München

Alper, oktoberfest eller fotballkamper i Allianz Arena? München er kjent for både sin natur og sin kultur. Millionbyen er hovedstad i delstaten Bayern og ligger på sydspissen av Tyskland ved grensen til Østerrike.  Alpene er bare et par timers kjøretur unna og alternativene til naturopplevelser er mange, enten det er sommer, vinter, vår eller høst. Utenfor München er det mange gamle slott, blant annet verdensberømte Neuschwanstein.

VIL DU PÅ SLOTT-SAFARI? RUNDT MÜNCHEN ER DET FLERE BERØMTE MIDDELALDER-SLOTT!

München er også kjent som Tysklands “Silicon Valley” og er en av de viktigste byene i Europa for teknologi, innovasjon, vitenskap og industri. Det er en yrende vekst av startups og mange nye ideer som testes og utvikles. Derfor er det heller kanskje ikke så rart at det er her mange av de viktigste reaflaglige og teknologiske utdanningene i Tyskland befinner seg.

MUNCHEN ER EN TECH-HUB OG TYSKLANDS “SILICON VALLEY”

LMU2.png
Om universitetet

LMU ligger midt i byen og gir deg umiddelbar tilgang til alt den urbane byen har å by på. Universitetet ble grunnlagt allerede i 1472 og er i dag anerkjent som en av Europas fremste institusjoner for utdanning og forskning.  Universitetet fokuserer særlig på fagområdene humaniora og kulturelle studier, jus, økonomi og samfunnsvitenskap, naturvitenskap og medisin. Universitetets medisinske senter er Tysklands største. 

Campus og bibliotek

Studenter ved LMU har tilgang til en rekke ulike universitetsbiblioteker og arkiver, i tillegg til det bayerske statsbiblioteket, Technische Universität München-biblioteket, andre lokale og statlige LMU-partnerbiblioteker, samt det tyske universitetslånenettet.

VISSTE DU AT LMU ER EN AV EUROPAS MEST ANERKJENTE UNIVERSITETER?

Internasjonale studenter

LMU Munchen (Ludwig-Maximilians Universitet München) deltar i ERASMUS-programmet for europeiske utvekslingsstudenter og arbeider tett med en rekke universiteter utenfor EU. Totalt opprettholder LMU fakultetsbaserte samarbeidsavtaler med godt over 400 partneruniversiteter over hele verden som regulerer områder fra faglige kontakter og studentutveksling til utforming av felles gradsprogrammer.

LMU HAR 7000 INTERNASJONALE STUDENTER FRA 125 LAND!

Studenter må vise at de har tyske språkferdigheter for å kunne studere ved LMU. Følgende attester godtas som bevis på språkferdigheter: DSH 2, TestDaF level 4, The European language certificate (Tysk, C1), German language diploma of Kultusministerkonferenz (DSD II), German language test II, Goethe Certificate C2 (etter 2012), språkdiplom eller ZOP fra Goethe Institute (før 12/2011), eller sertifikat fra et institutt for høyere utdanning i Tyskland. Unntak gjelder for master- og doktorgradsstudenter som søker seg til studieprogrammer som undervises på engelsk.  

Bo og leve

En student må i gjennomsnitt regne med å bruke rundt 1000 euro i måneden på husleie, mat, fritid og andre ting.

På denne siden kan du se hvor mye man bruker på ulike utgifter i München. 

I likhet med andre storbyer i Tyskland er München en svært populær destinasjon. LMU tilbyr universitetsboliger til utvekslingsstudenter og kan bistå internasjonale helgradsstudenter i boligjakten. Vær obs på at man ikke automatisk blir tildelt et sted når man får studieplass. Dette må man søke om separat. Ettersom studentboligene har lave priser har de stor etterspørsel, og det er derfor lurt å søke om bolig så fort man har kommet inn på studiet.

På samlingssiden Study in Germany finner du oversikt over hvordan man søker på studentleiligheter. Du kan også lese mer tips om det private markedet på ANSAs guide.

SØKER PÅ STUDENTBOLIG MED EN GANG DU FÅR STUDIEPLASS!

Ingen skolepenger! Studenter betaler ikke skolepenger, men må betale en semesteravgift på rundt 130 euro per semester, som dekker for studenttjenester og offentlig transport.
LMU3.png

De 5 beste tingene å gjøre i München: 

  1. Oktoberfest! Den originale Oktoberfesten finner sted i München fra midten av september til oktober hvert år og tiltrekker 6 millioner turister fra hele verden. Definitivt verdt et besøk!
  2. Stå på ski/ snowboard i alpene! München blir kalt snarveien til Alpene med god grunn. To timer kjøretur unna byen kan du velge og vrake i skisentre. 
  3. Utforsk det eventyrlige Neuschwanstein-slottet! Slottet ligger kun en tog- eller busstur unna München.
  4. Dra til The Englische Garten (den engelske hagen)! Parken er større enn Central Park i New York, og her er det nok av ting å se og gjøre.
  5. Olympiaparken! Ta omvisning på taket av olympiastadion eller prøv den nye Flying Fox-attraksjonen.

Fakulteter:

Fakultet for katolsk teologi

Fakultet for protestantisk teologi

Juridisk fakultet

Fakultet for bedriftsadministrasjon - Munich School of Management

Fakultet for okonomi

Det medisinske fakultet

Fakultet for veterinærmedisin

Fakultet for historie og kunst

Fakultet for filosofi, vitenskapsfilosofi og religionsstudier

Fakultet for psykologi og utdanningsvitenskap

Fakultet for kulturstudier

Fakultet for språk og litteratur

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Fakultet for matematikk, informatikk og statistikk

Fakultet for fysikk

Fakultet for kjemi og farmasi

Fakultet for biologi

Fakultet for geofag