Til perioden 2018-2019 har følgende kandidater meldt sin interesse for å sitte i ANSAs hovedstyre.

Fristen for å melde sitt kandidater til å bli vurdert av valgkomiteen er utgått. Under kan du lese om kandidatene som meldte sitt kandidatur innen fristen. Det er fortsatt mulig å stille til valg til ANSAs hovedstyre på Generalforsamlingen, men du vil da ikke bli vurdert av valgkomiteen. Valgkomiteen vil presentere sin innstilling til nytt hovedstyre og ny president den 20. juli. 

Nåværende utenlandsstudenter

Julie Nordmo

Hola ANSAmigos! Jeg er Julie Nordmo, 24 år og er fra Kristiansand! Jeg studerer Internasjonale Relasjoner ved Universidad de Madrid, Spania. Denne våren har jeg vært på utveksling til Changsha i Kina og til høsten skal jeg på enda en utveksling til London!

Jeg har vært aktiv i ANSA siden jeg flyttet til Madrid i 2015, og har hatt gleden av å oppleve et lokallag helt fra oppstart med lite engasjement og medlemmer til og ha et yrende studentmiljø for nordmenn med stort engasjement. Mitt utenlandsopphold har vært fantastisk og det er mye på grunn av ANSA. Jeg stiller til valg fordi jeg vil motivere flere til å studere utenlands!

ANSA kan jobbe enda mer med lett tilgjengelig informasjon, som igjen kan føre til større engasjement på grasrot nivå. Selv savnet jeg informasjon i starten og muligheten til å utveksle erfaringer med andre studenter, men etter lokallaget ble opprettet ble nettverket av studenter og venner større. Etter et semester i indre Kina har jeg også kjent på ensomheten og sett hvor viktig ANSA er som studentorganisasjon og støtteapparatet som følger med.

Jeg kan love å bidra til gode debatter, kreative løsninger og dårlige vitser i HS og ute på landsbesøk!

Magnus Lund Røer

 

28.juli, det er da det skal skje,
Nye HS skal velges - blir jeg med?
Må man stille opp med sverd, kappe og kjepp,
For å bli ANSAs nye HS-rep?
Jeg håper ikke det og tør vedde en kvise,
At jeg vet dette rimet dere skal overbevise.

Mitt navn er Magnus, jeg studerer medisin,
Og fritiden bruker jeg altså til å skrive rim
Et faktum jeg bør nevne når jeg først er i gang,
Min karriere i ANSA er faktisk ganske lang.
Den begynte allerede dag fire i Polen,
Man trenger noe ekstra for å overleve i et land forlatt av solen.

Jeg tør påstå jeg er en ganske god organisator,
Og i tillegg til dette er jeg en habil motivator.
Jeg håper jeg kan friste med positivitet og glede,
Det kan jeg i hvert fall love når jeg er tilstede.

Det ble litt vanskelig å få med alt om meg til nettsio,
Derfor får dere klare dere med en liten oppsummerende bio:

Navn: Magnus Lund Røer
26 år – medisinstudent i Polen ferdig med 5.klasse
Tidligere ANSA-erfaring: 3 år i lokallag og 3 år i landsstyret, avsluttet som landsleder
Stiller til HS-representant
Nøkkelord: engasjert, positiv og stor arbeidskapasitet

Eirin Holan

Kjære ANSA-venner!

Mitt navn er Eirin og jeg er en 27 år gammel trønderjente. Høsten 2018 starter jeg på mitt siste år på medisinstudiet i Riga. Jeg har de siste tre årene vært med i ANSA Latvia sitt landsstyre, først som arrangementsansvarlig og de to siste årene som landsleder. Dette har gitt meg mange erfaringer som jeg ønsker å bygge videre på og dele videre med andre ANSAentusiaster.

Jeg ble kjent med ANSA med en gang jeg flyttet til Riga, og det har vært en del av hjertet mitt siden. Det har gitt meg utrolig mye glede som både deltaker og arrangør gjennom disse årene. ANSA er en trygg og god arena for oss som studerer ute, og det har i alle fall hatt stor betydning for mitt opphold. Dette er noe jeg ønsker å bringe videre, slik at flere får gode
opplevelser med den fine organisasjonen vår. Tenk så heldige vi er!

Stemmer du på meg får du et flittig HS-medlem med bein i nesa og godt humør, som ønsker å spre engasjement slik at enda flere ser fordelene med og være medlem i verdens beste studentorganisasjon.

Gleder meg til å møte dere på generalforsamlingen!

Mathias Grotli

Heisann!

Jeg heter Mathias og studerer internasjonal business i Danmark, men til høsten flytter jeg til India på utveksling. Fra før av har jeg studert i USA og Australia, og innehatt flere ANSAverv i både land, lokallag, og utvalg. Med andre ord, jeg kjenner ANSA godt.

Det siste året har jeg sittet i ANSAs hovedstyre, og for et år det har vært! Det har vært et privilegium å representere ANSA, og fantastisk å møte så mange tillitsvalgte. Ikke minst har det vært utrolig givende å få jobbe med ANSAs fanesaker.

ANSA er inne i en spennende periode med mange endringer, og her vil kontinuitet være viktig. Jeg ønsker å fortsette arbeidet fra det siste året, og å fokusere på økt engasjement i landene. Den viktige innsatsen våre tillitsvalgte legger ned lokalt, må settes mer pris på for at den vil fortsette. Samtidig må vi sørge for at alle medlemmene blir hørt i forbindelse med stortingsmeldingen, slik at meldingen reflekterer dagens situasjon for utenlandsstudentene.

Jeg gleder meg veldig til generalforsamlingen, og til å se dere der. Om du lurer på noe, er det bare å kontakte eller slå av en prat med meg i sommer.

Vi ses på GF!

Kyrre Berland

Bonjour!
Jeg heter Kyrre Berland, er 23 år, nåværende utvekslingsstudent til Universitetet i Tokyo og tiltredende praktikant ved den norske FN-delegasjonen i Genève. Med bachelorgrad i internasjonale studier fra Sciences Po Paris har ANSA være et svært viktig for meg både som
sikkerhetsnett og karriereveileder. De tre siste årene har gjort sterke inntrykk på personlig plan, og som evig utenlandsstudent brenner jeg for at andre skal få like gode opplevelser som meg.

Av ulike grunner ikke har hatt mulighet til å stille til andre verv enn kontaktperson for Normandie, men har likevel deltatt på en rekke arrangement organisert av ANSA Frankrike og Japan. Over fem år med verv og lederposisjoner både i frivillige organisasjoner og universitetsforeninger har gitt meg god erfaring med organisasjonsarbeid, og nå ønsker å gi noe tilbake.

Er det én ting jeg ønsker å trekke frem er det at jeg aldri stiller til noe jeg ikke er villig til å dedikere meg fullt og helt til. Med internasjonalisering som hjertesak vil gjøre mitt beste som HS-representant for å vise norske arbeidsgivere at vi utenlandsstudenter har unike erfaringer og
kunnskap som det norske arbeidsmarkedet trenger i fremtiden.


Jeg gleder meg til å treffe deg i sommer!

Camilla Slethaug 

 

Hei,  
mitt  navn  er  Camilla  Slethaug,  jeg  er  26  år  og  straks  ferdig  med  min  siste  mastergrad  i  finans.   Jeg  har  vært  engasjert  i  ANSA  siden  2012,  først  som  bachelor  student  i  Australia  og  så  som   masterstudent  i  Tyskland  og  USA.  Siste  oppgave  nå  er  å  fullføre  masteroppgaven,  før  jeg  skal  ut   i  arbeidslivet.  ANSA  har  betydd  mye  for  meg  gjennom  studietiden,  både  i  forhold  til  hjelpen  jeg   har  fått  og  det  sosiale  miljøet  og  nettverket  som  ANSA  har  skapt  for  meg.  Dette  er  grunnen  til  at   jeg  ønsker  å  fortsette  å  engasjere  meg  i  ANSA  og  støtte  lokallag  og  landsstyrer  for  å  bygge  et   godt  fundament  for  nåværende,  tidligere  og  fremtidige  utenlandsstudenter.    

ANSA  er  en  organisasjon  som  står  sterkt  for  politiske  saker,  men  det  er  også  en  organisasjon   som  skaper  nettverk,  samvær  og  sikkerhet  for  studenter  i  utlandet.  Derfor  er  det  utrolig   givende  å  få  lov  til  å  være  en  del  av  ANSA  og  jeg  håper  å  kunne  fortsette  å  være  en  del  av   teamet  som  utvikler  ANSA.  Jeg  håper  å  få  kunne  jobbe  videre  med  slike  saker,  spesielt  for  å   skape  et  godt  nettverk  med  Norske  selskap,  men  også  utenlandske  selskap,  for  å  gjøre  det   enklere  å  komme  seg  ut  i  arbeidslivet.    

Vi  sees  i  sommer!

Ida Iselin Eriksson

Mitt navn er Ida Iselin Eriksson, og jeg er den ene ’raringen’ som stiller til valg i  hovedstyret uten å ha holdt andre verv i ANSA før! Med det sagt har jeg derimot lang erfaring fra regionalt organisasjonsarbeid i Youth for Understanding, og stor interesse for studentmobilitet.

Jeg reiste på utveksling for første gang på videregående i 2008, og siden har jeg engasjert meg i variert arbeid for studentutveksling. Jeg ble ’bitt av basillen’ som det fint  heter. I 2014 fullførte jeg bachelorgraden min i USA , og i september er jeg ferdig med en  master i ’internasjonal utdanning’ fra University of Sussex. Ironisk nok har jeg fokusert  studiet mitt på internasjonal studentmobilitet. Jeg kan derfor trygt si at jeg er godt kjent og investert i det arbeidet ANSA gjør, selv om jeg ikke har vært synelig i organisasjonen.

Jeg vet dere ikke kjenner meg enda, men jeg lover at jeg vil bistå med godt humør og en tapper innsatts for å styrke det arbeidet ANSA gjør; før, under og etter utenlandsoppholdet.


Dere ser meg på generalforsamlingen, men hvis dere er interessert i mer informasjon om min bakgrunn før den tid så finner dere meg på LinkedIn.

Tidligere utenlandsstudenter

Sindre Skogen

Hei!


Mitt navn er Sindre Skogen, og jeg fullfører nå i sommer en mastergrad i International Business og politikk ved Queen Mary University of London. Fra tidligere har jeg en bachelorgrad i International Business fra Berkeley College i New York, der jeg også startet min ANSA-karriere som først økonomiansvarlig, og deretter leder, i ANSA New York. Nå det siste året har jeg vært heldig nok til å være leder i ANSA UKs største lokallag i London.

Gjennom ANSA har jeg har fått venner for livet, uforglemmelige reiser rundt om i både USA og Storbritannia, og hatt en utrolig god utvikling personlig og profesjonelt gjennom mer enn tre år med verv i lokallag. Jeg føler meg langt fra ferdig med ANSA nå som jeg er ferdig å studere, og et år i hovedstyre ville ikke bare vært en fantastisk opplevelse i seg selv, men en enestående mulighet for meg å gi noe tilbake til en organisasjon som har gitt meg så utrolig mye! Min hjertesak som hovedstyrerepresentant vil være å ha et enda høyere fokus på inkludering av medlemmer i lokallagene enn det vi allerede har, spesielt ved å nå ut til nye studenter.

Vi sees på generalforsamlingen i sommer.

 

Erlend Kleiven-Jørgensen

Jeg heter Erlend, er 22 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Nå ønsker jeg å stille til valg som representant for tidligere utenlandsstudenter i ANSAs hovedstyre. Jeg har tatt en tre-årig bachelor i Management and Psychology ved Lancaster University og skal nå ta en master i Kunnskap, teknologi og samfunn ved NTNU, Trondheim. I løpet av mine tre år i Lancaster satt jeg i lokalstyret til ANSA og deltok på en rekke arrangementer på landsbasis. Dette vekket min interesse og mitt engasjement for viktigheten av en organisasjon som ANSA. Derfor ønsker jeg nå å bidra til at ANSA kan fortsette å gjøre studieoppholdet til utenlandsstudenter enda litt bedre. For det er ikke tvil om at ANSA kan skape gode minner, utvide nettverk og skape en trygg studiehverdag for oss studenter.

Thea Cecilia Høyer

Halloo!

Mitt navn er Thea Høyer og jeg stiller til HS som hjemmerepresentant/tidligere utenlandsstudent. Til høsten skal jeg jobbe i Oslo, men siden jeg kjeder meg så mye i helgene trenger jeg noe å fylle de med. Neida. Joda. En litt større årsak til at jeg stiller er mitt ønske om å engasjere aspirerende ANSA-sjeler der ute til den grad jeg ble ANSA-frelst for halvannet år siden. Jeg satt i ANSA UKs landsstyre fra 2017-2018 som webansvarlig, og det må ha vært en av de beste erfaringene jeg har hatt. Jeg er langt ifra ferdig med ANSA ogjeg håper at jeg kan gjøre en enda større forskjell for andre utenlandsstudenter med et verv i HS. Jeg tror jeg kan oppnå dette med den kommunikasjons- og fotografierfaringen jeg har. Med litt mer strukturerte og kreative kommunikasjonsstrategier tror jeg ANSA har potensiale til å trekke enda flere medlemmer. Som meg i 2016 så trenger visse medlemmer en liten dytt og ikke minst oppfølging for å bryte den barrieren og faktisk se verdien av et engasjement i ANSA. Jeg har allerede noen tanker, og jeg håper du stemmer på meg for å se disse ideene komme til live! Vi sees på GF!

Johan Liseth Hansen

Hei alle sammen!

Mitt navn er Johan og jeg ble nettopp ferdig med en mastergrad i samfunnsøkonomi i Stockholm og har tidligere studert i både Nederland og Australia. Jeg har begynt å jobbe i Stockholm og stiller derfor som tidligere utenlandsstudent. I alle mine år i utlandet har jeg vært engasjert i ANSA blant annet som landsleder og utvalgsleder. Jeg føler jeg fortsatt kan bidra til ANSA - nå som HS-representant.

Som HS-representant ønsker jeg å fortsette det solide arbeidet ANSA allerede gjør som studentorganisasjon, men også være med å styrke og videreføre de satsninger ANSA gjør på viktige områder som politikk, karriere, og medlemsgoder.

I en tid hvor ANSA står overfor utfordringer og nye satsninger enten det er knyttet til medlemsantall, psykisk helse, eller karriere tror jeg det er viktig å ha fleksible og hardtarbeidende HS-representanter som forstår organisasjonen godt og som ikke er redd for å ta i et tak. Jeg håper å være en slik HSrepresentant, og som til syvende og sist alltid ønsker å gjøre ANSA til en bedre organisasjon for sine medlemmer!

Takk for meg – og vi sees!

Even Bryne Hornmoen

Sosial og positiv person. Liker å reise, lage mat og fiske om sommeren. Spiller også gitar for gøy.

Fredrik Tombra

Hallaisen!

 Jeg heter Fredrik (27) og uteksamineres om kort tid fra Statsuniversitetet i St. Petersburg og Freie Universität Berlin med en dobbel mastergrad i kommunikasjon og journalistikk. Selv om tiden som student straks er forbi, har jeg et sterkt ønske om å bidra aktivt til å styrke ANSA gjennom en posisjon i HS.

 Da jeg flyttet utenlands i 2016 var jeg så heldig å ta del i oppstartsfasen av ANSA Russland, hvor jeg har sittet som landsleder siden tampen av 2017. Det har vært en utrolig lærerik prosess som har gitt meg innblikk i styrets ulike roller og en mer helhetlig forståelse av hva ANSA er og bør være for utenlandsstudenter.

 Gjennom studier i Russland, Tyskland og Slovenia sitter jeg igjen med et godt bilde av hvordan det er å være student med og uten ANSA til stede, og min erfaring er at forskjellen er formidabel. ANSA bidrar til å skape et miljø, en møteplass, trygghet i hverdagen og fungerer som et bindeledd mellom studenter og fremtidige arbeidsgivere.

 Med en kombinasjon av luthersk arbeidsmoral og velkjent bergensk ydmykhet skal jeg jobbe for at du får samme glede av ANSA som meg og at  hverdagen din som utenlandsstudent blir litt bedre.

 

 Carl Henrik Haakonsen

 

Hei og velkommen, welcome, bienvenue til å lese litt om meg.

Som tidligere Landsleder i Canada, med solid bakgrunn i ANSA, og en like lang studietid i arkitektur og landskapsarkitektur bak meg som det jeg har foran meg, ser jeg på meg selv som en kunnskapsrik, motivert, og trivelig kar meg pågangsmot og stå-på-vilje like stor som avstanden mellom mine to hjem: Asker og Vancouver. Jeg brenner like mye for studiet mitt med en dobbel mastergrad i Arkitektur og Landskapsarkitektur som jeg gjør for ANSA, og de muligheten jeg har fått gjennom organisasjonen.

Selvom jeg er like interessert i skolepenger, stipender, autorisasjon for helsepersonell med utenlandsk utdannelse, og studentpolitikk som neste hovedstyrekandidat, vil jeg fortelle litt om min hjertesak i ANSA. Jeg ønsker å representere de studentene som reiser til uvanlige studiesteder for å søke den utdannelsen som er spesielt riktig for dem, og som gjerne drar dit uten noe nettverk. Jeg vil slå et slag for de som tør å gå mot strømmen for å lære nye språk, eller studere unike fagområder. Det kan være stunden som dro til en liten by uten lokallag i USA, som vil studere kunst i en liten Italiensk by, eller de som valgte å dra til Argentina for å studere søramerikanske viner. Jeg ønsker å være kandidaten for den store delen av ANSAs medlemmer som noen ganger faller utenfor de arrangementer og tilbud ANSA som organisasjon for og av studenter burde være for alle som tar valget og reiser ut. Forhåpentligvis synes du det er like viktig som jeg gjør