest student" eller "free mover" for et semester eller et år.

For at fagene skal godkjennes i utdanningsplanen din må ditt norske lærested forhånds- og ettergodkjenne fagene.

Finansiering

Skolepengene i Thailand varierer mellom 14 000 og 20 000 kroner årlig på bachelornivå, og noe mer på masternivå. Det kan være store forskjeller på pris, så sjekk alltid med skolen. 

Les mer om finansiering av studier i utlandet på ANSAs side om finansiering.

Visum

Du må ha visum for å studere i Thailand. Ta kontakt med Thailands ambassade for å søke om visum. Du kan ikke søke om studentvisum før du har blitt tatt opp på en utdanning i Thailand.

Praktisk informasjon

Her finner du oversikt over flere ofte stilte spørsmål om studier i utlandet: www.ansa.no/studier-i-utlandet/for/faq-studier-i-utlandet/

Nyttige lenker

Bannerfoto: Rushen