ANSA Tyskland Sør er lokallaget for sør-Tyskland. Her finner vi bundeslandene Bayern og Baden-Württemberg som du kan lese mer om under. Lurer du på noe? Vi er her for å hjelpe nettopp deg!

Lokallagsstyret 2018/2019

Lokallagsleder:

Gyri Reiersen

 gyri_styre_1819

Hei, Gyri her! Som 23 åring, har jeg nå vært engasjert i ANSA 18% av mitt relativt korte liv. Jeg startet med en bachelor i elektronikk og systemer i Frankrike, men etter et utvekslingsopphold i München har jeg blitt værende. Nå tar jeg MSc. in Robotics, Cognition and Intelligence ved Technische Universität München og stortrives!

Som lokallagsleder har jeg ansvar for å koordinere lokallagsstyret og holde kontakten med landsstyret. Ettersom vi har så aktive medlemmene i Sør, er det en sann fryd å ta imot innspill og initiativ og jeg gleder meg til alt det vi skal finne på det neste året!

Nestleder:

Jacob K. Molnar

 Jacob_styre_1819

Hei, Jacob er mitt navn!

Jeg er 22 år og går nå 2. året av bachelorgraden min – International Management – på ISM, München. Etter 1,5 år i München har jeg blitt ganske godt kjent med byen og jeg prøver stadig vekk å utnytte den sentrale beliggenheten. Alpene er en kort kjøretur unna og det er alltids en attraktiv konsert i en naboby!

Jeg trives utrolig godt i denne byen ... men hvis du går lei av å betale med cash her nede, så sender du meg en meld, også kan vi ytre vår frustrasjon over det arkaiske betalingssystemet sammen.

Gleder meg til å møte deg her!

Økonomiansvarlige:

Kevinth Balasubramaniam

kevinth_styret_1819 

Hei! Kevinth heter jeg, er 24 år gammel og studerer Industriell Økonomi og Teknologiledelse på TUM. Jeg fullfører min mastergrad her i Munchen som følge av en double degree fra DTU. Er økonomiansvarlig for ANSA Tyskland Sør, og er med det ansvarlig for regnskap, budsjettering samt søknad om støtte til arrangementer. Videre er jeg glad i all form for sport, sosiale arrangementer, og ikke minst reiseliv. Ikke nøl på å kontakte meg dersom du lurer på noe, eller enkelt og greit trenger noen å prate med! 

Christian Vestre

Christian_styre_1819

Hei, mitt navn er Christian. Jeg er 26 og tar mastergraden min i ”Management and Technology” (TUM-BWL) her ved Technische Universität München. Tidligere har jeg jobbet et par år ved en reisenettside start-up her, og før det gjorde jeg en bachelor i Frankrike i økonomi.

I ANSA Tyskland Sør jobber jeg med økonomien. Budsjettering, regnskap og støttesøknader til arrangementer er i det store og det hele hva oppgavene går i.

Det er bare å sende mail om du skulle ha noe spørsmål om studier, start-ups/jobbe i München, eller bare generelt om det å studere i utlandet.

Informasjon- og webansvarlig:

Katrine Anh Monge

 Katrine_styre_1819

Heisann! Jeg heter Katrine (24), og studerer International Business Studies ved Friedrich Alexander Universität (FAU) i Nürnberg. Jeg er ny i styret dette året, og gleder med veldig til å bli bedre kjent med både Tyskland og ANSA.

Har tidligere studert i 3 år ved universitetet i Lincoln, UK og Tyskland var et lett valg å ta når jeg skulle velge hvor jeg skulle ta master. Det er et stort tilbud av skoler med god kvalitet og rykte, pluss mange er også gratis for nordmenn! Nürnberg er en helt fantastisk by, og det er lett å komme seg hit med fly fra Norge eller reise rundt om i Tyskland.

Det er bare å ta kontakt dersom du har spørsmål om Tyskland, da spesielt Nürnberg.

Arrangementansvarlige:

Camilla Slethaug

 Camilla_styre_1819

Heisann, mitt navn er Camilla, jeg er 26 år og straks ferdig med min siste mastergrad i finans. Jeg har vært engasjert i ANSA siden 2012, først som bachelor student i Australia og deretter som masterstudent i Tyskland og USA. Siste oppgave nå er å fullføre masteroppgaven, før jeg skal ut i arbeidslivet, forhåpentligvis får jeg fortsette å bo her i nydelige München! Ettersom dette mest sannsynlig blir mitt siste år i ANSA gleder jeg meg ekstra mye til alt som vi skal få til dette året!

Lennart Hoyer

Lennart_styre_1819

Servus!Jeg er Lennart, 20 år og kommer fra Lørenskog. Familien og passet er 100% tysk, så i år er det jeg som er styrets "kvote-tysker", men ikke tro at jeg oversetter tyskleksene dine av denn grunn.

Som en av de to eventansvarlige i styret skal jeg bli med å organisere mange forskjellige arrangement, fra Julebord og Sommerlekene til Stammtisch og Pub-quiz.

I Høst starta jeg på en Elektro- og Informasjons-teknikk bachelor ved TUM og ser fram til hva de neste (forhåpentligvis) tre årene har å by på! 

Utvekslingsansvarlige:

Erlend Hynne

erlend_styre_1819ny

Jeg er Erlend, 24 år og kommer fra Tønsberg. Studerer juss ved Universitetet i Bergen, og tar et utvekslingssemester ved Ludwig-Maximilians-Universität München. Følger blant annet interessante fag som europarett, internasjonal privatrett og internasjonal strafferett. Universitetet, byen og landet er absolutt verdt et utvekslingsopphold!

Adrian Kristing Ommundsen

Adrian_styre1819

Hei! Jeg heter Adrian, jeg er 24 år og fra Stavanger. Jeg studerer til en mastergrad i logikk og vitenskapsfilosofi ved Ludwig-Maximilians-Universität (LMU) i München. Før dette studerte jeg filosofi og lingvistikk ved Universitetet i Oslo. Skal eller vurderer du å dra på utveksling til München eller annensteds i Sør-Tyskland, så ta kontakt!

 

Har du spørsmål eller lurer på noe? Send oss en mail eller kontakt oss på facebook!

Mail: tyskland.sor@ansa.no

Følg ANSA Tyskland Sør på Facebook!

Informasjon om de ulike områdene:

Bayern

Bayern er Tysklands største bundesland, og også det sørligste av dem alle. Det er et veldig kulturelt bundesland, og holder godt på de gamle gode tradisjonene. På den måten skiller det seg derfor litt ut fra de andre landene, og man kan vel også kalle Bayern for et eget land.

München

Hovedstaden er München, den tredje største byen i Tyskland. Her startet også Oktoberfest, som idag er den største folkefesten i verden. Bayern er et katolsk bundesland, det er derfor altså veldig mange "feiertage" her i løpet av året. I München bor de aller fleste norske studentene i Bayern, og det blir ofte arrangert "stammtisch", hvor man kan bli kjent med hverandre og kose seg med de bayerske tradisjonene.  De to største universitetene Technische Universität München (TUM) og Ludwig Maximilian Universität (LMU) er godt anerkjent internasjonalt.

Andre store og viktige byer i Bayern er Augsburg, Nürnberg, Regensburg og Würzburg. I disse byene er det også spredt rundt norske studenter. 

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg ligger i sørvest, og grenser til Bayern, Sveits og Frankrike. Hovedstaden er Stuttgart, hvor de fleste norske studentene studerer på universitetet, men også i Freiburg.

Mannheim

I Mannheim er det også hvert semester mange nordmenn på utveksling. Universitetet i Mannheim er et av de høyest rankede i universiteter i Europa, spesielt innen økonomi og samfunnsvitenskap. 

Andre byer med norske studenter er Heidelberg og Freiburg.