Den koselige byen Aachen er populær blant studenter med god grunn. Byen ligger i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, og er hjertet av teknikk og teknologi i Europa.
I bykjernen er alt innen gåavstand, mens gamlebyen er full av hyggelige kafeer og barer. Midt i sentrum ligger den vakre Aachenkatedralen, som også ligger på UNESCOs verdensarvliste. Rett utenfor byen ligger grensen mellom Tyskland, Nederland og Belgia.

Av byens drøyt 250.000 innbyggere er rundt 50.000 studenter. De fleste studerer ved ved Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen University (RWTH Aachen).

VISSTE DU AT 1 AV 5 INNBYGGERE I AACHEN ER STUDENT?

RWTH Aachen University

Med 45.000 studenter, inkludert 11.000 internasjonale studenter fra mer enn 120 land, og en beliggenhet sentralt i Europa, byr universitetet Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen (RWTH Aachen) på et spennende og internasjonalt miljø. 

RTWH ER EN AV DE BESTE TEKNISKE UNIVERSITETENE I EUROPA!

RWTH Aachen anses som et av de beste tekniske universitetene i Tyskland, og en ledende forskning- og utdanningsinstitusjon innen ingeniørvitenskap i Europa. Universitetet samarbeider med et bredt spekter av universiteter i verden om forskning og utdanning.  

TRE RASKE TALL OM ACHEN:

  • 45.000 studenter
  • 11.000 internasjonale studenter fra 120 land
  • Skolen har 260 institutter fordelt på ti fakulteter

Opptakskrav

RWTH Aachen tilbyr foreløpig ingen engelskspråklige bachelorprogrammer, men tilbyr flere engelskspråklige masterprogrammer. For bachelorprogrammer må studenter fremlegge bevis på tyske språkkunnskaper tilsvarende nivå C1. For å komme inn på programmer som blir undervist på engelsk må studenter ha bevis på gjennomført og bestått TOEFL test. 

Du må vanligvis ikke fremlegge bevis på språkkunnskaper før det er tid for registrering. Søkere som har utdanning fra akademiske institusjoner i Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand, Canada eller USA, er unntatt kravet om TOEFL test. 

VISSTE DU AT AACHEN ER KJENT FOR SPA OG VARME KILDER?

Bo og leve

RWTH Aachen har noen studentleiligheter tilgjengelig for utvekslingsstudenter, men man er ikke garantert disse. Vær obs på at man ikke automatisk blir tildelt et sted når man får studieplass. Dette må man søke om separat. Ettersom studentboligene har lave priser har de stor etterspørsel, og det er derfor lurt å søke om bolig med en gang man får studieplass.

På samlingssiden Study in Germany finner du oversikt over hvordan man søker på studentleiligheter. Du kan også lese mer tips om det private markedet på ANSAs guide.

Aachen er et rimeligere alternativ enn mange tyske storbyer. Studenter må belage seg på å bruke mellom 800 og 1000 euro i måneden for kostnader knyttet til husleie, regninger, mat og fritidsaktiviteter. På denne siden finner du oversikt over levekostnader i Aachen.

VISSTE DU AT DU FÅR GRATIS KOLLEKIVTRANSPORT INKLUDERT I SEMESTERAVGIFTEN?

Ingen skolepenger! Studenter må ikke betale skolepenger til RWTH Aachen, heller ikke internasjonale studenter. Alle studenter er imidlertid underlagt studentforbundet og må betale semesteravgift.. Dette beløpet ligger på rundt 290 euro per semester, og dekker blant annet kollektivtransport i Aachen for hele semesteret. 

De 5 beste tingene å gjøre i Aachen:

  1.   Besøk Aachenkatedralen! Katedralen ble bygget under middelalderen og var del av Karl den Stores slott i Aachen. 
  2.   Slapp av og nyt et spaopphold! Aachen er siden romertiden kjent for sine varme kilder, og det finnes en rekke spa og velværefasiliteter i byen. 
  3.    Besøk Elisenbrunnen-fontenene! De klassiske bygningene med sine to fontener er et populært møtested for store og små. 
  4.    Dra til Pontviertel-distriktet! Dra på marked eller bar i Aachens studentdistrikt. 
  5.    Gå vandreruten Eifelsteig! Ruten dekker 313 kilometer med variert landskap og er en av Tysklands fineste vandreruter. 

Fakulteter:

Bilde: Natalia Paklina/Shutterstock