VISSTE DU AT FREIBURG ER DEN MEST SOLRIKE BYEN I TYSKLAND?

Det viktigste kulturelle monumentet i Freiburg er Münster-katedralen. Byen har også en rekke museer og gallerier, teatre og konsertlokaler. Utelivet i Freiburg er noe avslappet sammenlignet med andre byer i Tyskland, men du kan finne mikrobryggerier som har eksistert siden 1800-tallet. 

Freiburg kalles “den grønne byen” på grunn av sin høye miljøstandard.

VISSTE DU AT DU KAN DRA PÅ DAGSTUR TIL FRANKRIKE OG SVEITS FRA FREIBURG?

Om universitetet

Albert Ludwig University of Freiburg er et offentlig forskningsuniversitet. Universitetet topper stadig ulike universitetsrangeringer og er et av de mest kjente i Tyskland. Mange av universitetsbygningene ligger sentralt i gamlebyen eller noen minutter unna sentrum.

Universitetet i Freiburg tilbyr bachelor- og masterstudier i alle dagens viktige fagområder: humaniora, naturvitenskap og ingeniørvitenskap, medisin, jus og teologi. Dette mangfoldet gir også et ideelt miljø for innovative tverrfaglige studier.

DET ER 25.000 STUDENTER I FREIBURG!

Freiburg 2.png

Undervisningsspråket er i hovedsak tysk, men ulike programnivåer har ulike krav. De fleste masterprogrammer blir undervist på engelsk. Det fireårige bachelorstudiet i liberal kunst og vitenskap (LAS) blir også undervist på engelsk. 

Opptakskrav

For opptak til programmer som blir undervist på tysk gjelder regler for krav til dokumentasjon av tysk språk. Tyskkravet dekkes med én av følgende: 

  • Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang - DSH (tysk språktest for internasjonale søkere ved tyske institusjoner for høyere utdanning) med et ferdighetsnivå på DSH 2 eller 3, 
  • Test Deutsch als Fremdsprache - TestDaF (Test av tysk som fremmedspråk) med et ferdighetsnivå på 4 eller 5 (TDN 4 eller 5) på alle fire delene, 
  • Goethe Certificate C2, Deutsches Sprachdiplom (tysk språkdiplom) of the Conference of the State Ministers of Education and Cultural Affairs – level II (DSD II), telc Deutsch C1 Hochschule, Tysk Abitur eller tysk som morsmål. 

UNIVERSITETET ANBEFALER AT MAN SER PÅ LEILIGHETER I UTKANTSOMRÅDET!

Bo og leve

Freiburg er en populær studentby og det lønner seg å være tidlig ute for å lete etter sted å bo.  Universitetet har noen boligmuligheter tilgjengelig på campus, men oppfordrer studenter til å oppsøke private boligmuligheter fordi de ikke har kapasitet til å huse alle. 

Universitetet anbefaler studenter å se etter privat bolig i utkantsområder som Gundelfingen, Denzlingen, Schallstadt og Bad Krozingen. Disse områdene ligger mellom 5 og 12 minutter fra Freiburg by med buss eller tog. 

På samlingssiden Study in Germany finner du oversikt over hvordan man søker på studentleiligheter. Du kan også lese mer tips om det private markedet på ANSAs guide.

VISSTE DU AT FREIBURG ER ET RIMELIGERE ALTERNATIV ENN DE FLESTE STORBYENE?

Billigere enn storbyene! Freiburg er en god del rimeligere enn mange andre storbyer.  Studenter må i gjennomsnitt regne med å bruke mellom 600 og 850 euro hver måned i husleie, mat, drikke, og aktiviteter. På denne siden finner du en oversikt.

Internasjonale studenter som ikke er medlem av EU og nordmenn betaler skolepenger på rundt 1500 euro per semester. Semesteravgift på rundt 155 euro kommer i tillegg. Semesteravgiften dekker studenttjenester (Studentwerk) og offentlig transport. 

De 5 beste tingene å gjøre i Freiburg:

1. Gå rundt i gamlebyen! Å utforske de gamle brosteinsgatene er en av de beste tingene å gjøre i Freiburg. 

2. Dra på markedet ved katedralen i gamlebyen. Det er åpent daglig og en fin opplevelse.

3. Spis tradisjonell, tysk mat! I Freiburg er det mange restauranter som serverer deilige, tyske måltider. 

4. Dra på sykkeltur til Frankrike eller Sveits! Det finnes mange ruter å velge mellom.

5. Gå på tur i Schwarzwald! Den skogkledde fjellkjeden byr på fantastisk utsikt og vakker natur. 

Fakulteter/ institutter: