Kai Roger Smith Hove skal ta en forskningsmaster på prestisjetunge Imperial College i London med støtte fra Aker Scholarship.

Kort om:

Kai Roger Smith Hove (23) er fra Arendal og har studert til en BSc Biochemistry ved University of Manchester, inkluderte et utplasseringsår i et legemiddelfirma. Han skal nå ta en Master of Research (MRes) i Drug Discovery and Development ved Imperial College London.

Hvorfor søkte du Aker Scholarship og akkurat det universitetet du har kommet inn på?

Jeg var innstilt på videre vitenskapelig utdanning og Imperial College er et verdensledende universitet innenfor mitt interessefelt, så den lå høyt på lista i den forstand. Derimot var kostnadene for internasjonale studenter så høye at jeg hadde mer eller mindre lagt drømmen på hylla. Når jeg fikk vite om Aker Scholarship og innså at jeg kunne passe profilen de så etter sendte jeg inn en søknad.

Hvordan fikk du vite om Aker Scholarship?

Ikke overraskende var det ANSA jeg har å takke for det. Uten det nettverket hadde denne muligheten sannsynligvis gått under radaren.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?

Kanskje noe så enkelt som det å omgås andre på tvers av nasjonalitet, alder eller utdanning. Som utenlandsstudent lærer du å strekke deg lengre i møte med andre.

Og hva er det mest uviktige/ubrukelige du har lært som utenlandsstudent?

NATOs fonetiske alfabet for alle de gangene jeg har måttet stave navnet mitt over telefonen.

Hva gleder du deg mest til med ditt nye studiested/grad?

Å være student midt i London.

Og hva gruer du deg mest til?

Å være student midt i London.

Akkurat...

London er en fantastisk by og jeg elsker all energien og det uslåelige kulturtilbudet, selv om det kan bli hektisk til tider. Hovedtyngden av studiet derimot vil gå ut på et lengre selvstendig forskningsprosjekt med mål om å utvikle vårt eget ”proof of concept” for et helt nytt legemiddel. Jeg ser for meg at det blir både veldig spennende og veldig krevende.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Selv om jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg var født vitenskapsmann har nok ambisjonene gått noe på kryss og tvers gjennom årene. Før melketennene var felt hadde jeg planer om å bli kokk. Det var kjemi på videregående hvor jeg først peilet meg inn på det nåværende sporet.

Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene?

Da blir det nok aktuelt å vurdere en doktorgrad. Evig student!

Hva er drømmejobben i dag, og hvorfor?

En konsulent- eller management rolle i et biotech-selskap, i en eller annen kapasitet. Fellesnevneren for sektoren er at det mye intellektuelt utfordrende arbeid med høyt tempo. Det er spennende å være på fronten av ny vitenskap, spesielt når man sikter seg inn på helt nye behandlingsmetoder. Det hjelper selvfølgelig også på motivasjonen å jobbe med å levere et nytt produkt som kan potensielt øke levestandarden for pasienter med livstruende sykdommer, enten det er snakk om kreft, HIV/AIDS, Alzheimers eller noe annet.

 

Vil du også ta en master eller doktorgrad ved noen av verdens aller beste universiteter? Les mer om mulighetene du kan få med støtte fra Aker Scholarship her.