Juvenarte er en arena hvor norske kunststudenter i utlandet kan vise seg frem for et norsk publikum. Deltakerne kan studere alt fra billedkunst, lyd, arkitektur, smykkedesign, illustrasjon til tekstildesign og dans, og vinneren får hele 25 000 kroner!

Studerer du eller har du studert kunstfag i utlandet?

Da vil vi at akkurat du skal melde deg på til årets Juvenarte!

ANSA Juvenarte er en unik digital utstillingsplattform for norske kunstfag- og designstudenter som har tatt hele eller deler av sin utdanning i utlandet. Juvenartes ambisjon er å skape et sosialt og profesjonelt felleskap for norske studenter innen utøvende kunstfag i utlandet. På den måten ønsker vi å sette søkelyset hjemme i Norge mot de fantastiske talentene som befinner seg på ulike studiesteder i hele verden.

Å komme tilbake til et norsk arbeidsmarked kan være tøft etter å ha studert utenlands. For kunststudenter, som er avhengige av å skaffe seg et nettverk i utlandet og hjemme, kan situasjonen være ekstra krevende. Vi ønsker å hjelpe kunststudentene på veien ved å tilby en utstillingsarena og møteplass der fantastisk kunst kan oppleves digitalt av et norsk publikum.

Årets priser

  1. Plass - NOK 25.000
  2. Plass - NOK   5.000

Nytt for året er at vi tar imot bidra av klassisk utøvende musikere.

 

Følg oss på sosiale medier for flere oppdateringer!

INSTAGRAM: @ansa.juvenarte

kisspng-like-button-facebook-inc-social-media-social-net-eastern-biotech-solution-5b05002a2697a9.3164138415270543781581.png
Følg oss på Facebook

 

Betydningen av Juvenarte

«Innen kunstmiljøet er det å bygge nettverk spesielt viktig. Kunsten å leve av kunsten er i utfordrende i seg selv, men kanskje ekstra vanskelig for de som har studert utenlands. Vi i ANSA er opptatte av å ivareta studentene både før, under og etter utenlandsstudiene, og håper ANSA JUVENARTE kan være en arena som gjør det lettere for kunststudentene å vende hjem igjen. Vi vil at også utenlandsstudentene skal ha mulighet til å stille ut verkene sine for et norsk publikum, og forhåpentligvis vil ANSA JUVENARTE være noe som kan åpne nye dører.»

-  Hanna Flood, President i ANSA

 

En inngang til den norske kunstscenen

Det kan ofte være vanskelig å komme hjem etter endt utdannelse i utlandet, da miljøet og kontaktene er spredt over hele verden. ANSA JUVENARTE fungerer derfor også som møteplass og en arena for å knytte nye kontakter i det norske kunstmiljøet. Det er også en god mulighet til å få vise frem det man har studert, til et bredt publikum inkludert venner og familie.

 

I år er det 24.gang ANSA JUVENARTE arrangeres

Tidligere juryer har blant annet bestått av: Nico Widerberg, Hanne Krogh, Halvor Bakke, Nina Skarra, Jan Thomas, Mari Maurstad, Leif Holst Jensen, Solfrid Heier, Hege H. Sporastøyl og Morten Krogvold.

 

Sted

https://www.ansajuvenarte.no 

 

Prisutdeling

Prisutdeling vil legges ut på våre sosiale medier og nettsider fredag 25. februar 2022, kl20!

 

Spørsmål/mer info

Har du spørsmål om årets Juvenarte-utstilling, send epost til vår prosjektleder Dina Dignæs Eikeland på juvenarte@ansa.no.

 

Påmelding

Meld på deg og bidraget ditt til årets ANSA JUVENARTE 2022 innen 31. desember 2021 og kanskje er det ditt verk som blir stilt ut under årets ANSA JUVENARTE.

 

Kriterier

  • Nåværende eller tidligere student.
  • Medlem av ANSA.
  • Være mulig å bedømme ut ifra det som sendes inn.
  • Alle bidrag må sendes inn digitalt.
  • Alle bidrag må kunne stilles ut digitalt - via bilde, tekst eller film.

 

 
 
 

 

Vinnere 2019

1. Plass

Navn: Timothy Benjamin Hoel Johnson
Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Manhattan School of Music, musikk


Om kunstner: Jeg er en 23 år gammel jazzgitarist/komponist fra Høvik, som de siste årene har studert jazz på østkysten av USA.


Jeg begynte på Berklee College of Music(en av verdens beste skoler for rytmisk musikk) høsten 2015, etter jeg ble ferdig på musikklinjen på Rud vgs, med et av de høyeste stipendene en gitarist kan få fra skolen. I løpet av de 3 årene jeg nå har vært på skolen har jeg blant annet rukket å gjøre et turné i Argentina med opptreden på Buenos Aires International Jazz Festival, spille på 2 av verdens mest kjente jazzklubber (Small’s jazz club i New York, og Dizzy’s Club Coca-Cola på Lincoln Center i New York), spille med to svært kjente amerikanske jazzveteraner, Bill Pierce og Neal Smith, og jeg har fått tatt timer med flere av de mest kjente jazzgitaristene og jazzmusikerne i idag som blant annet Lage Lund, Peter Bernstein, Tim Miller, George Garzone, Kenny Werner, og Mick Goodrick.


Våren 2017 ble jeg tildelt den mest prestisjefulle prisen/stipendet en gitarist på Berklee kan få, Berklee Jimi Hendrix Award, som deles ut til 1 gitarist i året av over 1300 gitarister på skolen totalt, og er et stipend flere nå kjente jazzgitarister har fått, blant annet Lage Lund, Nir Felder og Matthew Stevens. I januar 2019 fikk jeg muligheten til å reise til Japan for første gang, for å spille med Eri Chichibu Visceral Reality Band i Sendai, og med Hatsune Hirakura Trio i Nara. Nå i mai 2019 fikk jeg også muligheten til dra på en ukes turne med en av verdens beste saksofonister, Melissa Aldana, som for noen år siden vant Thelonious Monk Competition. Senest i juni ble jeg valgt ut som semi-finalist i Wilson Center Guitar Competition, men rakk dessverre ikke å delta. Jeg har også fullført min bachelor på Berklee College of Music summa cum laude, og er klar for nye muligheter på Manhattan School of Music høsten 2019, hvor jeg starter på min master. Jeg har tidligere år blitt tildelt Bærum Kulturstipend og Tom Wilhelmsens legat.


Bidragets sjanger: Musikk


Om bidraget: Mitt bidrag er en av mine nyere komposisjoner, "Snowday", som ble fullført i en biltur mellom Connecticut og Philadelphia i våres, på turne med den chilenske saksofonisten Melissa Aldana. I sommer fikk jeg tatt med meg den japanske pianisten Hatsune Hirakura i studio i Boston, hvor vi fikk gjort en innspilling av komposisjonen som duo. Komposisjonen er inspirert av de mange snødagene på østkysten, hvor alt stenger/avlyses til tross for tilsynelatende lite snø for Norske standarder.

 

 2. Plass

Navn: Emilie Valentiner
Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: The Liverpool Institute for Performing Arts

Om kunstner: Jeg har danset i snart 20 år, og drømmer om å stå på scenen både som danser og musikal artist. Jeg brenner derimot også veldig for koreografi, der jeg får uttrykt meg selv og følelsene mine. Jeg har koreografert mindre stykker med handlinger som har gjort inntrykk på meg (bl.a. Holocaust og 22.Juli).


Bidragets sjanger: Dans og koreografi.


Om bidraget: Dette stykket er inspirert av de forferdelige hendelsene som skjedde på Utøya på 22 juli. Jeg var bare ungdomen selv, og selv om jeg ikke var involvert i handlingen så gikk det veldig innpå meg. Helt siden den dagen har denne koreografien brygget inni meg.

 

3.Plass

Navn: Kjetil Muri Skarstein
Fødselsår: 1994
Studiested og fagområde: Storbritannia, MSc Entrepreneurship (Creative Industries)
Hjemmeside: www.murisk.no


Om kunstner: Jeg er en filmskaper, fotograf og skuespiller med en stor interesse for samfunnskritisk kunst og sjangerfilmer. Det som er viktig for meg er å fortelle noe med det jeg lager, at det jeg lager har en mening, og at det adresserer eller kritiserer problemer ved samfunnet vi lever i. Med filmene mine ønsker og håper jeg å kunne bidra til å forandre holdninger og verdier i samfunnet til det bedre.


Bidragets sjanger: Film - Musical/Drama


Om bidraget: Limited is an integrated musical set within a dystopian or alternative universe. The film follows Cassie, an artist owned by a powerful manager, who tries to escape the industry by fooling Percy, a young backstage worker, into taking her place on stage. During this process, a relationship is formed and Cassie would have to choose between freeing herself or sacrificing for Percy. The film is intended to follow the classical Hollywood musical genre conventions, however in a way that critiques the Hollywood 'star system'. The film intends to challenge Richard Dyer’s utopia, without breaking with generic conventions of the musical genre itself, and follow some of the ideologies that emerged from the musicals made between the late 60s and the early 80s.

 

Finalister 2019

Navn: Emilie Valentiner
Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: The Liverpool Institute for Performing Arts

Om kunstner: Jeg har danset i snart 20 år, og drømmer om å stå på scenen både som danser og musikal artist. Jeg brenner derimot også veldig for koreografi, der jeg får uttrykt meg selv og følelsene mine. Jeg har koreografert mindre stykker med handlinger som har gjort inntrykk på meg (bl.a. Holocaust og 22.Juli).


Bidragets sjanger: Dans og koreografi.


Om bidraget: Dette stykket er inspirert av de forferdelige hendelsene som skjedde på Utøya på 22 juli. Jeg var bare ungdomen selv, og selv om jeg ikke var involvert i handlingen så gikk det veldig innpå meg. Helt siden den dagen har denne koreografien brygget inni meg.

 

Navn: Henrik Gjerstad
Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: København. Kunst og Arkitektur
Hjemmeside: www.henrikgjerstad.com


Om kunstner: Engasjert og ivrig kunststudent. Har laget billedkunst og skulpturer de siste 5 årene. Har kunstutdannelse fra både Kunstakademies Skoler i København og Rhode Island School of Design i USA. Har hatt utstillinger i både Oslo, København og New York de siste årene.


Bidragets sjanger: 3 malerier


Om bidraget: Verkene fremstår på lærret. Det er brukt ulikt medium på bildene, men hovedsaklig olje og akrylmaling. Verkenes utrykk varier. Det er en serie av 3 abstrakte malerier som fremstår sterkt samlet. Bildene står også fint alene. Bildene er bygget opp av elementer som kan minne om forvrengte geometriske figurer. Bildene har en felles stil, inspirert av et urbant miljø. Balanse og fargesammensetning har vært en viktig del av prosessen. Alle maleriene er laget i 2019.

 

Navn: Timothy Benjamin Hoel Johnson
Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Manhattan School of Music, musikk


Om kunstner: Jeg er en 23 år gammel jazzgitarist/komponist fra Høvik, som de siste årene har studert jazz på østkysten av USA.


Jeg begynte på Berklee College of Music(en av verdens beste skoler for rytmisk musikk) høsten 2015, etter jeg ble ferdig på musikklinjen på Rud vgs, med et av de høyeste stipendene en gitarist kan få fra skolen. I løpet av de 3 årene jeg nå har vært på skolen har jeg blant annet rukket å gjøre et turné i Argentina med opptreden på Buenos Aires International Jazz Festival, spille på 2 av verdens mest kjente jazzklubber (Small’s jazz club i New York, og Dizzy’s Club Coca-Cola på Lincoln Center i New York), spille med to svært kjente amerikanske jazzveteraner, Bill Pierce og Neal Smith, og jeg har fått tatt timer med flere av de mest kjente jazzgitaristene og jazzmusikerne i idag som blant annet Lage Lund, Peter Bernstein, Tim Miller, George Garzone, Kenny Werner, og Mick Goodrick.


Våren 2017 ble jeg tildelt den mest prestisjefulle prisen/stipendet en gitarist på Berklee kan få, Berklee Jimi Hendrix Award, som deles ut til 1 gitarist i året av over 1300 gitarister på skolen totalt, og er et stipend flere nå kjente jazzgitarister har fått, blant annet Lage Lund, Nir Felder og Matthew Stevens. I januar 2019 fikk jeg muligheten til å reise til Japan for første gang, for å spille med Eri Chichibu Visceral Reality Band i Sendai, og med Hatsune Hirakura Trio i Nara. Nå i mai 2019 fikk jeg også muligheten til dra på en ukes turne med en av verdens beste saksofonister, Melissa Aldana, som for noen år siden vant Thelonious Monk Competition. Senest i juni ble jeg valgt ut som semi-finalist i Wilson Center Guitar Competition, men rakk dessverre ikke å delta. Jeg har også fullført min bachelor på Berklee College of Music summa cum laude, og er klar for nye muligheter på Manhattan School of Music høsten 2019, hvor jeg starter på min master. Jeg har tidligere år blitt tildelt Bærum Kulturstipend og Tom Wilhelmsens legat.


Bidragets sjanger: Musikk


Om bidraget: Mitt bidrag er en av mine nyere komposisjoner, "Snowday", som ble fullført i en biltur mellom Connecticut og Philadelphia i våres, på turne med den chilenske saksofonisten Melissa Aldana. I sommer fikk jeg tatt med meg den japanske pianisten Hatsune Hirakura i studio i Boston, hvor vi fikk gjort en innspilling av komposisjonen som duo. Komposisjonen er inspirert av de mange snødagene på østkysten, hvor alt stenger/avlyses til tross for tilsynelatende lite snø for Norske standarder.

 

Navn: Sofie Gjengstø
Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: The Animation Workshop, animasjon og portfolio bygging


Om kunstner: Mitt navn er Sofie Gjengstø. Jeg er en kunstner fra Trondheim som de siste årene har studert kunst i forskjellige land. Jeg har studert forskjellige typer kunst, og lært at jeg har en sterk interesse for på underholdningsindustrien. Jeg har alltid vært fasinert over kunst som ikke bare ser vakker ut, men som også beveger seg og kan settes sammen i en helhet og være en unik opplevelse for publikum. På grunn av disse interessene studerer jeg for å bli en animatør. Jeg elsker å se tegninger komme til live og skape historier.

Min kunst utdanning: Etter tre år med formgiving på videregående startet jeg på Sunnhordland folkehgskule dær jeg gikk to år. Første året gikk jeg generell kunst der vi gjorde alt fra oljemaling til street art. Andre året gikk jeg den helt nye linjen Spill kunst som stipendiat. Etter det dro jeg til Danmark for å studere Klassisk tegning ved The Drawing Academy i Viborg. Der tegnet vi fra modell og still lives vær eneste dag. sist skoleår tok kunst reisen jeg til Roma. Der studerte jeg Fundamentals of visual Development ved IDEA Academy. Nå til høsten skal jeg tilbake til Viborg for å studere ved The Animation workshop. Denne skolen er en verdenskjent animasjonsskole der jeg har fått tildelt en av få pulter og en personlig mentor. Her skal jeg jobbe på personlige animasjoner, portfolioen min og fortsette animasjonsstudiet mitt ved denne skolen etter dette kunst oppholdet er ferdig.

Bidragets sjanger: Konsept kunst, animasjon og karakter design.
Det er et personlig Visual Development prosjekt jeg har laget som et konsept for et potensielt spill prosjekt i fremtiden. Det er et ferdig verk for viser tankeprosessen bak den kunstneriske delen i spill.


Om bidraget: Bidraget er en hyllest til alt arbeidet bak ferdige prosjekter, konsept kunsten man ikke ser og det vakre i idemyldring og røffe versjoner av kunstneres lekne og eksperimentelle tankeprosess. Dette er et ferdig verk i seg selv, det er laget for å vise at det er mer enn det vi klassisk tenker på som et ferdig produkt som kan ha kunst i seg.
Etter min utdanning i Visual Development der jeg har sett så mye utrolig fantastisk kunst som aldri kommer til å komme ut til seerne ville jeg legge vekt på denne delen av prosessen og skape mer viten om de delene av kunstverden man ofte går glipp av.

 

Navn: Kjetil Muri Skarstein
Fødselsår: 1994
Studiested og fagområde: Storbritannia, MSc Entrepreneurship (Creative Industries)
Hjemmeside: www.murisk.no


Om kunstner: Jeg er en filmskaper, fotograf og skuespiller med en stor interesse for samfunnskritisk kunst og sjangerfilmer. Det som er viktig for meg er å fortelle noe med det jeg lager, at det jeg lager har en mening, og at det adresserer eller kritiserer problemer ved samfunnet vi lever i. Med filmene mine ønsker og håper jeg å kunne bidra til å forandre holdninger og verdier i samfunnet til det bedre.


Bidragets sjanger: Film - Musical/Drama


Om bidraget: Limited is an integrated musical set within a dystopian or alternative universe. The film follows Cassie, an artist owned by a powerful manager, who tries to escape the industry by fooling Percy, a young backstage worker, into taking her place on stage. During this process, a relationship is formed and Cassie would have to choose between freeing herself or sacrificing for Percy. The film is intended to follow the classical Hollywood musical genre conventions, however in a way that critiques the Hollywood 'star system'. The film intends to challenge Richard Dyer’s utopia, without breaking with generic conventions of the musical genre itself, and follow some of the ideologies that emerged from the musicals made between the late 60s and the early 80s.

Jury 2019

Jury 

 

Hanne Krogh

hannepresse-20c.jpg
Foto: Svein Brimi


Hege H. Sporastøyl

1917088_314431665601_2141146_n.jpg

 

Jan Thomas

9c06696f-0274-4532-884a-d11eb223290c.jpg

Foto: Plan B

 

Leif Holst Jensen


61926223_10156020522235124_3178958767559540736_n.jpg

Mari Maurstad

52630282_757269777985284_7246542330176471040_n.jpg

Foto: Werner Juvik

 

Nico Widerberg

DSC_9400.jpg

Foto: Monica Stø Van Derl Wel

 

Nina Skarra

12035_Nina_035 ┬® Truls Qvale.jpeg

Foto: Truls Qvale

 

Solfrid Heier

nytt bilde av Mikkel Gythfeldt.jpg

Foto: Mikkel Gythfeldt

 

Jury 2018

Jury

 

Halvor Bakke

29920351_10156008027340283_1639653431_n.jpg

Foto: Ragnar Hartvig

 

Hanne Krogh

hannepresse-20c.jpg

Foto: Svein Brimi

 

Hege Halse Sporatøyl

1917088_314431665601_2141146_n.jpg

 

Nico Widerberg

DSC_9400.jpg

Foto: Monika Stø Van Derl Wel

 

Nina Skarra

12035_Nina_035 © Truls Qvale.jpeg

Foto: Truls Qvale

 

Juryering

Etter at vi har gjennomgått innsendte arbeider,  vil en fagjury foreta 2.juryering. Juryen består av anerkjente personer i det norske kunstlivet. Den skal nominere tre verk/kunstnere, som vil få en skriftlig gjennomgang av sine arbeider. Juryen utnevner også vinneren av årets Juvenarte-stipend på kr 10.000,-

Dette vil overrekkes  på åpningen.

 

Juryering 5. september

Bilde (fra venstre): Nico Widerberg, Hege H. Sporastøyl, Nina Skarra, Hanne Krogh og Ole Petter Anfinsen.

 

Den 5. september hadde vi juryeringen av årets Juvenarte hvor det ble valgt ut 3 finalister som er med videre i konkurransen om stipendet på 10.000 kroner. (Disse er publisert under fanen "Juvenarte 2018"). Juryen hadde også i år en veldig vanskelig oppgave da nivået var meget høyt, og det ble derfor bestemt at alle bidrag skal stilles ut på FineArt den 20. desember. Her kan du få med deg alle de fantastiske bidragene og vi gleder oss til å visere dere hva våre kjære kunstsstudenter i utlandet har jobbet med over den seneste tiden.

 

 

 

 

Bidrag 2018

Kjetil Muri Skarstein

Fødselsår: 1994
Studiested og fagområde: University of Reading, UK. BA Film and Theatre.
Hjemmeside: http://www.murisk.no


Om kunstner: Jeg er en filmskaper, skuespiller og fotograf med en stor interesse for samfunnskritisk kunst og sjangerfilmer. Det som er viktig for meg er å fortelle noe med det jeg lager, og at det jeg lager har en mening, og adresserer og kritiserer problemer ved samfunnet vi lever i. Jeg ønsker å kunne bidra til å forandre holdninger og verdier i samfunnet til det bedre gjennom film og skuespill.

Bidragenes sjanger: film (80-talls skrekkfilm / Øko-satire, Miljøkritisk Komedie).

Om bidragene: 80-talls skrekkfilm (‘The Sandman Wakes’) -  året er 1989. Alexa og Tom besøker sin nylig avdøde fars hus hvor et timeglass bringer tilbake minner fra barndommen; en historie om en mystisk skikkelse kalt ‘Sandman’. Men det viser seg at historiene er mer realistiske enn de hadde trodd... ‘The Sandman Wakes’ er en hyllest til skrekksjangeren fra 80-tallet, samtidig som den adresserer og presenterer aktuelle temaer, som mishandling i hjemmet og følgene det kan ha på mennesker, til et moderne publikum.

Øko-satire / Miljøkritisk Komedie (“A message from D.E.C.O.W.’) - er en dystopisk komedie som tar opp problemer ved ikke-nedbrytbart søppel i naturen. Filmen baserer seg på idéen om at dette søppelet er hva arkeologer kommer til å grave opp og analysere i fremtiden. Ved å sette filmen til et dystopisk univers og presentere den i en stil som tilsvarer 50-talls ‘infomercials’, er det filmens intensjon å være en satire av, og kritisere, måten samfunnet tenker over og behandler miljøet i dag.

Anne Lise Sønsthagen

Fødselsår: 1989
Studiested og fagområde: University of Wales Trinity Saint David MA Fine Art Contemporary Dialogues. 
Hjemmeside: https://www.facebook.com/alsonsthagenart/

Om kunstner: Anne Lise Sønsthagen er kunstner og tatovør. Hennes arbeider er tiltrukket av følelsespekterets negative side, fremstår hennes arbeider som en kontinuerlig jakt etter mening. Hun utforsker det tynne skillet mellom det følelsesløse og følelsesrike. Gjennom et visuelt språk inspirert av populær kultur, Americana og tatovering, skaper hun atmosfæriske og illustrative bilder. Arbeidene holder en ambivalent spenning mellom det ødelagte og det vakre, det sterke og det skjøre, og det levende og det døde.

Bidragenes sjanger: Akvarell og akryl på papir. Serie av 3 bilder, A3.

Om bidragene: “Unset” er en serie av 3 A3 store malerier. Basert i min interesse for det følelsesløse og det melankolske, illustrerer de 3 bildene en dyster stemningsverden. Bildene er inspirert av populær kultur og har referanser til min oppvekst i Hedmark. De enkle bildene utforsker tristhet,
hjemlengsel, tilhørighet og usikkerhet.

Cecilie Nagel Bergheim

Fødselsår: 1984
Studiested og fagområde:  Bachelor of fineart -sculpture, Alanus hochschule, Bonn, Tyskland.
Hjemmeside: http://cecilienagel.com

Om kunstner: Studerer for tiden skulptur i Tyskland. Jobber for det meste intuitivt og bruker ulike materialer, alt fra stein til sytråd. Studerer mønster i naturen og bruker dette som inspirasjon for mitt arbeid. For meg er det viktig at skulpturen får frihet til å forme seg selv i prosessen.

Bidragenes sjanger: Skulptur/installasjon/foto.

Om bidragene:

Skulptur i kobber, work in progress: Materiale: resirkulerte kobberplater fra Beethoven Halle i Bonn. Sydd sammen med kobbertråd. Størrelse: ca.1mHx70cmB.

Installasjon, Knuter: Sytråd blandet med pigment og egenprodusert lim- og temperablanding.

Foto: Fotoserie.

Elizaveta Agrafenina

Fødselsår: 1991
Studiested og fagområde: Conservatory of Amsterdam, klassisk sang (Master).
Hjemmeside: http://www.agrafenina.com

Om kunstner: Elizaveta Agrafenina, sopran Den russisk-norske sopranen Elizaveta Agrafenina studerer master i sang ved musikkonservatoriet i Amsterdam med Sasja Hunnego. Hun har tidligere studert med Monica Groop på Sibelius-akademiet i Finland og med Neil Mackie ved Universitetet i Agder, Norge. Sommeren 2018 har Elizaveta studert italiensk språk gjennom et stipend fra Amsterdam. Senere var hun i Finland på Pyhäjärven musikkfestival med finske musikere som Siiri Niittymaa, Kiril Kozlovsky og Beata Antikainen. Året 2017 fikk hun en ærespris fra Norge, hvor hun også ga en konsert med hennes duo-partner Martin Bråten. Dette året var også spesielt siden hun fikk arrangert en konsertserie “Zwarte Avonden” gjennom “Unge Stemmer” programmet ved Bergen Nasjonale Opera sammen med Stephen Higgins og Tyrone Landau. Senere ble hun engasjert sammen med Tyrone Landau i konsertserien “From Jewish Folk Poetry” der de sammen med mezzosopranen Sara Gutvill og pianisten Jaap Kooi ur-fremførte musikk av Shostakovitch på jiddisk.  

Bidragenes sjanger: Performance art; en utstilling med levende musikk for å vise publikumet arbeidet bak innstudering av musikkstykker gjennom et system.

Om bidragene: Jeg har lyst til å åpne dører for publikum slik at de får sett hvordan en musikkfremførelse bygges. Etter åtte år med klassiske sangstudier vil jeg åpne døren for publikum slik at de får min opplevelse av hvordan det er å være en sanger utenom konserter. Det endproduktet i form av konsert er bare 10% av hva som ligger i bakgrunnen. Jeg vil anta etter mange samtaler med publikum etter konserter at det er vanskelig for dem å se hva det innebærer å innstudere musikk. Hvordan kan man vise de 90% av forarbeidet for at folk skal kunne få en opplevelse i hvordan levende musikk fra historiske verk bygges opp. Jeg har i flere år laget et system som er basert på hvordan man skal innstudere musikk. Den kan ikke sammenlignes med en musiker som har et instrument fordi det innebærer veldig mange elementer. Det å være en sanger er et innviklet yrke der alle kunstarter møter hverandre. I korthet går systemet mitt ut på 10 trinn som må innstuderes til hver sang/arie. Det tar rundt 10 timer å innstudere et stykke. De ulike trinnene inneholder; lytte til verket, innstudere rytme og notene, lese diktet/librettoen som en skuespiller, lese om komponisten/librettisten/poeten, sette seg inn historisk oversikt over perioden og oversette teksten og til slutt synge med en pianist.

Henrik Gjerstad

Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur og
Design - Kunst og arkitektur - Rhode Island School of Design, USA - Kunst. 
Hjemmeside: http://www.henrikgjerstad.com

Om kunstner: Engasjert og ivrig kunststudent. Har laget billedkunst de siste 5 årene. Har kunstutdannelse fra både Kunstakademies Skoler i København og Rhode Island School of Design i USA. Har hatt utstillinger i både Oslo, København og New York de siste årene.

Bidragenes sjanger: 4 malerier. 

Om bidragene: Verkene fremstår på lærret. Det er brukt ulikt medium på bildene, men hovedsaklig olje og akrylmaling. Verkenes utrykk varier. Verkene inneholder noe lyrikk, som forsterker bildenes utrykk. Det er en serie av 4 malerier som fremstår sterkt samlet. Hvert enkelt maleri har et såpass sterkt utrykk og fargesammensetning noe som gjør at de også står sterkt alene. Bildene har en felles stil, inspirert av et urbant miljø. Balanse og fargesammensetning har vært en viktig del av prosessen. Alle maleriene er laget i 2018.

Karoline Holhjem

Fødselsår: 1993
Studiested og fagområde: Birmingham City University, Visual Communication, Illustration.
Hjemmeside: http://karoline.myportfolio.com

Om kunstner: Som illustratør liker jeg å fortelle oppbyggende, morsomme og inspirerende historier, som også inneholder noe dypere, mystisk og allment. Jeg ønsker å lage ting som kan bety noe for andre, og vil prøve mitt beste for å holde på gleden i å skape, og la det vises i alt jeg lager.

Bidragenes sjanger: Denne boken er en lang bildebok, skrevet i utgangspunktet for voksne og barn som trekkes til bøker med mye fantasi, mystikk og lekenhet. Den inneholder noen vanskelige spørsmål, og noen enkle, og kan bidra til en mulighet for eldre og yngre til å dele erfaringer og tanker om livets mysterier.

Om bidragene: Jeg skrev og illustrerte denne boken i løpet av sommeren 2018, som det avsluttende prosjektet av min mastergrad i illustrasjon, i England. Det er en fortelling om det å fylle livet med ting; unyttige, uviktige eller dyrebare. Gjennom de utfordringene hovedpersonen møter, håper jeg at andre kan kjenne seg igjen, føle med, le av, og ta seg tid til å bli med på utviklingen og spørsmålene.

Kristin Ugland

Fødselsår: 1995
Studiested og fagområde: Jeg studerer Grunnskolelærer for 1-7.Trinn på Universitetet i Agder, og har nå et utvekslingssemester til James Cook University Cairns i Australia. Her studerer jeg “Digital Toolbox” som gir en innføring i programvare slik som Photoshop og Illustrator, og faget “Drawing and the Digial”. I tillegg studerer jeg fagene “Modern World History” og “Introduction to child and adolecent Mental Health”.

Om kunstner: Helt siden jeg var liten har jeg likt å redigere bilder og film, i tillegg til å tegne og drive med grafisk design. Nå har jeg endelig fått sjangsen til å lære ferdighetene som skal til på universitetsnivå, og det er jeg så utrolig glad for. Jeg har aldri kost meg så mye med skolearbeid før som dette semesteret.

Bidragenes sjanger: Grafisk design.

Om bidragene: Bidraget er en del av en oppgave som går ut på å bruke det vi har vært så langt i semesteret til å manipulere bilder i Photoshop. Jeg har latt meg inspirere av Alice i eventyrland og ideen om små gjemte verdener som kommer til live.

Kristine Onsrud

Fødselsår: 1990
Studiested og fagområde: The Florence Academy of Art, Firenze, Intensive Painting and Drawing.

 m kunstner: Som 19-åring reiste jeg til England for å jage drømmen om å bli kunstner, og våren 2012 fullførte jeg min Bachelorgrad ved Kingston University London. I likhet med de fleste kunstutdanninger i dag, var også dette utdanningsløpet veldig konsept- og teoribasert. Her sverget man ved at kunst som tok for seg idéer var langt mer interessante enn kunst som var opptatt av teknikk. Bidragenes sjanger: Tradisjonelt oljemaleri, selvportrett / Tradisjonelt oljemaleri, portrett / Skulptur, avstøpning i gips.

Om bidragene: Selvportrett: ‘The survivor of the Academy’ Selvportretter er bilder som representerer en personlig og introspektiv reise. Etter mye tid med sitt eget speilbilde, får en virkelig tatt en god titt på seg selv. På godt og vondt: sin asymmetri, sine feil.

Portrett: ‘Margareth Mary Welsh’ Dette portrettet er gjort som et forsøk på å komponere et større maleri med modell. Å ha mange elementer som skal fungere sammen i harmoni, uten at de ulike elementene tar fokus vekk fra- eller forstyrrer hverandre, er et komplisert prosjekt.

Skulptur: ‘Female torso’ - denne torsostudien ble gjort på et kveldskurs i skulptur er ikke bare en kontur lenger, men masse som beveger seg i rommet.

Maria Michelle Mevang Bjerkensjö

Fødselsår: 1994
Studiested og fagområde: University of Kent, English and American Literature and Creative Writing.

Om kunstner: Har alltid hatt en interesse for det som kretser omkring livet og naturen. Tidligere har jeg funnet meg selv mer i det visuelle ved form av tegning, maling og fotografi. De siste årene, som student i England har jeg derimot fått øynene mer opp for å finne de riktige ordene og sammensetningene for å skape en riktig stemning. Naturen finner fortsatt veien tilbake i form av undertoner, men også direkte henvendelser i det jeg jobber med.

Bidragenes sjanger: Diktsamling.

Om bidragene: Morning Grass” er en diktsamling som kan leses sammenhengene, men også ment til at hvert dikt kan leses individuelt med en egen forståelse. Samlingen er delt inn i tre deler, derfra kan det bli sett som tre hoveddeler i ett menneskes liv; Fødsel (med leken uvitende barndom), Ungdom (i ferd med å bli voksen, alle spørsmålene som ikke har noen svar kommer til live), Voksen (og deretter akseptere livet som har vært og er og en over-seiling til det som finnes etterpå). Samlingen fokuserer på en jentes ferd igjennom livet, denne reisen er like mye en innvendig reise som det er en utvendig. Den handler om hennes tilknytning med naturen, hennes ferd med å begripe menneskene og det som skjer rundt henne, men også ett ønske om å forstå sitt indre selv.

Mathilde Magga

Fødselsår: 1998
Studiested og fagområde: Studerer litteratur på Pacific Lutheran University.

Om kunstner: Jeg har alltid likt å lese, men har egentlig aldri turt å skrive noe før i år, fordi jeg ikke har trodd at jeg er særlig god til det. Etter å ha startet på studiene mine i USA, endte jeg opp med faget creative nonfiction og fant ut at å skrive er noe av det mest befriende som fins. Ord og tekst er noe av det vakreste som fins, fordi man har muligheten til å skape så vakre bilder som kan få en til å smile eller røre til tårer. Jeg elsker å skrive, og ønsker å dele ting jeg aldri har turt å nevne før.

Bidragenes sjanger: Alle mine tre verk er basert på sannhet, men skrevet med en kreativ vri, i og med at historiene som fortelles er blandet av mine minner og opplevelser og historiene jeg har blitt fortalt av de rundt meg.

Om bidragene: Alle tekstene har ganske sterke bilder og har vært veldig vanskelig å skrive til tider. De handler om vanskeligheter man møter i livet, som jeg tror mange kan relatere til. De tar opp temaer som død, selvmord, sorg og familierelasjoner. Selv om tekstene har kommet fra ganske mørke og vanskelige tider, viser de også at selv om det finnes 1000 grunner til å gi opp, så er det minst 1001 grunner til å fortsette.

Natalia Elverum

Fødselsår: 1995
Studiested og fagområde: Moscow Art Theatre School Scenografi og kostyme.
Hjemmeside:https://www.behance.net/nataliaelverum

Om kunstner: Jeg studerer ved Moscow Art Theatre School kostymedesign og scanografi. Jeg deltok i studeiprosjekter og teatrstykker, og synes det er veldig spennende og uttrykke ideer bak drammatikk gjennom viduelle midler. Jeg har stor interesse for maleri og utdyper meg gjennom forskjellige teknikker.

Bidragenes sjanger: Kostymedesign. Portretter (malerier).

Om bidragene: Jeg vil presentere et prosjekt for teaterstykket Coriolanus av William Shakespeare. Jeg har valgt dette stykket da jeg synes det er veldig politisk og sosial aktuelt for dagens samfunn. Jeg prøvde å utrykke mine ideer gjennom å bruke tradisjonelle tegn for perioden og symbolistiske detaljer som er aktuelle for alle tider.

Ole Henrik HenriksenF
Fødselsår: 1995
Studiested og fagområde: University for the Creative Arts, Canterbury Visuell. 

Hjemmeside:https://ole.graphics

Om kunstner: Jeg er en grafisk designer som er optatt av typografi og print. I det siste har jeg begynt å ekspreminetere mer med koding og motion design, som er noe jeg vil kombinere med gamle metoder å printe på. Jeg er glad i rene og tidløse design.

Bidragenes sjanger: Grafisk design (Design). 

Om bidragene: Mitt bidrag er en visuell profil til en eksperimentiell musikk festival i Canterbury. Jeg har utviklet en logo som reagerer på lyd, og basert resten av profilen på gamle punk plakater. Det er en logo som representeter den frie formen av musikken i festivalen. Jeg har også laget en kort video som viser frem dette.

Timothy Benjamin Hoel Johnson

Fødselsår: 1996

Studiested og fagområde: Berklee College of Music - Performance(jazz).
Om kunstner: Timothy Johnson is a Norwegian jazz guitarist, composer and educator from the small town of Høvik, currently based in Boston, MA. He has performed anywhere from small bars like Wally’s jazz cafe, to some of the world’s most prestigious jazz clubs like Dizzy’s Club Coca-Cola(NYC), and Smalls(NYC), and festivals around the world like Buenos Aires International Jazz  Festival. He is currently completing his Bachelor degree in jazz performance at Berklee College of Music, studying under some of the greatest contemporary jazz musicians like Tim Miller, George Garzone, Darren Barrett, Lage Lund and Peter Bernstein, to name a few.

Bidragenes sjanger: Musikk(jazz). 

Om bidragene: Jeg har valgt ut en av mine komposisjoner, som jeg har gitt navnet “Chill Song”. Med Chill song prøvde jeg å skrive en relativt enkel komposisjon med et mer moderne sound, og som en blanding av både den amerikanske jazzen jeg hører på, samt den europeiske jazzen. Det å bo i en amerikansk storby er veldig hektisk til tider, og denne komposisjonen er et svar på det.

 

Finalister 2018

Henrik Gjerstad

Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for
Arkitektur og Design - Kunst og arkitektur - Rhode Island School of Design, USA - Kunst
Hjemmeside: http://www.henrikgjerstad.com

Om kunstner: Engasjert og ivrig kunststudent. Har laget billedkunst de siste 5 årene. Har
kunstutdannelse fra både Kunstakademies Skoler i København og Rhode Island School of Design i USA. Har hatt utstillinger i både Oslo, København og New York de siste årene.

Bidragenes sjanger: 4 malerier.

Om bidragene: Verkene fremstår på lærret. Det er brukt ulikt medium på bildene, men hovedsaklig olje og akrylmaling. Verkenes utrykk varier. Verkene inneholder noe lyrikk, som forsterker bildenes utrykk. Det er en serie av 4 malerier som fremstår sterkt samlet. Hvert enkelt maleri har et såpass sterkt utrykk og fargesammensetning noe som gjør at de også står sterkt alene. Bildene har en felles stil, inspirert av et urbant miljø. Balanse og fargesammensetning har vært en viktig del av prosessen. Alle maleriene er laget i 2018.

 

 

Timothy Benjamin Hoel Johnson

Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Berklee College of Music - Performance(jazz).

Om kunstner: Timothy Johnson is a Norwegian jazz guitarist, composer and educator from the small town of Høvik, currently based in Boston, MA. He has performed anywhere from small bars like Wally’s jazz cafe, to some of the world’s most prestigious jazz clubs like Dizzy’s Club Coca-Cola(NYC), and Smalls(NYC), and festivals around the world like Buenos Aires International Jazz  Festival. He is currently completing his Bachelor degree in jazz performance at Berklee College of Music, studying under some of the greatest contemporary jazz musicians like Tim Miller, George Garzone, Darren Barrett, Lage Lund and Peter Bernstein, to name a few.

Bidragenes sjanger: Musikk(Jazz).

Om bidragene: Jeg har valgt ut en av mine komposisjoner, som jeg har gitt navnet “Chill Song”. Med Chill song prøvde jeg å skrive en relativt enkel komposisjon med et mer moderne sound, og som en blanding av både den amerikanske jazzen jeg hører på, samt den europeiske jazzen. Det å bo i en amerikansk storby er veldig hektisk til tider, og denne komposisjonen er et svar på det.

 

Karoline Holhjem

Fødselsår: 1993
Studiested og fagområde:
Birmingham City University, Visual Communication, Illustration.
Hjemmeside: http://karoline.myportfolio.com

Om kunstner: Som illustratør liker jeg å fortelle oppbyggende, morsomme og inspirerende historier, som også inneholder noe dypere, mystisk og allment. Jeg ønsker å lage ting som kan bety noe for andre, og vil prøve mitt beste for å holde på gleden i å skape, og la det vises i alt jeg lager.

Bidragenes sjanger: Denne boken er en lang bildebok, skrevet i utgangspunktet for voksne og barn som trekkes til bøker med mye fantasi, mystikk og lekenhet. Den inneholder noen vanskelige spørsmål, og noen enkle, og kan bidra til en mulighet for eldre og yngre til å dele erfaringer og tanker om livets mysterier.

Om bidragene: Jeg skrev og illustrerte denne boken i løpet av sommeren 2018, som det avsluttende prosjektet av min mastergrad i illustrasjon, i England. Det er en fortelling om det å fylle livet med ting; unyttige, uviktige eller dyrebare. Gjennom de utfordringene hovedpersonen møter, håper jeg at andre kan kjenne seg igjen, føle med, le av, og ta seg tid til å bli med på utviklingen og spørsmålene.

 

Juvenarte vinner 2018

Karoline Holhjem

Fødselsår: 1993
Studiested og fagområde:
Birmingham City University, Visual Communication, Illustration.
Hjemmeside: http://karoline.myportfolio.com

Om kunstner: Som illustratør liker jeg å fortelle oppbyggende, morsomme og inspirerende historier, som også inneholder noe dypere, mystisk og allment. Jeg ønsker å lage ting som kan bety noe for andre, og vil prøve mitt beste for å holde på gleden i å skape, og la det vises i alt jeg lager.

Bidragenes sjanger: Denne boken er en lang bildebok, skrevet i utgangspunktet for voksne og barn som trekkes til bøker med mye fantasi, mystikk og lekenhet. Den inneholder noen vanskelige spørsmål, og noen enkle, og kan bidra til en mulighet for eldre og yngre til å dele erfaringer og tanker om livets mysterier.

Om bidragene: Jeg skrev og illustrerte denne boken i løpet av sommeren 2018, som det avsluttende prosjektet av min mastergrad i illustrasjon, i England. Det er en fortelling om det å fylle livet med ting; unyttige, uviktige eller dyrebare. Gjennom de utfordringene hovedpersonen møter, håper jeg at andre kan kjenne seg igjen, føle med, le av, og ta seg tid til å bli med på utviklingen og spørsmålene.

 

Juvenarte vinner 2017

 

Juvenarte vinner 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eli Maria Lundgaard

"Juventarte er et bra initiativ som bygger på en god idé: Det å introdusere norske kunststudenter i utlandet til et norsk publikum. Juvenartes potensiale ligger i en unik mulighet til å kunne presentere kunstnere som gjerne vil vise seg fram i hjemlandet, noe som er viktig og bra. Å vinne Juvenarte og motta prisen var selvfølgelig veldig stas, og pengene kommer godt med for en kunstner i etableringsfasen som trenger materialer og utstyr som man kanskje ikke ellers har råd til. Juvenarte er et viktig og bra initiativ, og jeg er glad for å ha vært en del av det!"

Samarbeidspartnere

 

hovedsponsor.png   

 

   Life - logo black.png   

 

   ThureTrykkLogo.png

 

Logo Nordisk Film Kino.jpeg

 

logo Fineart Oslo symbol horisontal.png

 

Villvin.logotekst sort.jpg

         

Samarbeidsmuligheter og sponsorer

Et prosjekt som Juvenarte (ledet av en studentorganisasjon) er avhnegig av støtte fra eksterne støttespillere, slik at dersom du eller din bedrift kunne tenke seg å støtte det viktige arbeidet som blir gjort så ta kontakt med oss. Vi gleder oss til å høre fra deg og sammen løfte frem våre talentfulle kunststudenter, som studerer i utlandet.

Samarbeid- og sponsorkontakt for Juvenarte

Ole Petter Anfinsen
Prosjekleder 
+47 918 46909 / +44 (0) 745 630 8603
o.p.anfinsen@ansa.no