ANSA Tyskland Øst er ANSAs lokallag for Brandenburg, Berlin, Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen. Har du spørsmål? Vi stiller med informasjon og hjelp til alle!

ANSA Tyskland Øst lokallagsstyre 2017/2018!

 

 

Lokallagsleder

Martine Sagen Nilssen

 

Hei! Jeg heter Martine, er 21 år og er leder i ANSA Tyskland Øst. Jeg studerer medisin på Charité i Berlin, og er på mitt 3. år. Når jeg ikke er i forelesningssalen eller på sykehuset i praksis, liker jeg å drive med idrett. Dette semesteret prøver jeg meg på kunstløp, noe som er utrolig moro. Ellers treffer jeg gjerne venner, både norske og tyske. I Berlin kan man gjøre så mye forskjellig, og selv etter tre år er det alltid noe nytt å prøve ut!
Facebook

Nestleder

Kristian FallerJeg heter Kristian, er 28 år og er nestleder i ANSA Tyskland Øst. Originalt kommer jeg fra Oslo, men jeg tar en dobbelgrad (Master i Innovasjon fra Lillehammer og International Management) på EBC Hochschule. Dette er mitt første semester av to og så langt digger jeg Berlin! På fritiden er jeg glad i møte venner og utforske byen i tillegg til å jobbe deltid i et oppstartsfirma. Jeg valgte å bli med i ANSA for å bli kjent med andre norske studenter fra andre skoler og ivareta noen av de norske kulturelle høydepunktene.
Facebook

Økonomiansvarlig

Ferdinand Valentin Mowinckel

Mitt navn er Ferdinand, jeg er 21 år er utveksling ved Humboldt for skoleåret 2017/2018. Vervet som økonomiansvarlig går hovedsakelig ut på å søke om penger til de diverse arrangementene Ansa tilbyr, og å holde regnskap. Det er en spennende utfordring jeg er glad for at jeg påtok meg under oppholdet i Berlin, en by jeg også virkelig kan anbefale som studieby!
Facebook

Arrangementsansvarlig

Judith Westerlund

Jeg heter Judith. Jeg er 20 år gammel, og studerer interiørarkitektur ved BAU International Berlin, University of Applied Sciences (litt av en munnfull, det der). Berlin er en kulturmetropol uten like, og i høst plasserte jeg meg midt i smørøyet for opplevelser, inntrykk, kultur, idrett, kunst, musikk og alt annet mellom himmel og jord. I ANSA Tyskland Øst er jeg arrangementansvarlig, og min hovedoppgave er å sørge for at alle norske studenter i Berlin og omegn har diverse tilstelninger å glede seg til i løpet av semesteret. Jeg håper du dukker opp på den neste! 
Facebook

Informasjons- og webansvarlig

Coralia Glavas

Hei! Jeg er Coralia, 19 år og kommer fra Hurum. I sommer flyttet jeg til Berlin for å studere Psykologi på MSB i Lankwitz. Berlin er en fantastisk by å bo i, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å studere i denne herlige byen! 
Som webansvarlig i ANSA Tyskland Øst er det min oppgave å oppdatere vår Facebookside, instagram og nettside, samt å svare på alle spørsmål du måtte ha.
Så om du lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt!
Facebook, e-post

Styremedlem

Sigri Kløve

Hei! Jeg heter Sigri, er 25 år og styremedlem i ANSA Tyskland Øst. Jeg har akkurat fullført en bachelor i biologi på Humboldt og har nå startet på en master i biologi på Freie Universität i Berlin. Berlin er en utrolig spennende by å bo i, som jeg aldri blir lei av å utforske! Til deg som tenker på å reise utenlands for å studere har jeg bare ett råd: kast deg ut i det - du kommer ikke til å angre!
Facebook

Styremedlem

Irena Solaiman

 

Hei! Jeg heter Irena, er 27 år og kommer fra Oslo. Jeg er styremedlem i Ansa Berlin og studerer masterprogrammet Intercultural conflict management ved Alice Salomon Hochschule. Jeg går for tiden mitt tredje og siste semester og holder på å skrive masteroppgave. Etter ett år i Berlin er jeg overbevist om at byen tilbyr noe til absolutt alle! Man kommer lett i kontakt med mennesker og det finnes alltid noe å finne på. Jeg er derfor veldig fornøyd med valget mitt om å komme hit og har lett tilpasset meg byen og studiene.
Facebook

Styremedlem

 Tobias Eid Barland

 Jeg heter Tobias, er 19 år og oppvokst i Bærum. For tiden går jeg på språkskolen "die deutSCHule" i Berlin og jeg planlegger å studere på tysk , i Tyskland fra høsten 2018. Berlin er et vidunderlig sted å bo i og ettersom jeg ikke har startet studiene mine ennå, har jeg anledning til å virkelig utforske alt denne byen har å by på. Ta gjerne kontakt, dersom du lurer på noe ang. å bo i Berlin, gå på språkskole i Berlin eller noe annet. 
Facebook

 

 

Følg med på hva vi driver med og vær oppdatert på arrangementer i nærheten av deg!

ANSA Tyskland Øst på Facebook.

Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad, og den nest største byen i EU. Den blir ofte kalt Europas New York, her finner du alt du leter etter og byen sover aldri. I Berlin finnes det utrolig mange universiteter og høyskoler, både private som blir støttet av lånekassen, og offentlige som er gratis for norske studenter.

De største universitetene, og der det også finnes flest nordmenn er;Freie Universität, Humboldt-Universität zu Berlin og Technische Universität Berlin. Alle disse er høyt ranket, og tilbyr alle mulige studieretninger. 

Håndbok for deg som er ny i Berlin finner her

Ønsker du å lære mer om hva man kan gjøre i de forskjellige bydelene i Berlin kan du ta en titt på bydelsguiden vår her

Tyskland øst er ikke bare Berlin, det finnes mange andre fine byer å studere i. Leipzig og Dresden er også byer nordmenn studerer i, mindre og roligere enn Berlin, men likevel bare en kort kjøretur unna den spennende hovedstaden. 

Arrangementer i Tyskland

Se flere arrangementer