Fristet til å ta turen til Hawaii? Hør hva tidligere lokallagsleder for ANSA Hawaii har å si om stedet, naturen og folket:

Mitt navn er Silje jeg er tidligere lokallagsleder for ANSA Hawaii. Per dags dato har jeg bodd på Hawaii i litt over to år. Jeg har en MBA, Master of Business Administration, fra Hawaii Pacific University hvor jeg ble uteksaminert i mai 2015. Etter et par måneder hjemme i Norge, dro jeg tilbake i høst for å ta OPT, Optional Practical Training, en fantastisk mulighet som tilbys utenlandske studenter. OPT er rett og slett ett års arbeidstillatelse i USA. For de som ønsker å jobbe internasjonalt senere i livet gir dette året en liten smakebit på hvordan det er å jobbe i et annet land med andre lover og regler, kultur og arbeidsmoral. Men, dette er ikke hva denne artikkelen handler om. Jeg har lyst å fortelle deg litt om hvordan det er å studere på Hawaii, eller som det også kalles: Paradis!

Hvorfor Hawaii?

Jeg har fått dette spørsmålet fra venner og familie hjemme, og ikke minst fra nye venner på den lille stillehavsøya uendelig mange ganger de siste to årene.

Varmen!

Mitt første svar er alltid: Været så klart! Hvor ellers kan man gå i shorts i midten av februar?

 

Men selv om tropisk klima var en liten faktor, var det i hovedsak anbefalinger fra noen venner som hadde studert her som fikk meg til å velge paradiset. Etter å ha fullført en bachelor hjemme, jobbet jeg et par år, men lysten på en master hang alltid ved meg. En jeg hadde studert med tidligere sa hvorfor ikke bare ta hele masteren der? Jeg syntes dette var en veldig god idé, så jeg satte i gang søknadsprosessen. Fem måneder senere satt jeg på flyet. Jeg har ikke angret ett sekund. Selv når dollaren fløy til skyene og man måtte ringe hjem og be om hjelp, var jeg i liten tvil om at det var på Hawaii jeg skulle være.

Aloha spirit’en!

Det som er så fantastisk artig med å studere på et slikt sted, med unntak av varmen, er kulturen. Hawaii har en slags ro over seg – aloha spirit, som de kaller det her.

Jeg kom hit som en lettere stresset nordmann, og ble nesten enda mer stresset over at folk ikke stresset mer. Hawaii har gjort meg roligere. At man har mulighet til å høre bølgeskvulp mens man leser om Organizational Behavior hjelper kanskje litt det også. I tillegg er lokalbefolkningen veldig hyggelig og imøtekommende. De har en positiv energi rundt seg som er vanskelig å komme unna, selv for en kald viking.

Naturen!

Hawaii er et sted for de som liker å oppholde seg ute. Det å sitte inne en dag mens det er sol og se på Netflix gir deg dårlig samvittighet, selv her hvor solen nesten alltid skinner.

Jeg surfer ikke, utrolig nok, men har flere venner som gjør det. Men selv for dem som helst ikke vil drive med surfing og strandliv, har Oahu, som er øya der de fleste av oss studerer, flere spennende aktiviteter å tilby. Oahu består av flere vulkankratre og mange fjell. Øya har mange turmuligheter, eller hiking som vi sier, noen mer ekstreme enn andre. Man kan bestige høye fjelltopper, gå langs fjellrygger eller vandre inn i jungelen på jakt etter fossefall. Utsikten på disse turene er selvfølgelig ikke annet enn - fantastisk.

ANSA Hawaii!

Jeg var lokallagsleder for ANSA Hawaii i perioden 2014/2015. Og jeg må skryte litt av lokallaget, nettopp fordi vi har ett så fantastisk samhold. Det som binder oss sammen er det at vi er så aktive. Vi har flere arrangementer hvert semester.

Vi tar med de nye studentene på rebusløp rundt Waikiki ved starten av hvert semester (se bildet over). Vi har quizmesterskap, juleball, sommerfest, påskeeggjakt og 17. mai-feiring, i tillegg kommer studentprest Elisa Stokka hvert vårsemester og lager vafler til oss.

For å skape samhold må det tilbringes tid sammen, og det gjør dette lokallaget. ANSA Hawaii bringer de norske studentene på øya sammen og skaper minner for livet. I tillegg til å lage minner, bygger vi også nettverk. Noe som er en kjempefordel når man etter endt utdannelse skal hjem å søke jobb. Så det å studere på Hawaii er ikke bare utrolig lærerikt og morsomt, men man knytter nye bånd og bekjentskap som man tar med seg hjem igjen, og det er viktig å ta vare på.

Avslutningsvis vil jeg si at hvis man er glad i sol og sommer temperaturer året rundt og friluftsliv, er Hawaii stedet for deg. Så jeg anbefaler solsultne studenter, nei egentlig alle studenter, å vurdere et semester eller en hel grad på denne fantastiske stillehavsøya. Jeg har falt pladask for Hawaii og gruer meg til den dagen jeg må forlate den. Jeg håper vi ses!

Mahalo nui loa for oppmerksomheten!

Hilsen Silje – Evig ANSAholiker

 

Artikkelen var på trykk i ANSAnytt #2 2016.

Bannerfoto: Yvonne Denné, andre foto: Michelle Løken, Juni Wendelin Fasting og Charlotte Nygård.