ANSA Tyskland Sør er lokallaget for sør-Tyskland. Her finner vi bundeslandene Bayern og Baden-Württemberg som du kan lese mer om under. Lurer du på noe? Vi er her for å hjelpe nettopp deg!

Lokallagsstyret 2017/2018

Lokallagsleder:

Thomas Svennevik

Hei, jeg heter Thomas, og er 27 år. Jeg er nå styreleder i ANSA Tyskland Sør, men har sittet i styret i til sammen to år. Jeg går nå andre året av master i samfunnsøkonomi på LMU München. Før dette var jeg fire år på college i USA.

München er en flott by, og særlig en veldig fin by å være student i. Selv om byen er relativt stor har den to store universiteter. Så samtidig som den har mye å tilby av fritidsaktiviteter, føles den også som en studentby. 

Økonomiansvarlig:

Gyri Reiersen

 

Hei, Gyri her! Med mine 22 år har jeg tilbrakt nesten 5 av dem sammen med ANSA. Fra tidligere har jeg en ingeniørgrad i elektronikk og systemer ved INSA de Toulouse i Frankrike, med etter et utvekslingsopphold i München har jeg blitt værende. Nå tar jeg master (M.Sc.) i robotics, cognition and intelligence ved Technische Universität München (TUM) og stortrives!

Jeg er økonomiansvarlig i lokallaget ANSA Tyskland Sør og mine arbeidsoppgaver innebærer blant annet budsjettering og regnskap samt søknad om støtte til arrangementer. 

Det beste med München er at selv om det er en storby oppleves den som en stor landsby med Englischer Garten (byparken) som en grønn oase i midten. Man er også kun en time unna Alpene og frisk fjelluft eller muligheten for å bade i en av innsjøene i nærheten. Tilslutt må jeg også anbefale iskvaliteten og utvalget, München er tross alt den nordligste byen i Italia.

Informasjon- og webansvarlig:

Maja Reiss 

 

Hei! Jeg heter Maja, er 20 år og kommer fra Oslo.

Jeg studerer fysikk ved LMU München, og er i andre året av bachelor graden min. Jeg tar hele graden ved LMU, så har bodd i München i godt over et år nå. Jeg valgte å studere i Tyskland på grunn av kvaliteten ved studiestedene og på grunn av studentmiljøet, og jeg må si at så langt har ikke München skuffet! Jeg kan absolutt anbefale å ta en hel grad her nede; i tillegg til en flott utdannelse får man også kunnskap om en ny kultur, et nytt språk og mange internasjonale kontakter!

Jeg er valgt til Informasjon- og webansvarlig i ANSA Tyskland Sør, og ser veldig frem til å holde dere oppdatert om lokallagets arrangementer, og til å svare på alle mulige spørsmål som må komme, enten om lokallaget, eller om studier i Tyskland. Det er bare å sende meg en mail via linken under om du har noen spørsmål!

E-Mail

Arrangementansvarlig:

Mathis Philip

 

Servus!

Mitt navn er Mathis, jeg er "kvotetyskeren" i styret til ANSA Tyskland Sør.

Født og oppvokst i Nordtyskland kan jeg beskrives som "Wahlnorweger", etter å ha bodd i Norge en god stund.  Jeg er 21 år og studerer medisin på TU/LMU München i tredje året.

Dette studieåret vil jeg ha gleden av å være arrangementansvarlig i ANSA Tyskland Sør! På den måten skal jeg prøve å gjøre alle som er interessert best mulig kjent med byen, den bayerske kulturen og "Lebensart". Om det skulle være i "Biergarten", på fest, konsert eller fjelltur i vakre Alpene; det er bare å bli med!

Dessuten er det bare å kontakte meg hvis du er interessert i å studere medisin i Tyskland (og særlig München)! Om man har litt oversikt over opptakskravene de forskjellige tyske universitetene har når man skal søke, er det absolutt mulig å få studieplass på et offentlig universitet her!

Utvekslingsrepresentant:

Ingeborg Dahl

Jeg heter Ingeborg og jeg er 22 år gammel. Vanligvis studerer jeg Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU i Trondheim, men nå skal jeg være et år her i München på utveksling på TUM. Jeg er glad i fjellturer og generelt å være ute i naturen og å trene. Vervet mitt kommer til å innebære og holde kontakt med utvekslingsstudentene her i München.

Styremedlem:

Mats Christensen 

 

Jeg er Mats, 25 år gammel fra Porsgrunn. Studerer til vanlig i Trondheim, men tar 4. året av sivilingeniørstudiet i Industriell kjemi og bioteknologi (NTNU) ved TUM.

På fritida spiller jeg trombone i Cantaloupe - Munich International Jazz Orchestra, og gleder meg ellers stort til å sjekke skiforholdene i alpene. 

Har du spørsmål eller lurer på noe? Send oss en mail eller kontakt oss på facebook!

Mail: tyskland.sor@ansa.no

Følg ANSA Tyskland Sør på Facebook!

Informasjon om de ulike områdene:

Bayern

Bayern er Tysklands største bundesland, og også det sørligste av dem alle. Det er et veldig kulturelt bundesland, og holder godt på de gamle gode tradisjonene. På den måten skiller det seg derfor litt ut fra de andre landene, og man kan vel også kalle Bayern for et eget land.

München

Hovedstaden er München, den tredje største byen i Tyskland. Her startet også Oktoberfest, som idag er den største folkefesten i verden. Bayern er et katolsk bundesland, det er derfor altså veldig mange "feiertage" her i løpet av året. I München bor de aller fleste norske studentene i Bayern, og det blir ofte arrangert "stammtisch", hvor man kan bli kjent med hverandre og kose seg med de bayerske tradisjonene.  De to største universitetene Technische Universität München (TUM) og Ludwig Maximilian Universität (LMU) er godt anerkjent internasjonalt.

Andre store og viktige byer i Bayern er Augsburg, Nürnberg, Regensburg og Würzburg. I disse byene er det også spredt rundt norske studenter. 

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg ligger i sørvest, og grenser til Bayern, Sveits og Frankrike. Hovedstaden er Stuttgart, hvor de fleste norske studentene studerer på universitetet, men også i Freiburg.

Mannheim

I Mannheim er det også hvert semester mange nordmenn på utveksling. Universitetet i Mannheim er et av de høyest rankede i universiteter i Europa, spesielt innen økonomi og samfunnsvitenskap. 

Andre byer med norske studenter er Heidelberg og Freiburg.