Det å bo og leve i India gir deg erfaringer og opplevelser helt utenom det vanlige. Du vil møte ulike kulturer, tradisjoner og språk alt etter som hvor i landet du studerer.  For å få en så bra studiehverdag som mulig er det greit å vite hvordan du kan anskaffe visum, eventuelle endringer i folketrygden, forsikring under studietiden, opprette bankkonto, finne bolig, telefoni og internett, offentlig transport og hva ANSA kan gjøre for deg under studiene i utlandet.

Visum

For å studere i India, trenger du studentvisum, som du kan søke om hos den indiske ambassaden i Oslo. Du må ha opptaksbevis fra lærestedet i India for å søke om visum.

Folketrygden

Studenter som får støtte fra Lånekassen beholder medlemskapet sitt i folketrygden. Får du ikke støtte fra Lånekassen og skal studere mer enn 12 måneder i utlandet kan du søke om frivillig medlemskap i folketrygden. Kontakt NAV for mer informasjon om frivillig medlemskap.

Forsikring

Som student i utlandet er det svært viktig at du forsikrer deg. Selv om du har medlemskap i folketrygden behøver du en studentforsikring. ANSA tilbyr i samarbeid med AIG en forsikring som inneholder innboforsikring, 45 dagers reiseforsikring utenfor studielandet, hjemtransport og privatansvar.

Les mer om ANSA studentforsikring og avtalen med AIG

Hva kan ANSA gjøre for deg?

Er du medlem av ANSA mens du studerer i India, kan du benytte deg av vårt store nettverk verden over. Vi avholder ulike typer arrangementer lokalt i landet hvor studenter selv tar initiativ til å arrangere noe, enten det er faglig eller sosialt. I Norge i kan du ta del i arrangementer som sommerseminar, generalforsamling og karrieredag. 

ANSAs sosialrådgiver bistår i små og store saker

I tillegg kan du under studietiden kontakte vår sosialrådgiver dersom du har utfordringer i forhold til lærestedet, utleier, Lånekassen, pplever ulykke eller blir syk/skadet, eller du trenger noen å prate med om små/store utfordringer. ANSAs sosialrådgiver har taushetsplikt og dersom hun ikke kan hjelpe deg vil hun sette deg i kontakt med de rette instansene. 

Nyttige lenker

 

Bannerfoto: sandeepachetan.com travel photography