En agent er en leverandør av utdanning i utlandet. Agentene som er listet på denne siden følger ANSAs etiske retningslinjer. Det vil si at de er kvalitetssikret, og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Er det greit å søke gjennom en agent?

Det er viktig å ta seg god tid når man undersøker hvilke utdanninger og universiteter du skal søke på. På ANSAs nettsider om de ulike studieland finner du gode verktøy som kan hjelpe deg i denne prosessen. Dersom agenten som tilbyr utdanningen du ønsker å søke deg til er godkjent av ANSA kan du trygt søke gjennom denne agenten.

Etter initiativ fra ANSA ble det 1. mars 2010 lansert etiske retningslinjer for leverandører av studier og skolegang i utlandet. 

Godkjente agenter

Bjørknes Høyskole

 

 

 

 

 

 

 

Bjørknes Høyskole ligger i Oslo og tilbyr årstudier og bachelorstudier innen helse- og samfunnsvitenskap både i Oslo og på nett. I tillegg sender vi flere hundre studenter til utlandet hvert år og arrangerer en rekke opptaksprøver for helsefaglige studier til Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Polen. I den forbindelse tilbyr vi bla. intensivkurs i kjemi, biologi og medisinsk fagterminologi, samt drop-in veiledning hver torsdag kl 14-15.

 

Kilroy – studier og internship i utlandet

 

 

KILROY spesialiserer seg på skreddersydde tjenester og kvalitetsprodukter med mål om å gi ungdom og studenter internasjonal forståelse og opplevelser for livet gjennom reise, utdanning og praktisk arbeid i utlandet.

 

Study Outside Norway (SONOR)

 

 

 

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe studiesøkende norske studenter til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. Vår spesialkompetanse omhandler studier i USA, Canada, Storbritannia, Australia, New Zealand og Singapore. Vi har kontorer i Oslo, Trondheim, Kristiansund og Bergen

 

European Education Consultants (EEC)

 EEC logo3.png

EEC jobber med rådgivning, kvalitetssikring og rekruttering av studenter til medisin- og tannlegestudier i Krakow i Polen. Vi tilbyr et helhetlig opplegg for søkeperioden, opptaksprosessen og forberedelser til studiestart. Vi ordner det praktiske og veileder deg så du kan fokusere på det viktigste, nemlig faglige forberedelser og opptaksprøven.

Vurderer du å søke på studiene og har spørsmål, trenger veiledning eller kanskje bare vil snakke med oss om et viktig valg, håper vi at du tar kontakt!

 

Across the Pond - Studier i Storbritannia

 

 

 

 

 

Across the Pond er eksperter på studier i Storbritannia, og tilbyr norske studenter gratis hjelp med hele søknadsprosessen. Du får en personlig veileder som selv har studert i Storbritannia, og kan svare på alt du lurer på. Vi hjelper deg med å finne det perfekte studiet og studiestedet! Vi fyller også inn søknaden for deg, og tilbyr egne stipend.

 

Nordisk Inntakskontor - utdanning for din fremtid

FullColor_1280x1024_300dpi.jpg

Nordisk Inntakskontor har fra høsten 2020 tatt et vennlig farvel med Agder Vitenskapsakademi og står nå på egne bein. Vi har med oss årelang erfaring fra studieveiledning og studentrekruttering til Poznan University of Medical Sciences, og har i årene etter inngått samarbeid med flere andre universiteter i Polen, Tsjekkia, Slovakia, på Kypros og i Latvia.   


Vil du utdanne deg til meningsfullt og utfordrende helsearbeid i et trivelig internasjonalt studentmiljø? Nordisk inntakskontor kan tilby deg kvalitetsstudier i både medisin, veterinærmedisin, odontologi, fysioterapi og farmasi. 
Vi viser deg mulighetene og hva som kreves. Vi arrangerer opptaksprøver og veileder deg hele veien fram til studiestart. Vår erfaring, kunnskap og nettverk gir deg trygghet, også fordi vi holder kontakt med studentene gjennom studietiden.

 

Education Link - universitetsstudier i utlandet

 

 

 

Education Link samarbeider med mer enn 20 universiteter i Australia, England, Italia Irland og på New Zealand. Vi har over 15 års erfaring med å veilede studenter som vil studere utenlands. Kontakt oss og du vil få hjelp av en av våre erfarne studieveiledere som kartlegger hvilke muligheter som fins for deg. Vi guider deg trygt gjennom hele søknadsprosessen og gir deg all praktisk informasjon som du trenger før avreise. Vår service er kostnadsfri og du slipper å betale søknadsgebyr til universitetet når du søker gjennom oss.

 

STS - Study Abroad

 

 

 

 

 

De aller fleste som velger studier i utlandet gjennom STS tar et helt akademisk år, men du kan også velge kun ét semester. I tillegg har du muligheten til å ta en bachelor- eller mastergrad på mange av universitetene vi tilbyr.

Å studere i utlandet med STS Study Abroad er trygt og enkelt. Vi tilbyr gratis studieveiledning og hjelp med alle søknader, inkludert alt du trenger å vite om støtte fra Lånekassen. Trenger du også et sted å bo fikser vi selfølgelig dette for deg også!  Vi gleder oss til å hjelpe deg å ta ditt livs beste avgjørelse!

 

Kulturstudier - Studier i utlandet

 

 

 

 


Vi gjør det enkelt og trygt å studere i Asia, Afrika, Latin-Amerika - ett semester eller en hel bachelor. Sammen med vårt globale nettverk av norske og utenlandske universiteter tilbyr vi engelskspråklige akademiske studier med lånekassestøtte i Argentina, Ghana, Nepal, Costa Rica, og Vietnam.

 

Eduplanet

 

 

 

 

EduPlanet er en norsk representant for språkskoler, college og universiteter i utlandet. Vi tilbyr språkkurs av kortere og lengre varighet med mulighet for støtte fra Lånekassen. Vi er også representant for tannlege-, medisin- og veterinærstudier ved en rekke utvalgte skoler i Europa. EduPlanet har i tillegg utviklet et eget online PreMed kurs for deg som skal ta opptaksprøve til medisinskoler. Ønsker du å søke på utdanninger ved college og universiteter i Europa, USA, Canada og Australia kan vi hjelpe deg med opptak. Vår veiledning og søknadshjelp er kostnadsfri, og vi er med deg hele veien og hjelper deg med alle spørsmål du måtte ha. 

 

Kulturakademiet - studier i utlandet

 

 

 

 

 

Start studiene ved Kulturakademiet i Roma, Barcelona, Berlin, Paris eller Cambridge. Kulturakademiet har siden 2006 tilbudt norske akademiske studier i Europas mest spennende byer og loset mer enn 1 500 studenter inn i studielivet. Dersom du har lyst til å ta del i en annen kultur og ønsker en myk start på studiene, trenger exphil eller exfac for å oppnå graden din, eller rett og slett brenner for filosofi, samfunnsvitenskap eller språk, har vi et tilbud for deg. Gjennom å følge studieopplegget vårt i Roma, Barcelona, Berlin, Paris eller Cambridge kan du få tilfredsstilt både lysten til å lære og lysten til å reise.

 

American College of Norway - begynn USA-studiene i Norge

 

 

 

Start din bachelorgrad i Norge, fullfør i USA! Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på andre skoler i USA. Vi bistår deg med det praktiske rundt søknadsprosesser, visum, forsikring og bolig. I tillegg får du en skikkelig forsmak på college-livet på campus i Moss! Vi feirer en rekke amerikanske høytider og festligheter, blant annet Thanksgiving, Halloween og Super Bowl.

 

College Scholarships USA - Idrettsstipend til college i USA

CSUSA-logo

College Scholarships USA (CSUSA) har siden oppstarten i 2008 hjulpet over 1600 studenter til USA på idrettsstipend. Vi gir idrettsutøvere fra alle sportslige nivåer mulighet til å kombinere høyere utdanning med idrett og idrettsstipend ved amerikanske colleger og universiteter. Vi forhandler frem idrettsstipend innen fotball (soccer), golf, tennis, svømming, friidrett og mange flere ved skoler over hele USA. Å benytte seg av CSUSAs tjenester optimaliserer mulighetene for et best mulig stipend.

Vi fungerer som støttespiller og rådgiver for våre studenter i forbindelse med valg av college, og er eksperter på regelverket i de ulike collegeligaene, evaluering av stipendmuligheter for studenter, skolesøknadsprosessen, visumprosessen og resten av det omfattende papirarbeidet som hører med en slik prosess. Som CSUSA-student er vi med deg gjennom hele den fantastiske collegetiden.

 

Studier i Utlandet  - Studer i Madrid, Valencia, Barcelona, Toulouse, Milano, Roma, Budapest, eller på Kypros


 

 

 

 

 

 

Vi hjelper norske studenter gratis i søknads- og opptaksprosessen til utvalgte studieprogram ( Bachelor-, Master- og profesjonsprogram) i landene Spania, Italia, Frankrike, Kypros og i Ungarn.
Program eksempler:  Medisin, Tannlege, Psykologi, Arkitekt, Business, Internasjonale Relasjoner, Management m. fl

 

 

SIOC - Study In anOther Country

 

 

 

 

 

 

 

SIOC kan i 2020 feire sitt 20 års Jubileum som DIN rådgiver for Språkstudier i utlandet.
SIOC er «Europaspesialisten». Har du lyst til å studere et av de Europeiske språkene, så er SIOC rett kontakt for deg.
Vi samarbeider med de beste private språkskolene. Alle våre skoler er godkjent av Lånekassen for stipend og lån. Språkskolene har også kurs for etterutdanning av språklærere, og for skoleklasser som vil ha en ukes studieopphold i starten eller slutten av skoleåret.
Vil du videre i Europa etter videregående, så kan vi tilby deg Universitetsstudier ved private Universiteter i Italia, Frankrike og Spania.

 

 

EF Education First

 

 

 

 

 

Lev ut drømmen om et årsstudium i utlandet! Vi har et bredt tilbud til deg som ønsker å studere i utlandet, med studieprogrammer på en rekke spennende destinasjoner over hele verden. Studier i utlandet er en fantastisk måte å lære et nytt språk på. I tillegg til å lære et nytt språk, får du også muligheten til å oppleve en ny kultur, få internasjonale venner og minner for livet. Tenåringer og profesjonelle, studenter og pensjonister

 -Alle kan studere i utlandet. Les mer om de ulike programmene våre og ta kontakt med oss så vi kan legge til rette for utenlandsstudier som er tilpasset dine behov.

 

MUNO

 

 

 

 

 

Muno er rekrutteringsagent i Norge for alle musikk- og musikkbransjerettede utdanningstilbud hos BIMM (British and Irish Modern Music Institutes). BIMM består av 8 høyskoler for musikkbransje i England, Tyskland og Irland. Her kan man studere utøvende musikk, musikkproduksjon, låtskriving, music business og event-management, samt musikk journalistikk. Hos BIMM kan man ta hvert år i forskjellige byer, noe som gir deg flere spennende opplevelser og bredere nettverk. Muno hjelper deg med søknadsprosess, opptaksprøver, og alle spørsmål du har om studier ved BIMM.

 

Interstudium

 

 

 

 

 

 

Norsk representant for Comenius universitetet - Jessenius medisinske fakultet (Martin - Slovakia), Masaryk Universitetet (Brno - Tsjekkia), Palacky Universitet (Olomouc - Tsjekkia) og Veterinær- og farmasi universitetet (Košice - Slovakia).

Alle som søker om studieplass gjennom Interstudium får tilbud om Gratis registrering, online søknad og veiledning frem til avreise. Gratis forberedende kurs i kjemi og biologi i forkant av opptaksprøvene. Gratis opptaksprøver i Oslo, resultater og tilbud om studieplass innen 7 dager. Gratis kurs i språk og kultur for respektive land etter å ha kommet inn på studiene. Gratis oversettelse av nødvendig dokumentasjon (vitnemål, fødselsattest etc.) 

 

Medisinutdanning

 

 

 

 

 

 

 

 

Medisinutdanning tilbyr personlig veiledning og hjelp til medisin- og tannlegestudier i Polen. Landet som har flest skandinaviske studenter og lang erfaring

Universitetets representant i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Færøyene og Island - hjelper søkerne direkte inn på studiet.

 

 

GoStudy


 

 

 

GoStudy tilrettelegger spennende studier over hele verden! Vi har spesialisert oss på et utvalg studier som vi ved hjelp av dyktige lærere og medarbeidere har skreddersydd til deg som ønsker å studere i utlandet. Hos oss er reise og opphold inkludert i prisen og våre engasjerte medarbeidere gjør alt fra å hjelpe deg gjennom søkeprosessen til å hente deg på flyplassen.


Vi i GoStudy er glødende opptatt av verden, mennesker og kultur, og vil gjerne få dele denne interessen med deg. Siden 1999 har vi nå sendt over 6000 studenter på vellykkede studieopphold i utlandet som har fått nye erfaringer og minner for livet.Tett faglig oppfølgning, mindre klasser, og personlig oppfølgning på studiested er stikkord som bidrar til dette!

 

Study in Prague


SIP Logo 1.png

Study In Prague er startet av to norske studenter, hvor den ene selv har studert medisin på 3. fakultet i Praha. De jobber med å rekruttere kommende medisinstudenter til å studere medisin i storbyen Praha

 

Agentoversikt

 

 

 

Utveksling på videregående

Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdannig (Diku) har fra 2015 tatt over ansvaret med godkjenning av aktører som tilbyr utveksling for videregående elever. ANSA opprettholder et samarbeid med disse aktørene.

 

Agentoversikt_ny.png