ANSA lanserer en ny tjeneste for våre medlemmer! Vi ønsker å være en karrierepartner for våre medlemmer – både før, under og etter studiene. Gjennom vårt nye tilbud om CV- og søknadsveiledning er vårt mål å hjelpe deg med å styrke dine jobbmuligheter- enten du skal søke på en sommerjobb eller din første jobb etter endte studier.

Som medlem av ANSA kan du nå sende inn din CV og/eller søknadsbrev til cv@ansa.no og få den evaluert og kvalitetssikret av vårt karriereteam innen 2 arbeidsdager.  Vi kan tilby deg en gjennomgang av din CV og/eller søknad for å sikre at den fremstår som profesjonell og gir et best mulig inntrykk for en potensiell arbeidsgiver. Husk at den som skal ansette i gjennomsnitt kun bruker 5-7 sekunder på hver CV, så viktigheten av å ha både et godt søknadsbrev og en profesjonell CV er veldig viktig!

Send inn din CV og eventuelt også et søknadsbrev (gjerne med en lenke til en konkret stillingsannonse som du skal søke på) til cv@ansa.no, eller ta kontakt med vår Karriereveileder på karriere@ansa.no hvis du har ytterligere spørsmål om CV og karriere. Send inn din ferdige CV og søknad til gjennomgang av oss. Husk at det i perioder kan være stor pågang på denne tjenesten, så send inn til oss i god tid før søknadsfristen på en eventuell jobb!

NB! Tjenesten vil ikke være tilgjengelig mellom 15.06.2018 – 15.08.2018.

NOEN TIPS FOR Å SKRIVE DIN CV OG JOBBSØKNAD

Før du sender inn din CV for gjennomgang så kan vi gi noen generelle tips om utforming av din CV:

  1. Følg et ryddig oppsett i CV-en- dette er ikke tiden for å være kreativ (med mindre du søker på en kreativ jobb) Det er selvsagt ulike forventninger i ulike bransjer, så tilpass også deretter. Bruk samme font og skriftstørrelse gjennom hele dokumentet!
  2. Tilpass CV og søknad til hver enkelte jobbsøknad - Mange bruker samme søknadsbrev og endrer kun navn på firma osv. Dette er ikke lurt, og vil lett gjennomskues. Sett deg inn i hva den enkelte bedrift søker, og tilpass søknadsbrevet ditt deretter. Oversett heller aldri CV/Søknadsbrev direkte fra engelsk til norsk, men skriv alt "på nytt". Da får du mye bedre flyt i teksten.
  3. Ikke gjenta CV-en i søknadsbrevet - Søknaden din skal først og fremst svare på følgende spørsmål: - Hva er din motivasjon for å søke stillingen og hvorfor er du kvalifisert for stillingen?
  4. Ta med verv og frivillig arbeid på CV-en din – Dette kan skille deg fra andre søkere med helt lik utdanning. Ha det som et eget punkt i CV' en, ikke under arbeidserfaring.
  5. Bruk samme språk i søknadsbrevet som i utlysningsteksten – selv i norske firmaer. Er utlysningen på engelsk,så skriver du søknaden på engelsk.

Som medlem av ANSA kan du nå sende inn din CV og/eller søknadsbrev til cv@ansa.no og få den evaluert og kvalitetssikret av vårt karriereteam innen 2 arbeidsdager. 

 Bilde: Shutterstock / Canbedone