Mathias Grotli tok steget og utvekslet til India. Her får vi hans beste grunner til at flere også burde gjøre det samme.

 India blir ofte «glemt» som studieland, for det er kanskje særlig «storebror» Kina en heller velger når en velger å studere i Asia. Men, med 1,3 milliarder mennesker, er India et land vi kommer til å ha et enda tettere forhold til fremover. Men, det å besøke India kan være ganske så overveldende, og det mangler ikke på inntrykk. Det er en helt særegen opplevelse å enten besøke eller studere der.

 

 

1. Gode utdanningsinstituasjoner med undervisning av høy kvalitet.

Generelt sett er kvaliteten på utdanningen svært god, og i matematiske fag som ingeniørfag og finans er nivået veldig høyt. Flere av skolene er annerkjent i hele verden, og tiltrekker seg mange kjente forelesere. Blant annet er IIT og IIM-skolene blant landets mest prestisjefyllte institusjoner, men nokså lett å dra på utveksling til. Universitetene er også flinke til å bruke alumni-nettverkene sine, og inkludere internasjonale studenter i det daglige. Man blir derfor veldig godt integrert i det indiske studiemiljøet.

 

 

2.Mangfoldet.

India er som et eget kontinent å regne, og det mangler ikke på forskjellige kulturer, mennesker, og ikke minst mat. Mulighens er det beste med å studere i India nettopp at det er så mangfoldig og at en kommer så tett inn på forskjellige kulturer. Studentene på universitetene, særlig på mastergrad, kommer ofte fra hele landet, og en får dermed bekjentskaper over hele landet og innsyn i utrolig mange kulturer. I tillegg er indere utrolig venlige, og en blir ofte invitert med på alt fra brullyp til lokale religiøse markeringer. 

 

 

3. Det er billig.

Om en drar på utveksling via en avtale, betaler man ofte ikke annet enn hva en ellers betaler i semesteravgift til universitetet en drar fra. I tillegg er bo- og levekostnadene i India svært overkommelig for nordmenn, selv med en svekket kronekurs de siste årene. Og, med så mye god mat, er det både overkommelig og gode grunner til å smake på alt det India har å tilby. Selvfølgelig er det også rimelig å reise, og tog er det absolutt rimeligste. En kommer seg overalt med tog, og det er en fantastisk mulighet til å se mer av India på for en rimelig penge, enten det er templer i Agra, teplantasjer i Himalaya eller dype skoger i Kerala.

 

 

4. Et land i vekst og endring.

India vokser raskt, og en ser en enorm utvikling i landet.  Det er også et land Norge de siste årene har prioritert, blant annet ved å gjennåpne generalkonsulatet i Mumbai, samt at Innovasjon Norge har kontor der. Flere norske bedrifter er også tilstede i India; visste du f.eks. at Orkla sine Seigmenn selges i egen vegan-versjon i India?

 

 

5. Det er annerledes

Ikke bare er India et helt annerledes land enn alle andre land i verden, det er også noe som skiller seg ut i mengden om en har studert der. Det er et nokså utradisjonelt land å studere i for nordmenn, men er så absolutt verdt det! Man kan ikke forstå India uten å oppleve det, og selv hvor annerledes det er fra Norge, er det å studere i India en helt fantastisk opplevelse og mulighet til å forstå et land som bare blir viktigere og viktigere i tiden som kommer.

 

Tekst og Foto: Mathias Grotli