Studenter har vært en del av vår strategi for appen hele veien, sier Live-gründerne Lars Christian Sekne og Nikolai Holthe. ANSAs medlemmer er de første i Norge som får ta del i denne nye spennende plattformen. Appen lanseres i 13 byer i slutten av august 2017, og deretter verden rundt.

Hva er Live?   

Live er en Uber for reisende og guider. En app som enkelt skal koble reisende og guider sammen for å utforske unike opplevelser hvor som helst i verden. Du kan logge inn enten som reisende eller guide alt ettersom hva du selv føler. Appen fasiliteter lokal kunnskap med autentiske opplevelser. Ved deling av lokal kunnskap og interesser, skal vi bygge en plattform som enkelt tar deg med på opplevelser og aktiviteter når du vil. 

Hvordan kom dere på å starte Live?  

Ideen har sitt opphav fra Rio De Janeiro. Vår grunnlegger og markedsdirektør Rachel Lassance har jobbet ti år innen hotell og turisme - seks år som consierge og gjesteansvarlig hos Carnival Cruiselines og to år som consierge på Copacabana Palace Rio de Janeiro. Rachel observerte at behovet for en on demand-tjeneste for reisende og guider ikke eksisterte. Ideen om en tjeneste som lett koblet guider og reisende ble til, og siden den gang har vi jobbet med løsningen som skal være banebrytende, enkel og unik for alle guider og reisene i hele verden. Teamet har brukt 14 måneder med utforming, programmering, design og juridiske rettigheter. Vår filosofi har vært å bruke de beste fra alle områder. Dette har ført til det vi mener er et unikt produkt world wideLive ble til!

Hvilke fordeler har appen?  

Appen tilrettelegger for instant booking, som en Uber. Når du ønsker en aktivitet eller opplevelse, taster man enkelt det man ønsker der og da. Appen vil umiddelbart foreslå hvilke guider som er tilgjengelig og logget på, og hvilke aktiviteter som matcher dine ønsker. Vår filosofi er bygget på impulsbehov, men samtidig har vi tilrettelagt for fremtidig booking. Vi har gjort grundig research på tilsvarende apper uten å finne noen som kan tilby det vi gjør.

På hvilken måte kan ANSA-medlemmer dra nytte av appen? 

Siden start har studenter vært en del av vår strategi for appen. Som tidligere studenter vet vi hvor mye kunnskap man sitter på som student, og hvor ofte man kan dele dette i form av møte med nye mennesker. I tillegg er økonomien ofte stram, og ved å tilby sin kunnskap gjennom det å være en guide, uansett hvor man er i verden, vil man enkelt kunne ha både en morsom opplevelse og en ekstra inntekt. Vi vil skape en helt ny plattform for aktiviteter og opplevelser for alle. Her mener vi studenter vil ha en glimrende mulighet for utveksling av kunnskap, så vel som språk og nye venner. 

Har dere noe gründertips for ANSAere?

Tro på ideen din, og tenk stort er mitt første råd. Har man en idé som er skalerbar og transparent, fungere den som regel i flere land. Ta alltid med personer på ideen din som har mer kunnskap enn deg selv.

Og et karrieretips helt til sist?

Å bygge nettverk internasjonalt er viktigere enn noen gang. Verden blir mindre med mer teknologi. Søk kunnskap og nettverk - det legger grunnlaget for suksess. 

Møt Live!

På ANSAs nye karriereevent Velkommen til arbeidslivet 20. juni i Oslo kan du møte Live og en rekke andre spennende bedrifter.

Les mer og bli bedre kjent med Live.

Arrangementer for ANSAere:

Se flere arrangementer