Nå kan du ta en fireårig bachelorgrad i Business Administration in Hotel Management både ved Hotellfagskolen i Haag og ved avdelingen deres i Amsterdam. Her har du muligheter til å ta praksis og få støtte fra Lånekassen.

Hva er Hotelschool The Hague?

Hotellfagskolen i Haag tilbyr en fireårig bachelorgrad i Business Administration in Hotel Management. Du kan studere ved avdelingen i Haag, eller ved den andre avdelingen deres i Amsterdam. Utdanningen inkluderer to praksisopphold ved andre hoteller, hvorav ett i et annet land. Mange får også fast ansettelse der de har sin siste, og lengre praksisperiode. Du vil også ha flere praksisperioder på skolens egne hoteller og restauranter der du får prøve deg i resepsjonen, på kjøkkenet og der det trengs. Tanken er at du, som kommende leder, skal ha vært innom alle områdene av hotelldrift. Hotellskolen er rangert som topp fem i verden ifølge TNS’ International Hospitality Management Schools: 2013 Worldwide Industry Ranking Survey. Den er også rimeligst av de fem.  

Det er studiestart i februar og august.

Foto: Hotelschool The Hague.

Hvordan søke til Hotellfagskolen i Haag?

Her kan du lese om søknadsprosessen (pdf).

Søknaden er todelt. Først søker du til Studielink, Nederlands svar på Samordna opptak. Deretter får du en mail fra lærestedet med informasjon om videre opptaksprosess. Du skal levere motivasjonsbrev, og gjerne legge ved anbefalingsbrev (hvis du har) og CV.  Du blir deretter invitert til «Selection Day» der skolen vil se dine sosiale evner og lederegenskaper.

Absolutt siste frist å søke er 1. mai, men da må du møte opp på Selection Day i Nederland. Hotellskolen arrangerer Selection day også i Stockholm, nærmere bestemt den 30. april. Nordmenn er hjertelig velkomne. Du bør ha søkt senest en uke i forkant.

Det er rundt 2000 søkere hvert år og rundt 500 plasser. Du kan ønske deg til Haag eller Amsterdam, men det er skolen som til sist fordeler plassene.

Hva er opptakskravene? 

Her kan du lese om opptakskravene ved Hotellfagskolen i Haag (pdf).

  • Generell studiekompetanse
  • Engelsktest (for eksempel Toefl med minst 80 i score)
  • Positivt med arbeidserfaring fra bransjen, samt noe kunnskap om matte/økonomi.

Lær språk mens du studerer!

I denne bransjen er det et stort pluss, om ikke nødvendig, med et ekstra språk, og skolen tilbyr derfor språkundervisning i blant annet tysk, fransk, mandarin og flere andre språk. Det er vanlig å ta hotellpraksis i et land der du får praktisert språket du velger. 

Hva koster det å studere ved Hotellfagskolen i Haag?

Det koster rett over 3000 euro i året å studere her. Første året bor du på eller i nærheten av skolen, og betaler da rundt 10 000 euro for skolepenger og bolig til sammen. Fra det andre året ordner du bolig selv. På ANSAs side om finansiering kan du se hva du får i stipend og lån fra Lånekassen.

Spørsmål?

Har du spørsmål? Da kontakter du skolens opptakskontor: admissions@hotelschool.nl.

Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock