Reims ligger i hjertet av Champagne-Ardenne regionen, bare 45 minutter unna Paris med høyhastighetstog. Selv om Reims er mest kjent for champagne og katedralen der de franske kongene ble kronet har Reims også mye annet å by på.

Beliggenheten gjør at vi som studenter har lett tilgang på Paris uten å måtte betale de høye leieprisene i hovedstaden og at franskmennene syntes det er artig å prate med deg på fransk. Byen er ikke veldig stor, omtrent 200 000 innbyggere, men vi har likevel mange fine restauranter, barer og utesteder.

Det finnes flere universiteter i Reims, Université de Reims Champagne-Ardenne, Reims Managment School (Neoma) og Institut d’Etudes politiques de Paris.

Sciences Po Campus de Reims

De fleste nordmennene i Reims går på Institut d’Etudes politiques de Paris campus de Reims også mer kjent som Sciences Po. Grunnen til dette er at undervisningen er hovedsakelig på engelsk og skolen har et fokus på euro-amerikanske relasjoner.

Sciences Po Campus de Reims tilbyr en tverrfaglig utdanning med fokus på samfunnsfag som historie, økonomi, jus, statsvitenskap og sosiologi. Skolen er høyt anerkjent i Frankrike og tilbyr et utfordrende akademisk program, samtidig som man har mulighet til å lære språk fra arabisk, fransk, spansk, tysk etc. Skolen skal utvides og ha flere bachelorstudenter i fremtiden, så det er all grunn til å tro at antallet norske studenter kommer til å øke i årene som kommer.

Les mer om å studere Statsvitenskap i Frankrike

I Reims kan du få greie doser med boblende drikke, vakre katedraler og et livlig studentmiljø. Du kan også få den ekte «franske» opplevelsen samtidig som du har mulighet til å besøke Paris så mye du orker. 

I Reims er det to togstasjoner, Gare De Reims som har tog direkte til Paris og Gare de Champagne-Ardennge TGV 5 kilometer utenfor byen som kan ta deg direkte til Charles De Gaulle, og selvfølgelig til mange andre steder i Frankrike.

Bannerfoto: brian_ytsu