ScanArt er en årlig gruppeutstilling for skandinaviske kunststudenter bosatt i Australia og New Zealand. ScanArt har i 9 suksessfulle år vist frem kunst som er både skandinavisk, men som også har blitt preget av studentenes nærvær til Oseania.

ScanArt viser frem artister fra ulike områder innen moderne kunst, som tradisjonell maling på lerret, fotografi, illustrasjon, grafisk design, musikk, skulptur - hvilket som helst medium kunstnerne ønsker å uttrykke seg gjennom.

Hvert år mottas det bidrag fra skandinaviske studenter som ønsker å stille ut kunsten sin på ScanArt. Bidragene blir håndplukket av en profesjonell jury. Juryen har tidligere bestått av Humphrey Clegg, kurator for ‘Australian Art’ på National Gallery of Victoria (NGV) og Martin Compte, tidligere ‘Dean of Faculty of Education’ på RMIT University.

Overskuddet går til Thailandsprosjektet, som er ANSA Australias og ANSA New Zealands veldedighetsprosjekt. Overskuddet er med på å støtte driftsbudsjettet til et barnehjem i Chiang Rai i Thailand gjennom stiftelsen BaanChivitMai (direkte oversatt: «hjem for nytt liv»).

Engasjer deg!

ScanArt er nå på utkikk etter ivrige ANSA-medlemmer i Oseania som kan tenke seg å sitte i komitéen for 2015/2016.

Er du ikke medlem i ANSA?

Meld deg inn her.

Stillingene som utlyses er som følger:

Leder
Økonomiansvarlig
Kreativ(e)
Markedsansvarlig
Informasjons- og kommunikasjonsansvarlig

Spørsmål om ScanArt og de ulike stillingene rettes til hovedstyrerepresentant, Ragnhild Utne, på ragnhild.utne@ansa.no

Følg med fremover for mer informasjon om ScanArt 2016. Enten du er kunstner, eller rett og slett bare kunstinteressert, kan dette være noe for deg.