Vira Dhaliwal skal ta en doktorgrad på Massachusetts Institute of Technology (MIT) med støtte fra Aker Scholarship.

Kort om Vira:

  • Vira Dhaliwal (24) fra Nittedal
  • Har studert Fysikk og mekanisk ingeniørfag ved University of Memphis i Memphis, USA, luft-og romfartsingeniørfag ved University of Michigan i Ann Arbor, USA og fluidmekanikk ved von Karman Institute i Brussel, Belgia.
  • Skal ta en doktorgrad i Mechanical Engineering på MIT i Boston i USA og forske på hvordan smittsomme sykdommer spres via strømninger som inneholder små dråper og bobler.

Hvorfor søkte du Aker Scholarship og akkurat MIT?

Aker Scholarship var en unik mulighet for meg til å utvikle forskningskompetansen min ved å lære fra de aller beste i verden på mitt fagområde. I tillegg til økonomisk støtte, gir stipendet verdifull veiledning og en anledning til å bli kjent med fremragende norske studenter og forskningsmiljøer.

Jeg valgte MIT først og fremst fordi jeg fant en forskningsgruppe der som passet interessene mine perfekt. Det er ikke så mange steder i verden der man kan kombinere fysikk, matematikk og biologi i et prosjekt som til slutt kan redde liv over hele verden.

Hvordan fikk du vite om Aker Scholarship?

Jeg leste om det i en nettavis og skjønte fort at det var noe for meg.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?

At man faktisk må endre seg selv for å bli det man vil være.

Og hva er det mest uviktige/ubrukelige du har lært som utenlandsstudent?

Banneord på alle verdens språk.

Hva gleder du deg mest til med ditt nye studiested og grad?

Å være en del av banebrytende arbeid på et helt nytt forskningsområde, og å møte flinke folk fra hele verden som er like motivert til å lære som det jeg er.

Og hva gruer du deg mest til?

Å gå glipp av andre gleder i livet mens jeg sitter og pusler på laboratoriet.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Fotballspiller. Å være forsker virker kanskje ikke fullt så spennende, men på en måte så er det litt likt i og med at man bare vurderes på prestasjon uansett bakgrunn, utseende osv. Jeg vil definitivt si at fotballmentaliteten min er en av mine største styrker som student og forsker.

Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene?

Videreutvikle og videreføre menneskehetens kollektive kunnskap.

Hva er drømmejobben i dag, og hvorfor?

Det hadde vært gøy å være professor. Da får jeg betalt for å lære ting og frihet til å jobbe med det jeg syns er spennende. Det virker også kult å dele kunnskapen min med nysgjerrige studenter.