Warszawa er en storby med stor S. Med 3 millioner innbyggere, festivaler, store kjøpesentre, gamleby, skybar, shoppinggate, parker og mye mye mer, er det mer enn nok å ta del i. 

I og med at store deler av byen lå i ruiner etter andre verdenskrig, er Warszawa en relativt ”ny” by. Selve byen er delt i to av elven Wisla. Mesteparten av studentene bor på vestsiden av elva, da det er her det meste skjer i tillegg til at de aller fleste sykehus og universitetsbygg befinner seg her.

Flertallet av norske studenter i Warszawa studerer enten medisin, veterinærmedisin eller psykologi men vi har også en del økonomistudenter på utveksling.

Medisinstudier i Warszawa

Medical Univeristy of Warsaw tilbyr medisinstudiet på engelsk, både som "6.year-"og "4.year program". De to første årene av studiet består for det meste av prekliniske fag som anatomi, biokjemi, fysiologi, immunologi, histologi og liknende, før man etter hvert går over i mer praktiske og kliniske fag. Hoveduniversitetsbygget ligger rett ved Warszawas største sykehus (Banacha), og det er rundt her på campus man har de aller fleste fagene de første to årene. Når man starter med klinikk vil man tilbringe tid på ulike sykehus over hele byen. Heldigvis er infrastrukturen i byen veldig bra og billig!
Skolen åpnet i 2012 et stort og nytt bibliotek, og høsten 2015 åpnet Polens største pediatrisykehus rett ved siden av campus. Har du en forskerspire i magen er det også flere muligheter for å holde på med dette ved siden av studiet.

Mer informasjon om studiet.

Se ANSAs sider om medisinstudier i Polen.

Veterinærstudier i Warszawa

Veterinærstudiet i Warszawa er på engelsk og går over 5.5 år, eller 11 semestre, på SGGW (University of Life Sciences Warsaw). Undervisningen foregår på campus og hesteklinikken i Ursynow, med gangavstand til hverandre, og stordyrs- og hestepraksisen på ulike gårder rundt om i og utenfor Warszawa. Vi er plassert ca. 20 min unna sentrum, midt blant Warszawas største og eneste skog og utallige restauranter, kafeer, kino og barer. I begynnelsen av juni holdes det en Heavy Metal-festival på campus for de som liker det (Ursynalia). De første to årene er for det meste teoretiske fag som anatomi, histologi, fysiologi etc og i tredjeklasse introduseres man til klinikk, generell kirurgi og bildediagnostikk på både små og store dyr. I fjerdeklasse er et semester fullstendig dedikert til stordyr og et til hest, og 5 og 6 året er det smådyr og praksis/rotasjon innenfor alle felt i veterinærmedisin. Vi opplever at vi får veldig mye "hands on experience" i løpet av utdanningen vår i og med at vi deles inn i små grupper med 6-10 pers pr gruppe. Så alle får prøvd alt! I hvert kull er det mellom 30 og 55 studenter, så miljøet på skolen er veldig bra, både innenfor klassene og mellom de ulike kullene!

Mer informasjon om studiet.

Se ANSAs sider om veterinærstudier i Polen.

Hva gjør ANSA Warszawa og hvorfor bør jeg være medlem?

ANSA Warszawa arrangerer mye sosialt for studenter i Warszawa. I skoleåret 2016/2017 arrangerte vi blant annet vår årlige Nissefest, fire quizer i en quizturnering, vårball, X-russefest, 17.mai-fering i tillegg til en faghelg med AMG (Akuttmedisinsk gruppe) med kurs i alt fra IV/IO til AHLR. Vi startet også en klatregruppe, der vi prøver å få med oss studenter på klatring noen ganger i året.

Ved å være medlem i ANSA vil du få mulighet til å være med på alle arrangementer til en mye billigere penge enn det det ville kostet uten å være medlem.

I tillegg til dette er det flere andre goder ved å være ANSA-medlem, som billigere forsikring, trygghet, ISIC-kortet (rabatter og fordeler for studenter i 130 land) og egen studentprest.

5 Fun facts om Warszawa:

 • Vi har Øst-Europas største kjøpesenter, Arkadia
 • Verdens yngste gamleby (bygget opp etter bilder av originalen)
 • Ved elven Wisla har de laget ”falske” strender, der man kan sitte på varme sommerkvelder til sola går ned over gamlebyen
 • 1/4 av byens areal er grønt-areal
 • Kulturpalasset, det høyeste bygget i Warszawa, var en gave fra Stalin til det polske folket under kommunisttiden.

Styret for skoleåret 2017/2018 er:

 • Leder: Kristianne Gjengedal
 • Kontaktperson: Jakob Næs Rabe
 • Økonomiansvarlig: Tuva Lund
 • Web og informasjonsansvarlig: Henrik Stanger
 • Fadderansvarlig: Hanne Nyberg
 • Styremedlemmer: Edda Benedikte Borgen, Josef Bedairi og Cornelia Haarr Hatlo

 

For mer informasjon, bilder eller spørsmål så finnes vi på:

Facebook: ANSA Warszawa

Email:  Warszawa@ansa.no 

Instagram: ansawarszawa

Styret 2017/2018 

Styret 2016/2017

Quizvinnerene av Warszawas quizliga 2014/2015

 Fra "Back to the 90s"-festen under fjorårets fadderhelg

Foto av Andreas Risøy

Bannerfoto av Tonje Uvsløkk Haugen