Skal du studere i Singapore? ANSA Singapore har samlet noen nyttige tips som gjør flyttingen lettere!

Visum

For å studere til Singapore trenger du et student pass. Dette er det samme som visum. Normalt sett vil skolene søke om dette på dine vegne forutsatt av at du har gitt skolen alle nødvendige papirer. 

Bank

Hovedbankene i Singapore er:

  • UoB- United Oversead Bank
  • DBS Bank

Fordeler med å åpne bankkonto i Singapore er:

  • Lettere å betale husleie hver måned siden man slipper transaksjonstid og transaksjonskostnader
  • Slipper å betale hver gang man skal ta ut kontanter
  • Har tilgang til nets som er hyppig brukt de fleste steder

Tips: Kan være lurt å skaffe samme bank som den du skal betale husleie til.

(Foto: Ragnhild Utne)

Bolig

I Singapore bor de fleste norske studenter i condos (leiligheter med delt bofellesskap). Mange er utstyrt med basseng, tennisbane og treningsrom.

Telefon og internett

Man kjøper seg nytt SIM-kort med singaporiansk telefonnummer når man ankommer. For å kjøpe abonnoment må man skrive kontrakt  på to år, noe som er uaktuelt for de fleste. Derfor kjøper man kontantkort som kan “toppes opp” i kiosker.

 Internett ordnes i samarbeid med eiendomsmegler samtidig som du får leilighet og kommer som regel utenom månedsleien.

Transport og frakt

Transportsystemet er ryddig, effektivt og enkelt. MRT´en (toget) går hvert 3 min og er særdeles rent ettersom det er 500 USD i bot for å spise eller drikke på den. Et svært rimelig reisealternativ. Kjøp ez-link kort som toppes opp på stasjonene på samme måte som et kontantkort.

Nasjonale studentkort

Studentkort ordnes på skolen. Ta med fotokopi av pass. Passbilder kan lett tas på skolen. Husk å ta med alle viktige dokumenter som du får spesifisert.

Jobb under studiene

Det er generelt ikke til å anbefale da lønnen ligger på under halvparten av det man tjener i Norge og det er mye som skjer på skolen. Det er heller ikke offisielt lov å tjene penger når man er bosatt i Singapore som student.

 

Foto: Shutterstock/Sing Studio