Mina Bohne har tidligere studert ved King's College i London. Nå skal hun studere MPhil i Development Studies ved selveste Oxford med støtte fra Aker Scholarship. Les mer om henne her!

es mer om Aker Scholarship på deres hjemmesider, og husk søknadsfristen 23. september. 

Kort om deg:
Navn, alder og hjemsted: Mina Fredrikke Bohne, 23, Mandal
Hva og hvor du har studert tidligere: BSc Business Management på King’s College London, samt et utvekslingsår til Copenhagen Business School
Hva du skal studere/hva du studerer nå: MPhil Development Studies på Oxford 

Hvorfor søkte du Aker scholarship, og hvorfor falt valget på nettopp ditt universitet?

Jeg søkte på Aker Scholarship først og fremst grunnet den finansielle støtten. Studier på gode universiteter i utlandet er ofte veldig kostbare. I tillegg til den økonomiske støtten, er Aker Scholarship også en unik mulighet til å bli godt kjent med dyktige studenter fra ulike fagfelt. Aker Scholarship bistår også studentene i søknadsprosessen, og de har vært til god hjelp. I tillegg har de arrangert mye faglig og sosialt samvær for oss scholars, noe jeg har satt veldig stor pris på.  

Oxford tilbyr en toårig master innenfor mitt interessefelt, mens flesteparten av master programmene i Storbritannia er ettårig. I tillegg er det et krav om at man skal foreta feltarbeid i et utviklingsland som en del av masteroppgaven, noe jeg synes virker veldig spennende. Muligheten til å kombinere det teoretiske og praktiske veide tungt i valget om å studere ved Oxford. I tillegg er det jo et veldig kjent universitet, noe som selvfølgelig gjorde det ganske enkelt å takke ja da jeg fikk tilbud om studieplass. 

Hvordan fikk du vite om Aker scholarships?

Gjennom ANSA! Aker Scholarship hadde en stand på ANSAs karrieredag i Oslo for ett par år siden. Da hadde jeg akkurat startet på bachelorgraden min, så jeg har hatt det i bakhodet og bestemte meg for å søke da jeg hadde fulført bacheloren og skulle starte på en mastergrad.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?

Som utenlandsstudent blir man eksponert for ulike kulturer, språk og synspunkter, noe jeg mener gjør undervisningen mer spennende. Jeg har lært mye av mine medstudenter, og jeg har fått utfordret de synspunktene og stereotypiene jeg hadde med meg i bagasjen. Å studere i utlandet har gjort meg mer åpen, og jeg har lært å bli mer selvstendig. I tillegg får man jo muligheten til å perfeksjonere seg i språk når man velger å studere i utlandet. 

Og hva er det mest uviktige/ubrukelige du tar med deg av erfaring fra studier i utlandet?

Hm, godt spørsmål. Det er muligens et nybegynner kurs i dansk språk og kultur, noe som nok var beregnet på utvekslingsstudenter fra andre deler av verden enn Skandinavia..

Hva gleder du deg mest til ved å studere ved ditt nye studiested?

Jeg gleder meg til å møte medstudentene mine, og til å oppleve studentlivet i Oxford. Universitetet er kjent for å ha mange artige (og noe hysteriske) tradisjoner, som for eksempel «formals», formelle middager hvor man får mulighet til å mingle med professorene. Det gleder jeg meg til å oppleve. Jeg tror det blir en kul opplevelse å være student i Oxford, og alt det innebærer av utfordringer og opplevelser. I tillegg tiltrekker Oxford seg mange interessante og kunnskapsrike foredragsholdere på tvers av ulike fagfelt, noe jeg gjerne vil dra nytte av. Jeg gleder meg veldig til å kunne fordype meg i et fagfelt som jeg synes er spennende og fremtidsrettet. 

Hva gruer du deg mest til?

Jeg gruer meg litt til lesemengden, jeg vet det blir mange lange kvelder på biblioteket..  

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Som liten ønsket jeg meg et yrke som innebar at man fikk hest, sånn som cowboy eller ridende politi. Etter hvert innså jeg vel at etterspørselen etter ridende cowboy’er er noe begrenset i Norge, så jeg drømte om å jobbe i et internasjonalt selskap hvor man jobber på tvers av kulturer og landegrenser med noe jeg føler er meningsfylt. 

Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene?

Etter studiene har jeg lyst til å komme meg ut i arbeidslivet. Jeg kunne også tenke meg å ta en liten pause og reise litt. 

Hva er drømmejobben din i dag, og hvorfor?

Drømmejobben i dag er å jobbe med bærekraftig utvikling og strategi i et internasjonalt konsern. Jeg håper jeg kan kombinere business bachelorgraden og en master innen internasjonal utvikling ettersom jeg tror privatsektoren spiller en viktig rolle hvis vi skal nå bærekraftsmålene. I sommer har jeg hatt et internship i produksjonsavdelingen til Yara International og jobbet med kontinuerlig forbedring og utviklingspotensiale på deres fabrikker rundt om i verden. Det har vært utrolig spennende!

Hva er ditt beste tips til de som vurderer studier i utlandet?

Hopp i det! Jeg husker godt følelsen av å dra to kofferten gjennom London sentrum alene for første gang, og jeg vet det kan være skremmende, spesielt om man kommer rett fra videregående. Likevel ville jeg aldri vært foruten alle minnene, menneskene og opplevelsene jeg har fått som utenlandsstudent. Som nordmenn er vi privilegerte nok til å ha en av beste studiestøtte ordningene i verden, og organisasjoner som Aker Scholarship gjør det mulig for oss å dra ut i verden til tross for høye kostnader. Det er en fantastisk mulighet og et enormt privilegium jeg ikke vil gå glipp av!

Vi ønsker Mina masse lykke til med videre studier! Les mer om Aker Scholarship på deres hjemmesider, og husk søknadsfristen 23. september.