De fleste norske studenter i India befinner seg der på utveksling fra et norsk universitet eller høyskole. Du kan også velge å studere i India på hel grad, på bachelor-, master- eller PhD-nivå.

Utdanning i India

India er med sine 35 000 høyskoler, 700 universiteter og 13 millioner studenter et av verdens største utdanningsland. Undervisning på høyere nivå foregår ofte på engelsk og indere bruker også gjerne engelsk for å kommunisere med hverandre.

Skoleåret går fra juli til mars, og du kan studere bachelor, master eller ta et semester. Flere norske læresteder gir deg som student mulighet til å reise på utveksling til India under studietiden.

Les også Utdanning i verden sin side om studier i India.

Hvor mye kan du om India?

Det er 75 år siden det britiske styret av India avsluttet. I the Azadi Ka Amrit Mahotsav Quiz kan du finne ut hvor mye du kan om India. Det er premier å vinne for dem som svarer godt for seg!

 

Finn studiesteder

Du kan bruke følgende søkemotorer for å finne fram til aktuelle læresteder:

NB! Se også info om Sharda University under "Finansiering"

Søknadsfrist

Vanligvis mars, men noen har frister så seint som juni. Begynn prosessen tidlig; sjekk nettsiden til lærestedet du ønsker å søke deg til for å få vite hvilke frister du trenger å forholde deg til.

 

Bachelor

Opptakskrav

Minimumskrav er generell studiekompetanse eller bachelorgrad.

Slik søker du

Det er viktig at du setter deg inn i hvilke opptakskrav som gjelder for det faget og på hvilket nivå du ønsker å studere, samt hvordan du søker opptak til studiet. Vi anbefaler deg å starte forberedelsene tidlig og være ute i god tid når du skal søke om studieplass.

Du søker direkte til lærestedet via deres nettsider.  

 

Master

Mastergradene i India er vanligvis på to år.

Opptakskrav
For å søke på en mastergrad må du ha en fullført bachelorgrad. Som her hjemme er det enkelte fag som krever at man har relevant bachelor/bakgrunn, mens andre grader tar inn studenter med annen bakgrunn også. 

Søknaden
Du søker direkte til universitetet, vanligvis via en type online-søknad på universitetets nettside. 

Språkkrav
De fleste akademiske programmer i India undervises på engelsk. Du må vanligvis dokumentere språkkunnskapene dine ved hjelp av en språktest før opptak. ANSAs nettside om språktester

 

 

 

Utveksling

Det enkleste er å bruke en avtale som ditt norske universitet eller høyskole har med et indisk lærested. Dette fordi det faglige studieprogrammet må være godkjent av din skole før du reiser ut.

The Nordic Centre in India

HiB, UiO, NTNU, UiT og BI har alle utvekslingsavtaler til India. Verdt å merke seg for nordmenn er de skreddersydde programmene for nordiske studenter via NCI, The Nordic Centre in India hvor man kan velge mellom både sommerkurs og semesteropphold ved utdanningsinstitusjoner i India. Nordic Centre in India ble etablert i 2001 av utvalgte universiteter i Norden, med ønske om økt forsking og utdanningssamarbeid mellom landene. Ved Nordic Centre kan du ta sommerkurs eller du kan studere ett helt semester. Semesterprogrammene har oppstart i juli og januar.

Finansiering

 Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i India. Du kan få støtte til en hel utdanning i India eller som del av en norsk utdanning (utveksling). Når du har fått opptaksbevis fra lærestedet, kan du søke om støtte fra Lånekassen.Generelt sett er private universiteter dyrere enn offentlig universiteter.

Godkjenning

University Grants Commission er akkrediteringskontoret i India. Det er deres liste NOKUT bruker for å finne ut om en skole er godkjent. Gå inn på nettsiden og finn linken Universities øverst til høyre på siden og finn Consolidated list for å finne alle læresteder i India med degree granting rights. Det er for tiden 693 godkjente universiteter på denne siden.

For øvrig skjer 95 % av undervisningen i India på Affiliated colleges og universities. Dette er universiteter og colleger som godkjennes av et annet universitet (et moderuniversitet). Så lenge moderuniversitetet ligger på lista til UGC er affiliated colleges og universities også godkjente.

Stipend

Sharda University som ligger i Delhi NCR (National Capital Region) er et av Indias universiteter med flest internasjonale studenter. I vanlige år er over 2000 av universitetets 12000 studenter fra andre land enn India.

Universitetet har tilbud om flere forskjellige stipender for norske studenter, noen av stipendene er på 100% finansiering.

Scholarship proposal and application link.pdf

Selected scholarship courses list 2021.pdf

Video

Visum

For å studere i India, trenger du studentvisum, som du kan søke om hos den indiske ambassaden i Oslo. Du må ha opptaksbevis fra lærestedet i India for å søke om visum.

Praktisk informasjon

ANSAs FAQ 

ANSAs nettside med ofte stilte spørsmål om studier i utlandet

 

Interessert i Asia-spørsmål?

Asiapunkt.no er et nettsted for alle som søker mer dyptgående kunnskap om sosiale, politiske og kulturelle forhold i land i Asia.

Foto: Engineer studio/Shutterstock