Får du aldri de sommerjobbene du ønsker deg? Er du usikker hvordan din CV oppfattes av andre og om den bør forbedres, eller trenger du bare noen til å se på den med nye øyne? Da kan en CV/ søknad-sjekk hos ANSAs karriereteam være løsningen. Vi sjekker CV- er og søknader HELT GRATIS for våre medlemmer!

ANSAs CV- og søknadsveiledere vil være tilstede på ANSAs karrireredag og gi deg en unik mulighet til å få innspill på din CV. Hvis du sender inn din CV i forkant vil det være lettere for veilederne å gi deg en grundig gjennomgang, men du kan også oppsøke en av våre tre flinke veiledere på selvekarrieredagen uten å ha sendt inn i forkant.  

Vi ønsker å være en karrierepartner for våre medlemmer – både før, under og etter studiene. Gjennom vårt populære tilbud om CV og søknads-veiledning er vårt mål å hjelpe deg med å styrke dine jobbmuligheter- enten du skal søke på en sommerjobb eller din første jobb etter endte studier. Som medlem av ANSA kan du nå sende inn din CV og/eller søknadsbrev til cv@ansa.no og få den evaluert og kvalitetssikret av vårt karriereteam innen 2 arbeidsdager.

Vi kan tilby deg en gjennomgang av CV- en og/eller søknaden din for å sikre at den fremstår som profesjonell og har et innhold, språk og form som gir best mulig inntrykk for en potensiell arbeidsgiver. Husk at den som skal ansette i gjennomsnitt kun bruker 5-7 sekunder på hver CV, så viktigheten av å ha både et godt søknadsbrev og en profesjonell CV er veldig viktig!

Send inn din CV og eventuelt også et søknadsbrev (gjerne med en lenke til en konkret stillingsannonse som du skal søke på) til cv@ansa.no, eller ta kontakt med vår sosial-og karriereveileder Hanne Refsdal på karriere@ansa.no hvis du har ytterligere spørsmål om CV og karriere.

NB! Våre CV- veiledere har selvfølgelig taushetsplikt, og all info du sender inn til oss er konfidensiell og vil etter retting bli slettet fra våre systemer.

Legg først ned litt arbeid i CV' en din og send den deretter til gjennomgang av oss. Husk at det i perioder kan være stor pågang på denne tjenesten, så send inn til oss i god tid før søknadsfristen på en eventuell jobb!

NOEN TIPS FOR Å SKRIVE DIN CV OG JOBBSØKNAD

Før du sender inn din CV for gjennomgang så kan vi gi noen generelle tips om utforming av din CV:

1. Følg et ryddig oppsett i CV-en- dette er ikke tiden for å være kreativ (med mindre du søker på en kreativ jobb) Det er selvsagt ulike forventninger i ulike bransjer, så tilpass også deretter. Bruk samme font og skriftstørrelse gjennom hele dokumentet!

2. Tilpass CV og søknad til hver enkelte jobbsøknad - Mange bruker samme søknadsbrev og endrer kun navn på firma osv. Dette er ikke lurt, og vil lett gjennomskues. Sett deg inn i hva den enkelte bedrift søker, og tilpass søknadsbrevet ditt deretter. Oversett heller aldri CV/Søknadsbrev direkte fra engelsk til norsk, men skriv alt "på nytt". Da får du mye bedre flyt i teksten.

3. Ikke gjenta CV 'en din i søknadsbrevet - Søknaden din skal først og fremst svare på følgende spørsmål: - Hva er din motivasjon for å søke stillingen og hvorfor er du kvalifisert for stillingen?

4. Ta med verv og frivillig arbeid på CV 'en din – Dette kan skille deg fra andre søkere med helt lik utdanning. Ha det som et eget punkt i CV' en, ikke under arbeidserfaring.

5. Bruk samme språk i søknadsbrevet som i utlysningsteksten – selv i norske firmaer. Er utlysningen på engelsk, så skriver du søknaden på engelsk.

Som medlem av ANSA kan du nå sende inn din CV og/eller søknadsbrev til cv@ansa.no og få den evaluert og kvalitetssikret av vårt karriereteam innen 2 arbeidsdager. 

 Bilde: Shutterstock / Canbedone