ANSAs online psykologtjeneste er sommerstengt mellom 21. juni og 31. august 2019.

Mellom 21. juni og 31. august vil vår online psykologtjeneste være sommerstengt for nye bestillinger. Det betyr at vi ikke tar imot nye registreringer for psykolog i denne perioden.

Dersom du allerede er registrert og har fått tilsendt en bestillingslenke, så vil ikke dette påvirke deg.Du vil fortsatt kunne benytte dine utdelte timer og bestille timer hos psykologtjenesten gjennom sommeren.

Hvis du skulle trenge akutt psykologisk hjelp i denne perioden så anbefaler vi deg å ta kontakt med helsetjenesten hjemme i Norge. Du kan også ta kontakt med ANSAs sosialveileder Hanne Refsdal for en samtale eller for å finne en løsning der du befinner deg.

Vi beklager ulempen dette måtte medføre for deg, og ønsker deg velkommen tilbake til høsten!

----------------------------------

ANSA tilbyr inntil 8 gratis samtaler med en psykolog. Vi utvider tilbudet for våre medlemmer og tilbyr nå korttidsterapi med individuell behandling hos en norsk-språklig, online psykolog. Når du registrerer deg mottar du automatisk 8 timer som kan benyttes når det passer deg best. Du trenger ingen henvisning fra lege. 

Alt du trenger å gjøre, er å bestille en time på nett og få tilsendt en sikker lenke fra psykologen. Psykologsamtalen foregår deretter som en privat videosamtale mellom deg og psykologen til en avtalt tid. 

Dette må du gjøre:

  1. Send en kort epost til sosialveileder@ansa.no hvor du skriver at du ønsker å prøve vårt online psykologtilbud. Du trenger ikke å fortelle noe om hvorfor du ønsker psykolog eller hvor mange timer du trenger. Inkluder gjerne ditt ANSA medlemsnummer.
  2. Innen 24 timer vil du motta en lenke for timebestilling.
  3. Du velger både psykolog og tidspunkt for første samtale på bestillingssiden. Her skal du få avtalt time senest innen 72 timer fra kontakttidspunktet.
  4. Videre timer bestilles direkte fra psykologtjenestens bestillingsside.

Hvis dette høres ut som noe du ønsker å prøve ut, send en epost til sosialveileder@ansa.no 

Ønsker du å snakke med noen om utfordringer relatert til studier eller studiested?  Eller er du usikker på hvilke behov du har, og om du trenger å snakke med en psykolog? Ta gjerne kontakt med vår sosialveileder for en veiledningssamtale for å kartlegge dine behov.                                     

Les mer om vår sosialveiledningstjeneste her

 Bestill en time med sosialveileder her

Hvem passer online psykologtjenester for?

Alle kan oppleve vanskelige perioder i livet, og studietiden er ikke noe unntak. Har du forsøkt å snakke med venner, familie eller andre, men føler at du trenger mer profesjonell hjelp? Hvis du sliter med følelsesmessige problemer som går utover livskvaliteten din, så kan det være nyttig å snakke med en profesjonell psykolog. Ikke vær redd for å be om hjelp hvis du er i en vanskelig livssituasjon.

Forsking viser at videobaserte psykologtjenester er spesielt godt egnet til behandling av lettere til moderate psykiske plager, slik som for eksempel stress, depresjon, søvnvansker, og ulike typer angst. Men vi kan også hjelpe med andre typer utfordringer. Kvaliteten på tjenesten er sikret gjennom dyktige, autoriserte psykologer som benytter evidensbaserte metoder i behandlingen.

De mest vanlige utfordringene

Angst

Angstlidelser er de meste utbredte psykiske lidelsene i den vestlige verden. Det finnes mange former for angst, og den kan ramme uventet og plutselig. Det kan f.eks. være en frykt for å bli rammet av alvorlig sykdom eller en angst for å være sammen med andre mennesker. Noen kan også ha angst for nesten alt. Hos oss kan du få hjelp til å håndtere angsten.

Ensomhet

Ifølge Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) 2018 så er nesten hver tredje utenlandsstudent ensom i løpet av studietiden. Mange har forventninger om at studietiden skal være en tid med mye sosialt og nye vennskap, og ensomheten kan derfor føles ekstra vanskelig.

Stress

Alle har en viss grad av stress i hverdagen, men vi skiller mellom positivt og negativt stress Noen ganger kan det negative stresset ta overhånd slik at det kan bli vanskelig å konsentrere seg om studiene eller å sove. Vi kan hjelpe deg å finne teknikker for å både redusere og håndtere stresset bedre.

Spiseforstyrrelser

Mange studenter opplever at mat kontrollerer hverdagen alt for mye, og trenger hjelp for å komme seg ut av et negativt mønster.

Depresjon

Depresjon i ferd med å bli den ledende årsak til sykdom i den vestlige del av verden – hver femte person vil bli rammet av depresjon i løpet av livet. Symptomene på depresjon kan være tristhet, mindre energi eller mindre lyst til å gjøre ting som vanligvis gjør deg glad. Dette kan det være vanskelig å komme ut av på egenhånd, og her kan våre psykologer hjelpe med å bryte ut av negative tankemønstre ved hjelp av forskjellige psykologiske metoder.

Våre online kurs

Vi avholder også webinarer innenfor aktuelle temaer. Et webinar (online kurs) er i denne sammenheng et videoforedrag med profesjonelle psykologer hvor du som deltaker er anonym, men har muligheten til å stille spørsmål i en chat underveis. Psykologen har en praktisk tilnærming til temaet, og målet er at du som deltar skal sitte igjen med nyttige tips og verktøy for å bedre kunne håndtere utfordringene det fokuseres på.

Kommende webinarer

Webinarene starter igjen i august 2019. 

Foto: Shutterstock/ Billion Photos