Det å bo og leve i India gir deg erfaringer og opplevelser helt utenom det vanlige. Du vil møte ulike kulturer, tradisjoner og språk alt etter som hvor i landet du studerer.  For å få en så bra studiehverdag som mulig er det greit å vite hvordan du kan anskaffe visum, eventuelle endringer i folketrygden, forsikring under studietiden, opprette bankkonto, finne bolig, telefoni og internett, offentlig transport og hva ANSA kan gjøre for deg under studiene i utlandet.

Visum

For å studere i India, trenger du studentvisum, som du kan søke om hos den indiske ambassaden i Oslo. Du må ha opptaksbevis fra lærestedet i India for å søke om visum.

Folketrygden

Studenter som får støtte fra Lånekassen beholder medlemskapet sitt i folketrygden. Får du ikke støtte fra Lånekassen og skal studere mer enn 12 måneder i utlandet kan du søke om frivillig medlemskap i folketrygden. Kontakt NAV for mer informasjon om frivillig medlemskap.

Forsikring

ANSA har utarbeidet en komplett forsikringspakke for studenter i utlandet. ANSA Studentforsikring er skreddersydd for utenlandsstudentenes behov.

Som medlem i ANSA kan du kjøpe og benytte deg av vår studentforsikring.

Hva kan ANSA gjøre for deg?

Er du medlem av ANSA mens du studerer i India, kan du benytte deg av vårt store nettverk verden over. Vi avholder ulike typer arrangementer lokalt i landet hvor studenter selv tar initiativ til å arrangere noe, enten det er faglig eller sosialt. I Norge i kan du ta del i arrangementer som sommerseminar, generalforsamling og karrieredag. 

ANSAs sosialrådgiver bistår i små og store saker

I tillegg kan du under studietiden kontakte vår sosialrådgiver dersom du har utfordringer i forhold til lærestedet, utleier, Lånekassen, pplever ulykke eller blir syk/skadet, eller du trenger noen å prate med om små/store utfordringer. ANSAs sosialrådgiver har taushetsplikt og dersom hun ikke kan hjelpe deg vil hun sette deg i kontakt med de rette instansene. 

Nyttige lenker

 

Bannerfoto: sandeepachetan.com travel photography