Aisha Lovise Maud Bornø skal forske på Emanuel Vigelands arbeider under master ved tradisjonsrike University of Cambridge.

Kort om Aisha:

  • Aisha Lovise Maud Bornø (22) er fra Harstad
  • Har tatt en Bachelor of Arts i Kunsthistorie, ved Wellesley College i Massachusetts.
  • Skal ta en MPhil i History of Art and Architecture ved University of Cambridge, hvor hun skal forske på internasjonale kunstinnflytelser på Emanuel Vigeland’s arbeid i fresco og glassmaleri. Etter masteren håper hun å gå videre med en doktorgrad.

Hvorfor søkte du Aker Scholarship og akkurat University of Cambridge?

Jeg søkte på Aker Scholarship fordi jeg ønsket en nærmere akademisk tilknytning til Norge og andre norske utenlandsstudenter. Mitt fagfelt er ikke så veldig utbredt i Norge, så jeg satte pris på at Aker Scholarship anerkjenner og verdsetter alle studieretninger, også humanistiske fag. Etter å ha tatt Bachelorgrad ved et liberal arts-college i USA følte jeg også at det var på tide å flytte nærmere hjem. Jeg søkte meg til Cambridge fordi jeg likte fakultetet, mastergradens sterke forsknings-fokus, og muligheten til å gjøre utfordrende og individuell forskning. Jeg hadde også en professor som jeg gjerne ville jobbe med, og hun blir min veileder til høsten.

Hvordan fikk du vite om Aker Scholarship?

Gjennom en artikkel i Dagens Næringsliv om fjorårets Aker Scholars.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?

Å ta pauser selv når alt er veldig hektisk.

Og hva er det mest uviktige/ubrukelige du har lært som utenlandsstudent?

At folk i USA digger Kygo.

Hva gleder du deg mest til med ditt nye studiested/grad?

Jeg gleder meg veldig til studentmiljøet. Jeg studerte et år ved Oxford og savner veldig den sosiale atmosfæren som var der, så jeg er glad for å vende tilbake til England og vennene mine.

Og hva gruer du deg mest til?

Det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på. Hvis jeg må nevne noe, tenker jeg på de mange arkaiske og utdaterte tradisjoner ved Cambridge, og at universitetet (riktignok som mange andre eliteinstitusjoner) fortsatt bærer merke av klassediskriminering.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Jeg har et vagt minne om at jeg skulle bli linedanser på sirkus da jeg var åtte år. Dette endret seg til ingeniør på et punkt, noe jeg skulle jeg bli helt til jeg tok fysikk på videregående og innså at det ikke var noe for meg.

Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene?

Etter master- og doktorgrad håper jeg å ta litt pause fra akademia, og få mer erfaring med museumsarbeid.

Hva er drømmejobben i dag, og hvorfor?

Jeg burde vel si direktør for det nye Nasjonalmuseet, men jeg kunne egentlig tenke meg å gå inn i akademia, og gjøre kuratorarbeid på si. Jeg vil gjerne ha en jobb hvor jeg fortsetter å tilegne meg ny kunnskap, og skulle ønske jeg kunne være student hele livet. I tillegg er Norge et spennende sted å forske på kunst, både i henhold til vår kulturarv og samtidskunst.