Karoline van Gemst skal ta en mastergrad i ren matematikk ved anerkjente Imperial College i London.

Kort om Karoline:

Hvorfor søkte du Aker Scholarship og akkurat Imperial College?

Imperial er ekstremt gode på forskning både innen matematikk og fysikk, noe som var viktig for meg i og med at jeg vil jobbe i grenselandet mellom de to. Det ettårige masterstudiet jeg har søkt på har mange og varierte kurs. Det er veldig fleksibelt med få restriksjoner på fagkombinasjon, slik at jeg har muligheten til å spesialisere meg akkurat i det som er best for meg og ta det jeg trenger til min vei videre. Det at universitetet ligger i London er jo også en bonus. Det å få bo i London er noe jeg ikke hadde hatt muligheten til uten Aker Scholarship. Det er ingen hemmelighet at London er en veldig dyr by, og siden det tok meg litt tid å finne min lidenskap har jeg “brukt opp” årene mine i Lånekassen.  

Hvordan fikk du vite om Aker Scholarship?

Det var en periode hvor det føltes som om det var overalt, men jeg tror jeg først fikk vite om det via en delt artikkel på Facebook.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?

Perspektiv. Jeg tror det er sunt å komme seg ut en periode, hvorvidt det er på utveksling eller et lengre opphold. Spesielt har jeg vel kanskje lært at det vil alltid være noen som er bedre enn deg i stort sett uansett hva det angår.  Det vil alltid være noen som er smartere, mer arbeidsom, mer sosial osv. Jeg har lært etter disse fem årene i Edinburgh at det å være perfeksjonist som oftest skader mer enn det hjelper, og det viktigste er å komme til et punkt hvor man er stolt over det arbeidet man leverer, og la det være godt nok.

Og hva er det mest uviktige/ubrukelige du har lært som utenlandsstudent?

At sekkepiper funker godt som vekkeklokke...

Hva gleder du deg mest til med ditt nye studiested/grad?

Flytte til London.  London er en fantastisk og variert by som jeg gleder meg veldig til å oppleve.

Og hva gruer du deg mest til?

Flytte til London. London er en mye større by enn byene jeg har bodd i så langt, og det må jeg innrømme er litt skummelt.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Mange ting. Jeg tror jeg var innom alt fra politi til arkeolog. Mest realistisk (og langvarig) var antakelig drømmen om å bli danser. Jeg har danset siden jeg var seks år gammel, og studerte dans et år i Stockholm. Jeg fant til slutt ut at jeg elsket dansen som hobby mer enn profesjon, men den kommer nok alltid til å være en del av livet mitt i større eller mindre grad.

Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene?

Mer studier... Jeg tar en master som forberedelse for en doktorgrad, siden målet mitt er å bli forsker.

Hva er drømmejobben i dag, og hvorfor?

Forsker i grenselandet mellom fysikk og matematikk på et universitet. I et større perspektiv hadde det vært ganske kult å bidra til kunnskap om vår verden på det mest fundamentale nivå. Spesielt interessant er kanskje å komme nærmere en forening av gravitasjonen med de andre fundamentale kreftene. Mer generelt, så er det matte og fysikk jeg elsker så en jobb som involverer det, kan vel kategoriseres som drømmejobben for meg.