Er du usikker på om CV-en din presenterer deg og dine ferdigheter på den beste måten? Lurer du på hvordan den oppfattes av andre og om den kan forbedres? ANSA hjelper deg! Vi sjekker CV-er og søknader helt gratis for våre medlemmer.

Rekrutterere bruker i gjennomsnitt kun fem til syv sekunder på hver CV de skal vurdere. Du har altså veldig kort tid på å vekke interesse, og derfor er det viktig å ha både et godt søknadsbrev og en profesjonell CV. ANSA kan hjelpe deg med å gjøre et godt inntrykk! Vi gjennomgår CV-en og/eller søknaden din for å sikre at den fremstår profesjonell og har innhold, språk og form som gjør det mer sannsynlig at en potensiell arbeidsgiver blir nysgjerrig på akkurat deg.

Ønsker du hjelp med din CV?

Send inn din CV og eventuelt et søknadsbrev til cv@ansa.no. Legg gjerne med en lenke til den konkrete stillingsannonsen du skal søke på. Du vil få den evaluert og kvalitetssikret av vårt karriereteam innen to arbeidsdager.

Våre CV-veiledere har selvfølgelig taushetsplikt, og all info du sender inn til oss er konfidensiell. Etter redigering blir alle dine innsendte dokumenter slettet fra våre systemer.

Les mer om ANSAs karrieretilbud.

Generelle tips for å skrive en god CV og søknad

Følg et ryddig oppsett

Dette er ikke tiden for å være kreativ (med mindre du søker på en kreativ jobb). Det er selvsagt ulike forventninger i ulike bransjer, så tilpass deg til det. Bruk samme font og skriftstørrelse gjennom hele dokumentet. Bruk gjerne vår CV-mal!

Tilpass CV og søknad til hver enkelt stillingsutlysning

Mange bruker samme søknadsbrev og endrer kun navn på for eksempel firma. Dette er ikke lurt, og vil lett gjennomskues. Sett deg inn i hva den enkelte bedrift søker og tilpass søknadsbrevet ditt deretter. Oversett heller aldri CV/søknadsbrev direkte fra engelsk til norsk, men skriv alt "på nytt". Da får du mye bedre flyt i teksten.

Ikke gjenta innholdet i CV-en din i søknadsbrevet

Rekruttereren trenger ikke lese samme informasjon to steder. Søknaden skal først og fremst svare på følgende spørsmål: "Hva er din motivasjon for å søke stillingen og hvorfor er du kvalifisert for stillingen?"

Ta med verv og frivillig arbeid

Dette kan skille deg ut fra andre søkere med helt lik utdanning. Sett det opp under eget punkt i CV-en, ikke under arbeidserfaring.

Bruk samme språk i søknadsbrevet som i utlysningsteksten

Dette gjelder også i norske firmaer. Er utlysningen på engelsk, skal du skrive søknaden på engelsk.

 

Bilde: Ivan Samkov