studier i italia

Italia har vært en favorittdestinasjon for nordmenn i mange år, noe som ikke er overraskende med tanke på alt støvellandet har å by på. Her kan du drømme deg bort med eksepsjonelt god mat og drikke, bli bergtatt av det utadvendte italienske folk, eller bli fasinert av utallige historiske monumenter. Det er ikke uten grunn at så og si hele verden har trykt italia til sitt bryst.

Publisert: 30.07.2014 - Oppdatert: 16.02.2016

Utdanning i Italia

Som studieland byr Italia på utallige studiemuligheter, både på italiensk og engelsk. Så lenge Italia er ledende innen kunst, mote og design er det spesielt populært å studere kreative fag, men det er også veldig ettertraktet å studere humanistfag og økonomi. Det kryr av internasjonale studenter, noe som vil gi deg en unik mulighet til å få venner fra alle verdenshjørner.

Forskjellige typer læreinstitusjoner

Det er 61 statlige (statali) universiteter i Italia. Tre av disse er tekniske universiteter (politecnico) og to er universiteter for utlendinger (per stranieri). Det finnes i tillegg en rekke spesialiserte høyskoler som kunstakademier (accademie di belle arti), musikkonservatorier (conservatori di musica) og egne skoler innen film og dans og drama. Det finnes også en rekke private universiteter, som er statlige godkjente (libera). Italia har dessuten et stort og økende tilbud av private akademier der mye av undervisningen foregår på engelsk. Forhør deg alltid med Lånekassen om et lærested er statlig akkreditert før du takker ja til en eventuell studieplass, slik at du vet at du har rett på lån og stipend.

Bachelor

Mer informasjon om bachelorstudier i Italia.

Master

Mer informasjon om masterstudier i Italia.

Antall norske studenter

88 på helgrad, 105 på delgrad

Undervisningsspråk

Italiensk og engelsk

Fakta om Italia

Folketall: 61,5 mill

Hovestad: Roma

Språk: Italiensk

Tiddsone: +2 timer

 

Foto: Diego Fornero